Cine va fi urmasa lui Kovesi? Alina Bica - o varianta de procuror general

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 21:05
5857 citiri
Cine va fi urmasa lui Kovesi? Alina Bica - o varianta de procuror general
Foto: gov.ro (Arhiva)

Procuroarea Alina Bica - fost secretar de stat in Ministerul Justitiei in timpul guvernarii PDL si actual consilier al sefului DIICOT, Codrut Olaru - ar putea prelua functia de procuror general al Romaniei, in locul Codrutei Kovesi, al carei mandat expira in 2 octombrie, au declarat surse oficiale.

Noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a avut o intrevedere cu procuroarea Alina Bica, ce a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei, din 21 ianuarie 2009 pana in 7 mai 2012, fiind detasata de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Alina Bica a fost secretar de stat in perioada mandatelor detinute la Ministerul Justitiei de Catalin Predoiu, care a reusit sa obtina succesiv rapoarte pozitive privind Mecanismul de Cooperare si Verificare, impus de Comisia Europeana.

Dupa ce Guvernul condus de Razvan Mihai Ungureanu a fost demis in urma unei motiuni de cenzura in luna mai, Alina Bica, procuror DIICOT, a fost numita consilier al procurorului sef al acestei directii, Codrut Olaru.

"Daca se confirma, deci sub rezerva confirmarii, doamna procuror (Alina Bica - n.red.) a fost secretar de stat in perioada ministeriatului domnului Catalin Predoiu. Eu am si lucrat, dupa preluarea mandatului, cateva saptamani cu dumneaei, e o persoana cu nivel de profesionalism ridicat.

Eu am apreciat-o, desi a facut parte din alta echipa, din cate stiu eu, cu o buna relationare la Bruxelles. Este procuror de profesie la DIICOT, are experienta foarte solida in materie", a declarat Corlatean, miercuri seara, la Realitatea TV, dupa ce a fost solicitat sa comenteze informatia potrivit careia Alina Bica ar putea prelua functia de procuror general al Romaniei.

Noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a initiat o serie de intalniri cu procurori, urmand a face propuneri Consiliului Superior al Magistraturii pentru functiile de procuror general al Romaniei, procuror sef al DNA, pentru adjuncti si sefi de sectii din coducerea Ministerului Public.

CSM da aviz consultativ asupra propunerii ministeriale, iar presedintele Romaniei emite decretul de numire, putand respinge o astfel de propunere doar o data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alina Bica procuror general, #numire procuror general, #inlocuitor Kovesi procuror general , #procuror