Ziare.com

Viol cu mediere - Sunteti de acord? - Sondaj Ziare.com

de Madalina Mitan
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 09:21

   

Viol cu mediere - Sunteti de acord? - Sondaj Ziare.com
De la 1 februarie intra in vigoare legea privind medierea juridica. Ceea ce inseamna ca, incepand cu luna viitoare, toti cei care introduc o actiune in instanta, inclusiv partile care au declansat deja un proces in fata instantelor, in materiile prevazute de lege - civil, familie, anumite cauze penale - sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii.

Dupa prezentare, daca partile decid totusi sa apeleze la judecator, mediatorul emite un certificat de informare pe care acestia trebuie sa-l prezinte la tribunal. Fara acest certificat, actiunea in instanta va fi respinsa ca inadmisibila.

Printre infractiunile care pot disparea prin mediere se mai afla vatamarile corporale din culpa, lovirile si alte violente, abuzul de incredere, distrugerea, gestiunea frauduloasa, abandonul de familie, violarea de domiciliu, precum si furturile intre soti, violul.

Daca in cazul furturilor sau a fraudelor masura poate parea benefica, un caz aparte este cel al violului. Organizatiile de aparare a drepturilor femeilor reclama faptul ca, prin obligativitatea primirii informatiilor legate de mediere, victima este supusa unor presiuni suplimentare, iar vinovatul poate scapa nepedepsit, iar, pe de alta parte, Consiliul de Mediere, organismul care se va ocupa de aceste actiuni, crede ca medierea poate fi o solutie pentru femeile care nu doresc sa se expuna public.

Violul poate fi cumparat?

Legea precizeaza ca victima nu este obligata sa stea fata in fata cu agresorul, la aceasta sedinta de informare, care are loc dupa ce vinovatul este dovedit si inainte de inceperea procesului.

"Pentru persoana care a suferit un atac fizic si in special pentru victima violului, problema pentru care se adreseaza justitiei este de o natura speciala. Aceasta victima a suferit o durere fizica insotita de emotii negative puternice. Dintre agresiunile asupra persoanei fizice, agresiunea sexuala afecteaza in cea mai mare masura sentimentul de integritate corporala si de siguranta personala pe termen lung. Informarea cu privire la mediere trebuie facuta pin materiale scrise si sub nicio forma nu poate sa conditioneze accesul la justitie" a declarat, pentru Ziare.com, Mihaela Sasarman, presedinta Asociatiei Transcena.

Practic, ONG-urile care apara drepturile femeilor nu sunt de acord cu posibilitatea ca agresorul, intr-un caz de viol, sa poata scapa de pedeapsa prin achitarea unei sume de bani.

"Nu pot sa-mi inchipui cu ce cinism cineva ar concepe sa puna fata in fata victima si violatorul ca cei doi sa cada la pace, sa nu se ajunga la proces, iar agresorul sa-si vada linistit de viata, eventual sa mai comita alte fapte de acest gen cumparandu-si de fiecare data libertatea cu bani. Statul va fi complice la scaparea violatorilor de pedeapsa", spune Tudorina Mihai, Asociatia Front.

In plus, in viziunea acestor organizatii, prin prezentarea avantajelor medierii, statul transmite mesajul ca violul poate scapa nepedepsit.

"Violul este o infractiune grava si trebuie tratata ca atare de justitie. Permitand medierea lui, pe cai legale, se va da semnalul ca nu este atat de grav, ca se poate trece peste el cu ajutorul unui mediator. Nu numai ca se va incalca demnitatea victimei prin nerecunoasterea gravitatii agresiunii pe care a suferit-o, agresiune a carei sanctionare ar trebui sa fie de netagaduit, dar la nivelul societatii justitia va transmite mesajul ca violul nu este intotdeauna pedepsit", adauga Tudorina Mihai.

