Daniel Morar, nominalizat pentru titlul de "Europeanul Anului"

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 20:39
2857 citiri
Daniel Morar, nominalizat pentru titlul de "Europeanul Anului"
Foto: oron.ro

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, se afla printre finalistii pentru premiul "Europeanul Anului", fiind nominalizat la categoria "Inspiratia anului", "pentru ca a ridicat lupta anticoruptie la un nivel inalt".

La aceeasi categorie cu Daniel Morar, in revista European Voice, "Inspiratia anului", se afla si omul de afaceri George Soros, "pentru ca a sustinut drepturile si reintegrarea romilor in Europa".

Ceilalti doi finalisti la aceasta categorie sunt Lyn Evans, coordonatorul generatorului de particule din Geneva si Katrine Camilleri, director adjunct al serviciului de refugiati din Malta.

O alta categorie este "Politicianul national al anului", unde printre finalisti se numara presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy si cel al Serbiei, Boris Tadici, precum si premierul polonez Donald Tusk.

Pentru titlul "comisarul anului" sunt nominalizati Meglena Kuneva, comisarul de origine bulgara care supervizeaza protectia consumatorului, "pentru eforturile de a adapta drepturile consumatorului la economia digitala", estonianul Siim Kallas pentru infiintarea registrului lobbyistilor si expunerea beneficiarilor fondurilor UE, precum si comisarii mediului, agriculturii si concurentei.

La categoria "Europarlamentarul anului" candideaza cinci deputati din Marea Britanie, Franta, Finlanda, Germania si Luxemburg.

Pentru titlul "Oficialul UE al anului" sunt listati Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, Jonathan Faull, directorul general pentru justitie, Wolfgang Ischinger, fostul mediator UE intre Serbia si Kosovo, Ilkka Laitinen, directorul agentiei de management al frontierelor Frontex si Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene.

Toti acesti finalisti sunt in cursa pentru titlul "Europeanul anului", care in 2007 a fost obtinut de presedintele Lituaniei, Valdas Adamkus. Printre premiantii de anul trecut s-au mai numarat Angela Merkel, Arnold Schwarzenegger si Gary Kasparov.

Votul pentru Europeanul Anului 2008 este deschis online, incepand cu joi, 25 septembrie si poate fi accesat la adresa publicatiei.

Gala decernarii premiilor va avea loc pe 2 decembrie in Palatul Bursei din Bruxelles, evenimentul aflandu-se sub inaltul patronaj al premierului belgian Yves Leterme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Daniel Morar, #nominalizare, #Europeanul Anului, #European Voice , #procuror