Augustin Lazar, propus procuror general: Nu-mi datorez cariera nimanui, nu-l cunosc pe Iohannis

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 16:21
8028 citiri
Augustin Lazar, propus procuror general: Nu-mi datorez cariera nimanui, nu-l cunosc pe Iohannis
Foto: B1 TV

Augustin Lazar, cel propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror general, spune ca nu isi datoreaza cariera nimanui si ca nu il cunoaste pe presedintele Klaus Iohannis.

Comentariul lui Lazar vine in conditiile in care decizia finala privind functia de procuror general al Romaniei o va avea seful statului.

"Nu l-am cunoscut pe presedintele Klaus Iohannis, nu am avut onoarea. Probabil ca o sa il cunosc candva. Nu imi datorez cariera profesionala nimanui. Mi-am sustinut examenele cu onor, am patru examene de procuror", a spus Augustin Lazar, citat de Mediafax.

Acesta a fost procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, unde au ajuns in cele din urma sesizari depuse la inceputul anilor 2000 privind retrocedarile imobiliare catre Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDRG), condus de Klaus Iohannis, potrivit unor surse judiciare. Clauzele au fost insa clasate la Parchetul Alba.

Augustin Lazar a explicat ca la institutia respectiva s-au solutionat "o multitudine de dosare in care s-au dat multe solutii referitoare la o multitudine de persoane, unele si publice".

"Toate au fost legale si temeinice. Orice solutie poate fi contestata", a mai spus cel propus pentru functia de procuror general.

Obiectivele lui Lazar in Ministerul Public

De asemenea, Lazar a declarat, pentru News.ro, ca Ministerul Public "va trebui sa treaca printr-o resetare manageriala", iar printre obiectivele sale se numara "consolidarea rezultatelor bune obtinute de colegii nostri in ultimii ani in combaterea coruptiei, a conflictului de interese, a infractiunilor care sunt asociate infractiunilor de coruptie".

"Nu in ultimul rand, vreau realizarea unei mentalitati noi de procuror european care cunoaste bine dreptul european si care poate actiona cu rol activ in toate jurisdictiile Uniunii Europene pentru a recupera bunuri care au fost furate sau delapidate, ori sume de bani care au fost insusite in Romania si duse in alte jurisdictii in strainatate", a mai spus cel propus pentru functia de procuror general.

Ministrul Justitiei a anuntat propunerea pentru noul procuror general

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a trimis, vineri, la CSM propunerea sa pentru functia de procuror general al Romaniei, in persoana lui Augustin Lazar, procuror sef la Parchetul Curtii de Apel Alba.

"Domnul procuror Augustin Lazar are o experienta relevanta in management judiciar, avand o vechime in functia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani in functii de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat si instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmarirea si repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, in care a fost necesara o vasta cooperare judiciara internationala", se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei.

Avizul pe care il va da CSM este obligatoriu, insa consultativ, decizia finala apartinandu-i presedintelui Romaniei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Augustin Lazar propunere procuror general , #procuror