"Orice lege are, sau ar trebui sa aiba, la baza, un sistem valoric si normativ. Care este acesta cand vine vorba de informare cu privire la mediere? Nu implica el oare ca medierea in caz de viol este o solutie acceptabila? Nu presupune ca agresorul poate scapa nepedepsit daca victima accepta acest lucru? Mai mult, nu presupune ca o suma de bani poate compensa agresiunea? Eu zic ca da", spune, la randul sau, Diana Neaga de la Societatea de Analize Feministe AnA.

Medierea scapa victima unui viol de expunerea publica

De cealalta parte, insa, si reprezentantii mediatorilor au argumente pentru sustinerea prevederilor Legii 115/2012. Gabriela Gyongy Mihut, purtator de cuvant al Consiliului de Mediere, ne-a explicat ca medierea este o procedura alternativa care reprezinta un mare pas inainte, pentru sistemul judiciar din Romania.

"Motivul pentru care reprezinta un mare pas inainte este acela ca in cadrul sedintei de informare cetateanul este informat de faptul ca exista si o alta modalitate de a-si rezolva problemele sale, o modalitate mai rapida, eleganta, amiabila, confidentiala, iar rolul instatelor de judecata va fi degrevat in acest fel de numarul mare de dosare", spune Gabriela Gyongy Mihut.

Prin mediere, cetatenii pot obtine o solutie rapida, scutita de taxe. O mediere se finalizeaza in maximum trei sedinte, ceea ce inseamna o luna, maximum doua, o perioada mult mai scurta decat perioada de desfasurare a unui proces.

"Cel mai important avantaj, insa, este acela ca partile insele sunt cele care-si decid soarta si nu decide un tert pentru acestea", mai spune purtatorul de cuvant al Consiliului de Mediere.

In cazul violurilor, oficialul subliniaza ca legea nu prevede nicidecum obligativitatea victimei de a se impaca cu agresorul, ci numai de a se informa in legatura cu aceasta posibilitate.

"Legea solicita victimei sa se deplaseze la mediator pentru a se informa cu privire la procedura medierii si pentru a vedea daca aceasta ii este mai utila decat judecata. Solicitarea exista doar pentru acele cazuri in care victima, conform legii, se poate impaca cu cel care a vatamat-o. Cu alte cuvinte, legea obliga partea sa se informeze cu privire la alte cai de solutionare a plangerii sale", adauga Gabriela Gyongy Mihut.

Legat de protestele organizatiilor de aparare a drepturilor femeilor, purtatorul de cuvant al Consiliului de Mediere spune ca "in cadrul sedintei de mediere, victima va beneficia de confidentialitate, neutralitate si impartialitate si va obtine solutia dorita. Procedura va putea fi initiata la solicitarea acesteia si nu se va mai expune public".

"Sunt si eu femeie si daca as avea nefericirea sa trec printr-o asemenea experienta mi-as dori sa aflu ca exista si o alta cale de a-mi obtine reparatiile, alta decat cea a expunerii publice, cu atat mai mult cu cat nu trebuie sa ma prezint la sedinta de informare cu violatorul, pot sa merg singura. Multe femei renunta sa formuleze plangeri penale impotriva violatorilor sau hartuitorilor pe motivul expunerii publice. V-ati gandit la aceste situatii?", intreaba oficialul.

Instantele vor fi degrevate de o parte din dosare

Nici din punctul de vedere al avocatilor, masura medierii nu este una rea. In primul rand pentru ca instantele vor fi degrevate de multe cauze, ceea ce inseamna ca procesele vor dura mai putin.

"Procesul de mediere nu substituie procesul penal, ci ofera victimelor posibilitatea de a controla cumva mersul acestuia. Actiunea penala, in cazul infractiunii de viol, se declanseaza numai la plangerea prealabila a victimei. O mediere de succes poate avea drept consecinta incetarea urmaririi penale, daca plangerea a fost retrasa", ne spune avocatul Ruxandra Cojocea.

"In opinia mea, eficienta noii institutii a mediatorului nu se va dovedi imediat, mai ales ca, din punct de vedere procedural, ar mai fi multe de facut si implementat si nici atitudinea si comportamentul romanului nu sunt inclinate prea mult spre comunicare si negociere in caz de litigii", adauga avocatul.

