Aberatia zilei: Procurorul general a tras in teroristii care nu aparusera

Marti, 17 Martie 2015, ora 18:05
6238 citiri
Aberatia zilei: Procurorul general a tras in teroristii care nu aparusera
Foto: Evenimentul Zilei

Tiberiu Nitu a declarat la Parchet ca a tras la Revolutie, mai exact in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, iar in baza documentului semnat si asumat a primit certificat de revolutionar si un teren drept rasplata. Problema e ca in noaptea aceea nu a tras nimeni la Televiziune.

CEDO si intreaga Romanie asteapta cu sufletul la gura, de ani de zile, ca dosarele Revolutiei sa fie solutionate, vinovatii sa fie pedepsiti, iar victimelor sa li se faca dreptate. Cam greu, cand dosarele sunt plimbate dintr-un sertar in altul, asteptandu-se parca justitia divina.

Tiberiu Nitu despre dosarul Revolutiei: Nu exista o aplecare speciala

25 de ani de la Revolutie: Dosarul se plimba intre sectii, procurorii il studiaza...

Cu atat mai mici sunt sansele de a se face dreptate cu cat in fruntea Parchetului General a ajuns din 2013 (gratie intelegerii politice facute intre Traian Basescu si Victor Ponta, nu propriilor competente) procurorul Tiberiu Nitu, care in 1989 era militar in termen la UM 0596 Bucuresti, apartinand Ministerului de Interne, si despre care presa a scris in repetate randuri ca a tras la Revolutie.

"In noaptea de 21/22 decembrie 1989 am tras cu arma din dotare, peste Calea Dorobanti, in casele situate pe aceasta strada. Arat faptul ca am primit ordin sa tragem in acele cladiri intrucat acolo ar fi teroristii. Personal, in momentele cand nu se tragea din partea noastra, am auzit zgomote de focuri de arma dinspre acele cladiri. Noi, militarii de la unitatile M.I., eram sus pe cladirea 'Corp Studiouri', iar jos, in curtea Televiziunii, erau militarii de la unitatile M.Ap.N.", a scris Tiberiu Nitu, printre altele, in declaratia data la Parchetul Militar si publicata de Marius Mioc INAINTE ca Tiberiu Nitu sa ajunga procuror general.

Insa, in noaptea de 21 decembrie 1989 nu s-a tras niciun foc la TVR, doar in centrul Capitalei.

In plus, elicopterele care au survolat Televiziunea Romana in 22 decembrie erau ale Armatei Romane, iar daca Tiberiu Nitu a tras in ele sau in manifestantii aflati in zona Dorobanti, despre care i se spusese ca ar fi fost teroristi, atunci este foarte grav si el ar trebui pedepsit, nu recompensat.

"Pe data de 30.12.1989 ne-am reintors in Corpul de Garda, iar noaptea de Anul Nou 1989/1990 am 'petrecut-o' in P.S.A. nr. 4, langa poarta Dorobanti a Televiziunii. Am participat la paza si apararea Televiziunii si in lunile care au urmat, la evenimentele din ianuarie 1990, 13-15 iunie 1990. Practic, eu am plecat din Corpul de Garda a Televiziunii pe data de 21.09.1990 cand am trecut in rezerva", a mai scris in declaratie Tiberiu Nitu.

Prin urmare, inclusiv la Mineriada, Tiberiu Nitu purta uniforma militara si armamentul din dotare, dar in loc sa fie anchetat, a cerut si a primit certificat de revolutionar, iar in baza lui a obtinut ulterior un teren intravilan de 8.000 mp in Prahova.

In noiembrie 2012, cand Tiberiu Nitu a fost desemnat pentru prima oara de fostul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, sa ocupe functia de procuror general, in mass-media au aparut mai multe articole in care se sublinia contradictia intre faptul ca acesta a tras la Revolutie, dar are certificat de revolutionar.

In plus, jurnalistii de la Romania Libera scriau atunci ca Tiberiu Nitu a admis ca a facut parte din echipa de anchetatori care a clasat dosarele revolutiei din 1989. Si fostul procuror militar Dan Voinea a criticat alegerea lui Tiberiu Nitu in functia de procuror general al Romaniei.

Dan Voinea: Tiberiu Nitu a tras la Revolutie, Laura Kovesi i-a "albit" pe criminali Interviu

Si, totusi, pentru presedintele Traian Basescu si pentru premierul Victor Ponta (cei doi factori de decizie in cazul investirii in functie a lui Nitu) informatiile si criticile aparute in presa n-au contat. Sau poate au contat, dar nu in sensul in care ar fi trebuit.

Dosarul Revolutiei n-a fost solutionat nici pana azi, iar Guvernul Romaniei continua sa plateasca sume foarte mari drept despagubire din cauza ca nu respecta drepturile omului.

Aberatia zilei: Romania, repetenta la CEDO. Suntem batuti in cap sau ne prefacem?

Iar cetateanul Traian Basescu abia acum se arata indignat de situatie, cand Tiberiu Nitu i-a conferit distinsa calitate de suspect, aducandu-l, miercuri, in fata instantei in dosarul de santaj.

Basescu: Nitu e suspect ca a tras la Revolutie, probabil ca a impuscat cativa teroristi (Video)

Basescu, inca un atac la Nitu: De ce nu mi-a spus de la numire ca a fost printre cei care trageau catre populatia razvratita?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Tiberiu Nitu tras Revolutie, #Basescu Tiberiu Nitu tras Revolutie, #Tiberiu Nitu certificat revolutionar , #procuror