Cine e Bogdan Licu - viitorul procuror general interimar: A renuntat la titlul de doctor, dupa acuzatiile de plagiat

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 14:26
26446 citiri
Cine e Bogdan Licu - viitorul procuror general interimar: A renuntat la titlul de doctor, dupa acuzatiile de plagiat

Sectia pentru procurori din cadrul CSM a decis delegarea pentru doua luni a procurorului Bogdan Licu, in functia de interimar al procurorului general al Romaniei, incepand cu data de 28 aprilie, dar nu mai mult de doua luni.

"In sedinta Sectiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al Romaniei, in functia de procuror general al Romaniei pana la ocuparea functiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni", a transmis CSM.

Bogdan Licu este cel de-al doilea adjunct al lui Augustin Lazar. Functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este detinuta de Laura Oprean.

Bogdan Licu a mai detinut aceasta functie dupa demisia fostului procuror general Tiberiu Nitu. In acea perioada, el a solicitat redeschiderea anchetei in dosarul Revolutiei, trimis recent in judecata.

Lazar, la pensie

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din functia de procuror a lui Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Astfel, de la data de 27 aprilie, mandatul lui Lazar se va incheia si acesta va iesi la pensie, anunta Administratia Prezidentiala.

A renuntat la doctorat

Bogdan Licu este procuror din 1996 si a activat la parchetele din Bucuresti. A fost membru in CSM in perioada 2006-2012. A ocupat functiile de prim-adjunct al procurorului general (2013-2016) si adjunct al procurorului general (2016-prezent).

In martie 2016, Bogdan Licu a renuntat la titlul de doctor, dupa ce mass-media a dezvaluit ca ar fi plagiat o parte din lucrare.

Bogdan Licu a obtinut titlul de doctor cu lucrarea "Coruptia - risc major la adresa securitatii nationale" sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

Detalii aici: Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

"La inceputul lunii martie, am cerut retragerea titlului de doctor. Am facut solicitarea din cauza discutiilor din spatiul public si pentru ca vreau sa indepartez orice suspiciune cu privire la obtinerea acestui titlu. Academia a luat la cunostinta, am uzat de o prevedere legala", declara Licu.

Acesta nega orice acuzatie de plagiat.

"Nu am plagiat. Nu am avut niciun avantaj profesional de pe urma obtinerii acestui titlu", a subliniat procurorul.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...