Practic, este greu de spus cine are dreptate. Un lucru este sigur, victima este obligata numai sa se informeze asupra posibilitatilor pe care le are la dispozitie. Daca este o presiune in plus sau nu, ramane de vazut. Pana la urma, victima unui viol este supusa mai multor presiuni, acesta fiind si motivul pentru care de multe ori renunta la actiunea in justitie.

Ziare.com va invita la dezbatere si la vot. Sunteti de acord cu posibilitatea medierii intre victima unui viol si agresor?
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9283 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da!

- cu conditia ca medierea sa fie anterioara violului !

 

Nu!

Cu alte cuvinte, medierea in privinta violului ar insemna ori ca victima sa primeasca bani pentru ca sa isi retraga plangerea ori ca unul dintre agresori sa o ia in casatorie ca sa isi retraga plangerea.
Si intr-un caz si in celalalt, victima, chiar daca primeste despagubire materiala (bani) sau morala (casatoria), va avea in continuare de suferit.
Banii nu vor reusi sa stearga traumele psihice si fizice suferite, ba, din contra, o vor face sa se simta si mai umilita, iar luarea ei in casatorie de catre unul dintre agresori o va transforma intr-o nevasta de convenienta la cheremul bunavointei agresorului, care agresor nu va fi capabil sa o iubeasca ca pe femeia sa, din moment ce de ea au abuzat si altii impreuna cu el.

 

Da , cum sa nu !

Cu declaratie inainte ca accepta relatia
si sa fie minora
si sa fie garantat Banicioiu . Sau Negoita . Sau ...

 

Dar in cazul ca ai violat ***,unde te prezinti pentru

mediere,la veterinar, sau la cotetzar ?

tg

E o prostie negocierea in cazul violului.In felul asta incurajam psihopatii sau beizadelele cu bani care se bazeaza pe tasu ca plateste si scapa de acuzatii.

Mai..adevar!!

Si daca se ajunge in instanta crezi ca aia cu bani nu dau avocatilor si procurorilor si judecatorilor? Ei oricum dau banii si oricum scapa.Cine stie,poate prin mediere,se va alege si partea vatamata cu ceva parale.Pe de alta parte articolul nu pomeneste nimic de costurile acestei medieri si cine le plateste,adica parea vatamata sau agresorul si nici nu spune cine sunt acei mediatori,avocati,juristi,psihologi,psihiatrii,barbati,femei,etc.

Domnilor,

Simpla voastra mistocareala este un viol in plus la adresa unei potetiale victime.
Unde va e cumsecadenia de care faceti caz?

Lamuriri privind medierea:
http://www.alinagorghiu.ro/2013/01/21/despre-medierea-penala/

"mistocareala" de aici

E semn de sanatate mintala. Inca :-)

@Sneezy

- foarte interesante ... comentariile , la link-ul recomandat ! oricim pe alina n-o pandeste niciun viol ...

Sarmana Alina aflata intre ciocan si nicovala!

Ciocanul lui Bogdan Olteanu și nicovala lui Mihai Voicu, ar fi unul din Dumnezeu știe cate asemenea agregate.
Despre copiii părăsiți de olteanu din cauza ei nu are studii si propuneri de reglementari?

curiozitate!

Cum ar negocia unul din cei care au initiat acest procedeu in cazul in care fiica sau sotia lui ar fi victima unui viol?

 

@Voodoo

- corect ! ma pregateam sa-i raspund , da' nu mai e cazu' ! cu stima.

Da mediere cu viol, merge?

.

Tendentios

Cred ca sondajul e tendentios. Aici e vorba de multe cazuri care ar putea fi solutionate, astfel ca sa nu mai ajunga in instanta. Violul si alte infractiuni foarte violente nu ar trebui sa fie printre ele. Sant insa total de acord cu medierea in cazul infractiunilor mai putin grave.

