Replica procurorului Moraru-Iorga acuzat de DNA ca avea in birou 400.000 de lei si ceasuri de lux

Joi, 20 Iulie 2017, ora 14:37
12606 citiri
Replica procurorului Moraru-Iorga acuzat de DNA ca avea in birou 400.000 de lei si ceasuri de lux
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Procurorul Mihaiela Moraru-Iorga, pentru care sefa DNA Laura Codruta Kovesi a cerut o ancheta a Inspectiei Judiciare, a explicat joi de unde proveneau si ce avea de gand sa faca cu banii si ceasurile de lux, despre care DNA a precizat ca i-a gasit in biroul sau.

Intr-o interventie telefonica la Antena3, procurorul revocat de Kovesi din DNA a sustinut ca ceasurile de 67.000 de lei si stiloul de 8.000 de lei proveneau dintr-o perchezitie domiciliara efectuata intr-un dosar penal.

"Dosarul a fost instrumentat de mine impreuna cu un alt procuror (...) Bunurile au fost ridicate si s-a pus sechestru asiguratoriu in vederea confiscarii (...) DNA nu are un birou de corpuri delicte (...) S-a hotarat ca ele sa ramana intr-un fiset incuiat al unui politist", a sustinut Mihaiela Moraru-Iorga, care a adaugat ca nu s-a ocupat personal de aceste aspecte, ci colegul sau procuror, caruia nu i-a dezvaluit numele.

Cei doi au decis sa procedeze astfel, pentru ca bunurile respective nu erau cu certificate de autenticitate ca sa poata fi depuse la BNR.

Insa Mihaiela Moraru-Iorga spune ca exista proces verbal pentru aceste bunuri si sechestrele se comunica adresei sectiei care le ia in evidenta. "Sectia a doua nu are unde sa pastreze aceste bunuri de valoare", a subliniat inca o data procurorul.

Cat despre cei aproape 400.000 de lei, Mihaiela Moraru-Iorga spune ca aceasta suma de bani provine de la un denuntator pentru organizarea unui flagrant si a fost inventariata.

Pentru ca flagrantul nu a reusit, denuntatorul a preferat sa lase acesti bani DNA pentru a putea fi folositi in viitor la alt flagrant, a sustinut procurorul pentru postul TV citat.

"Erau sigilati, nu erau la dispozitia mea", a precizat Mihaiela Moraru-Iorga, care adauga ca, "de regula, banii pentru flagrant se pun la dispozitie de denuntator".

In plus, procurorul se plange ca nu i s-a mai permis sa intre in biroul sau de la DNA: "Am afirmat si sustin in continuare ca nu mi s-a permis participarea le inventarierea lucrarilor pe care le-am avut in lucru (...) Nu am fost lasata sa intru in birou".

Intrebata de ce crede ca s-a ajuns in aceasta situatie, Moraru-Iorga a raspuns: "Cu siguranta, pentru ca incearca sa ma decredibilizeze", facand referire la Kovesi.

Ulterior, procurorul a reluat, la Digi 24, explicatiile, subliniind ca niciunul dintre bunurile respective nu a fost gasit in fisetul sau ori in biroul sau, ci "cel mai probabil in fisetul unui politist cu care lucram".

"Suma de bani este fotografiata, seriile bancnotelor sunt trecute intr-un proces verbal. S-a incercat realizarea flagrantului, nu s-a reusit realizarea flagrantului. Banii au ramas in custodia noastra", a mai spus Moraru-Iorga.

Amintim ca sefa DNA a cerut Inspectiei Judiciare sa faca o ancheta in ceea ce o priveste pe Mihaiela Moraru-Iorga, fost procuror DNA, in biroul careia s-ar fi gasit ceasuri si un stilou, ridicate cu ocazia unei perchezitii si care nu au fost inregistrate cum cere legea.

In plus, acelasi procuror nu ar fi inregistrat aproape 400.000 de lei, suma primita de la o persoana fizica intr-un dosar in lucru, arata joi DNA intr-un raspuns la o solicitare Ziare.com.

Amintim ca Mihaiela Moraru-Iorga a fost revocata din DNA pe 4 iulie, cu avizul CSM.

Citeste mai multe despre revocarea celor doi procurori din DNA:

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#procuror DNA ceasuri de lux bani, #DNA ceasuri bani Moraru Iorga , #procuror