 

Parerea mea este..

ca aceasta mediere poate exista ca o solutie alternativa,adica daca doresti sa poti alege si aceasta varianta,dar nu sa-ti fie impusa ca unica solutie..Acum se pare ca va apare o noua profesie cea de ..mediator.

...

Violul transforma barbatul din fiinta inteligenta in simplu animal, o bruta condusa doar de instincte!...
...Or fi poate si femei care si-ar dori sa fie violate! Pentru ele as intelege si faza asta cu medierea!...

Medierea? Nu-i decat o altă teapă si căpusă judiciară, alături de

lichidarea societătilor comerciale, institutii create de alti "băieti destepti", cei ai Justitiei, pentru asigurarea unui flux sigur si continuu de venituri la fel de "muncite" cA Cele din Energie. In realitate, medierea va conduce la lungirea proceselor cu o nouă procedură si la scumpirea acestora.

 

e complicat, e foarte complicat - 1

Fiecare caz este special "in sine".

Este una cu minorii și virginele... alta cu cele deja femei și/sau apropiate care se expun din diferite motive: ignoranță, incredere, testarea răbdării, foame.. finețuri și cu totul altceva cand victima este necunoscut/ă sau colegă de clasă, imobil, servici.. luată cu japca din drumul sau viața ei.

Oricum, expunerea publică ar trebui administrată la fel de atent ca fapta in sine căci și aceasta lasă urmări pe viață.

E drept că unele dintre cazuri sunt capcane pentru masculi care n-au fost informați și in locul individului, starnit, acționează lupușorul din el.

Este o temă care ar trebui prelucrată la școală de la 14 ani, varsta la care și fetele și băieții se joacă cu * și nu in nisip dar știu chestii amestecate despre acest lucru.

... urmează..

 

NU este deloc complicat ...

Viol sa insemne AUTOMAT Pușcărie GREA ...
STATUL are, dacă VREA,

Mijloace sa afle Adevărul EXACT.
Dincolo de Considerațiuni pe care le-am expus la ALT Comentariu,

To'arasii Comentatori FAVORABILI Medierii

("IA si Victima CEVA Parale", scuipa Unuu' mai Sus Bunuu' Simt EXACT intre Ochi)

Multi dintre Comentacks SE visează VIOLÂND ... :)):)):))

Deși, NU știu sa coulliseze BINE si Frumos ...

ADICĂ TOȚI Strambii, Grașii, Cocosatzii si Gușații VOR sa facă si ei un Viol, dacă TOT AU Bani ...),

To'arasii Comentatori FAVORABILI Mizeriei Juridice in Pregătire,

UITA ca de Multe ORI dincolo de Implicații de Demnitate Umana,
un VIOL poate sa insemne si MOARTE ...

SIDA, Hepatite, Diverse MTS Exotice si Ne_CUNOSCUTE Inca,
dar care, chiar dacă NU sunt MORTALE direct si imediat sunt IMPLICIT ...

CÂȚI dintre VOI sau dintre Legiuitori

ȘTIU ca multe Infecții MTS Banale sau Ne_Cunoscute, care ZAC in Organism,
provoacă Moarte Prematura
prin Afectarea Vaselor si a Rinichilor ?

CATE cazuri de Dializa sunt ieșite din Infecții MTS ?

ȘTIU Pohticiosii Ascunși de Violuri

ca Herpesul si Papiloma Virus (Vegetațiile )

NU se vindeca NICIODATĂ si inițiază Cancer si la Muieri si la Bărbați ?

DE CE ar fi OBLIGATA o femeie Curata si Știutoare despre MTS sa MOARA prematur,

NUMAI ca a fost răpită de pe Strada sau Abuzata in Propria Casa, sau la Serviciu, sau Ori_UNDE de

un Cocalar MURDAR

si care sa SCAPE cu bani ?

Soarta noastra pe mana prostilor

Daca ar fi doar cinici, tot ar avea niste limite, macar de dragul prestigiului lor. Dar sunt PROSTI, prosti cu majuscule. In toate domeniile, cand hotii, cand prostii stabilesc soarta poporului roman.
Cum sa nu-si dea seama ca unele lucruri nu se negociaza, caa oricat ar fi victima de umilita si de doborata, societatea nu are voie sa fie toleranta cu anumite barbarii?
Cea mai periculoasa ramane, totusi, prostia celor care conduc. Dupa aceea vine hotia.

 

știi,

ar fi crud de hazos să auzim in direct părerea lui Becali - tată a două fete.

te completez: au si diploma si interese, dintre care meschinu

mercantil este cel mai onnorabil; principial mi se pare o masura buna, ca multe altele dealtfel, dar modul cum o transpun in practica este incalificabil. Fug dupa o mare de interese sa se aleaga macar cu cel al imposturii: politicieni parati. Ceea ce confera o dimensiune monstruoasa acestor ineptologii este lipsa sau ineficienta ripostei civile: cumva echibrul dintre putere a activa si masa pasiva trebuie sa fie mediat de o constiinta sociala.....da la noi cred ca functioneaza numai interesu meschin.

FĂRĂ partide politice și politicieni !

Știi deja părerea mea despre politicieni și partide politice - adică, FĂRĂ !

Mi-e lehamite s-o tot expun cand văd că majoritatea populației, conștientă sau nu, din interese sau aiurea, s-a poticnit la ideea de persoane (adică la mizilicuri), la efectul imediat, imagine.

Mai bălmăjesc și eu despre unul sau altul dintre actorii politici de dragul comunicării dar nu pot schimba inlăuntrul meu o concluzie răsverificată.

Mă obsedează tristețea adancă a lui Thomas Mann vis-a-vis de perioada nazistă și am reluat Mein Kampf (a treia oară... are juma kg de informație pe cmp.. e greoaie). Gandesc, compar, analizez (e greu de unul singur.. ca și la Biblie dar, dacă n-ai pretenția să parcurgi mai mult de o pagină pe zi (ca și la Biblie, e in ordine)).

Suntem in alt ev, al informaticii, netului - extrem de important. Nu se mai poate ajunge (cred eu) la dictatură prin eliminarea partidelor politice din viața cetăților. Este demonstrat că fac NUMAI rău sub toate aspectele, in orice domeniu și oricare colț de lume.

Re_ZON !

De AIA viu si spui, de Douăzeci de Ani,

ca NU poate ieși Romania, NICIODATĂ din Groapa cu ... "Șerbet" dacă

NU NE instruim SERIOS,
cu Bani Multi, cu Politica DE STAT Planificata mai DUR decat Cincinalele ... :)):)):))

ASTA trebuiau sa facă in Primuu' Rand Comuniștii ...
Cel puțin ZECE ANI ...

INDUSTRIA DUPĂ ...

Ieșea Perfect ...

A DOUA Sansa Ratata a Romaniei ...
De Sărăcanii ajunși Boieri ...

PRIMA a fost Ratata imediat după 1859.
De către Boierii care SE credeau TOȚI Deștepți.
NU erau, decat cam 20 la Suta ...

Citiți mai spre Seara Comentariul meu la Articolul de AZI cu Voda Cuza, "Politica Pașilor Mărunți"
ACOLO dezbat serios si detaliat Cestiunea.
Este aproape GATA ...

cred că renunț

să mai comentez pe ziare.com.

Dezbați mai bine decat mine, ești mai documentat, mai ancorat; stilul e greoi dar cu un mic efort..

e complicat, e foarte complicat - 2

Am văzut insă astfel de prelucrări in variantă americană (tv Euforia) care promovează sexul oral pentru femei (fete) pentru "sănătatea" și binele exclusiv al masculilor (tații de fete ințeleg). Este o atitudine mai perversă și mai periculoasă decat violul in sine intre cunoscuți. Pe fată o stigmatizează pe viață și o umilește cu fiecare ocazie plus că va contacta boli pe care nici nu și le imaginează (pe care le va perpetua printr-un sărut nevinovat) iar băiatul va deveni impotent și se va sprijinI intreaga viață de droguri și alcooluri pentru potență.

Fetele albe habar n-au și nici nu pot ințelege nimic despre sex la varstele alea pentru că nu sunt coapte(numai indivizii de culoare sunt copți sexual) iar in vajaiala aia de relații, spirtoase, joacă, amor inchipuit.. doar aud și ele despre orgasm, plăceri... și pot fi manipulate oricum. Cele mai multe iși ratează intreaga viață.

Dar asta eeeee... albele și albii sunt manipulați să nu-și asculte părinții, să nu creadă in educație, in prevenire, in Biblie, in virginitatea reală și asumată, sunt manipulați să fie "rebeli". Plătesc această rebeliunie 30-40 de ani și tot nu invață nimic dar se tot miră.

De fapt ii transformă pe toți in clienți, pacienți, bani, MARFĂ.

... urmează... e o gandire, o experiență deci e mai lungă..

 

e complicat, e foarte complicat - 3

Biblia clarifică tot ce este legat de femei, bărbați, relații sexuale, căsnicii, separări, prostituție... Nu este depășită ci dimpotrivă. Doar că este prea crudă cu femeile abandonate sau, poate, n-am reușit eu să tălmăcesc corect cu mintea de mascul.

Despre sodomizare care este mai rea decat orice viol și cu repercursiuni de neimaginat, nu se spune nimic.

Oricum, dacă la medierea unui caz in care se cunoșteau bine și fata s-a expus in barlogul lupului.. se ajunge la un acord, ar trebui ca masculul să nu beneficieze decat odată de efecte (și asta in situația in care n-a folosit violență, droguri..). A doua oară să fie dus la muncă silnică zece ani fără nicio altă variantă.

Pentru celelalte cazuri, in locul părinților, le-aș lua gatul. Este firesc să nu permit ca cineva să-și bage picioarele in viața, munca și sacrificiile mele (la propriu sau la figurat).

Educați tinerii și abia apoi cereți-le responsabilități. Spun educați pentru că, e general valabil, un procent infim dintre tinerii albi, in absența vieții "tribale", de "clan", supraveghere și educație religioasă.. ascultă de părinți.

Iertare, apreciez glumele dar subiectul ăsta e cumplit pentru intreaga familie e victimei.

 

@grindina

- glumele nu prea s-au facut pe seama victimelor ! cu stima.

știu

dar am vrut să vă atenționez că vă iau in seamă, achiesez (termen mai nou, care nu-mi place și pe care-l ironizez folosindu-l) la glumele voastre dar adaug un alt punct de vedere.;)

Despre ce mediere

se poate vorbi in cazul unui viol?
1. Victima si agresorul sa se casatoreasca? Niciodata nu vor uita de ce s-au casatorit, ca urmare nu au viitor impreuna!
2. O suma de bani? Transforma victima din violata in prostituata!
3. Castrarea chimica (sau mecanica, cu barosul!) a agresorului - asta e cea mai buna mediere!

 

daca unul mi-ar viola sotia sau fiica..

singura negociere este cu pistolul incarcat.Astia sau dilit cu totul,dau apa la moara beizadelelor de bani gata.Eu cred ca ar trebui dublate pedepsele si astfel multi s-ar gandi daca renteaza sa-si petreaca 20 de ani in puscarie pt o bucata de jumara.Cred ca ar trebui lucrat altundeva pt ca avem pe toate centurile din tara o gramada de fetite care stau in frig ca sa castige si ele o paine.Legalizarea prostitutiei cred ca ar rezolva multe.Plus ca bugetul e sarac...

 

dacă...

la un moment dat (Doamne-feri !) dispari din peisajul familiei tale iar fiica, in derivă, ajunge pe centură ?

Ai accepta s-o știi stigmatizată pe veci, inregimentată... chiar dacă plătită ?

N-ai spera in colțul tău de iad ca fata să-și găsească liniștea, echilibrul, să se sustragă infernului in care a intrat și să redevină "normală", "banală", o soție și mamă onorabilă, ministru sau șef de stat ? De ce să-i pui ștampila pe veci, s-o știe tot satu´ ?

Viol fără mediere in..1750

Definitia violului in "Codul Penal" din vremea domnitorului Constantin Mavrocordat, in anul 1750 :
"Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primprejurul părtilor fătătoare ale muierii, i se va tăia scarbavnicul mădular spre vesnica lui nefolosire"

Articolul din Codul Penal al zilelor noastre ar fi trebuit sa ramana la fel si n-am mai avea nevoie de..mediere, dat fiind ca obiectul cu pricina - madularul - nu mai exista !

 

nu sunt de acord

-se incurajeaza violurile,
-si daca fata,sotia sau mama unuia dintre noi este violata nu cred ca daunele pot fi inlocuite doar material fara o pedeapsa penala.
-sunt de acord sa se dea chiar pedeapsa penala cat di daune materiale,iar pedeapsa penala sa fie dublata.

 

Ziare.com a descoperit lumarea aprinsa in biserica !

Draga ziare.com, Domnia Ta a descoperit lumanarea aprinsa in biserica si face caz de ea degeaba ! Impacarea partilor si retragerea plangerii prealabile este in codul penal dintotdeauna ! Medierea este numai o procedura prin care se poate ajunge la asta ! In plus victima nu este obligata sa fie fata in fata cu agresorul ! Observ in ultima perioada in presa din Bucuresti referiri incorecte la legea medierii si un jurnalism facut dupa ureche pe principiul “ nu lasati adevarul sa ne strice o stire buna “

Ce afirma presa despre mediere ? http://mediatorbucurestimustateanu.ro/violatorii-si-batausii-pot-scapa-de-puscarie-cu-ajutorul-medierii/

 

NU se poate admite ca STATUL sa NU pedepseasca

Violul si Vătămările Corporale, numai pentru ca Victima este

- Proasta
- Im_Prostita
- Intimidata

Impăcarea părților NU elimina Atentatul de LEGE !

STATUL apară Viata si Demnitatea in General, va VALORI in Sine si de Principiu,
ca D'AIA este STAT,

indiferent de Poziționarea Victimei,
Autentica sau Forțata ...

STATUL are sau trebuie sa aibă, la Nivelul Științei Moderne, MIJLOACE de a afla ADEVĂRUL,

EXACT, dacă VREA ...
STATUL NU trebuie sa ierte sub nici un Motiv Infracțiuni GRAVE la Adresa Persoanei.
NU trebuie sa existe Prescripție de nici un Fel.

Iar Medierea Obligatorie INAINTEA Judecații sa fie numai la Pricini CIVILE.

Introducerea Medierii OBLIGATORII, ca sa dai Drumuu' la Plangerea Penala, este o IMENSA Ticăloșie Juridica,

In TON cu Trenduu' GENERAL in Lume de a FAVORIZA Criminalii si a CREA Bani pentru Justițiarii Corupți, care trăiesc BINE din

Cardășia cu Infractorii si Criminalii.

TOATE Prevederile de ACEST Gen INTREȚIN Crima si Hoțiile.
Argumentul ca ASA este prevazut in NU ȘTIU Cate Coduri de Legi este o Prostie !

NU justifici Perpetuarea PROSTIEI Criminale prin Apelul al Perenitatea Prostiei Criminale.

TOATE aceste Prevederi Anti_UMANE reprezinta ABUZURI Im_Puțite si CINICE ale STATULUI,

adică a Indivizilor cu Mentalitate COCALARA,
dar cu Puteri In STAT, care fac Abuzuri pe BAZA de Lipsa de Frica de Pedeapsa Legala.

Adica AIA care NEAGA Statul asa cum este EL definit, ca un Contract Social .

știm

dar ne-am folosit și noi (și ei) de portiță să reamintim că n-am decăzut mai mult și nu iertăm și nici nu tolerăm peste măsură.

Teorie-teorie, legi, legi.. pană la "ai tăi" ! Nu-i așa ?


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor