Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Finul familiei Ridzi a scapat cu NUP

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 22:35
1795 citiri
Finul familiei Ridzi a scapat cu NUP
Foto:Ziare.com / Marius Mitrache

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara au decis sa mentina solutia pronuntata de cei din Petrosani, in cazul omului de afaceri Emil Bercea, finul Monicai Iacob Ridzi, adica scoaterea de sub urmarire penala.

Dosasul a fost redeschis in cazul omului de afaceri Emil Irinel Bercea, finul familiei Ridzi, dupa ce dosarul a fost intors la faza de cercetare de Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara Adina Velescu declara ca a fost dispusa scoaterea de sub urmarirea penala a lui Emil Bercea si aplicarea unei amenzi administrative, care a fost deja achitata. De asemenea, s-a decis neinceperea urmaririi penale in ceea ce priveste acuzatia de ultraj.

Omul de afaceri Emil Irinel Bercea intrase in vizorul justitiei dupa ce, in noaptea de 2 spre 3 aprilie 2010 a fost surprins in trafic de un echipaj al Politiei Rutiere aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

La vremea respectiva, in urma recoltarii probelor de sange specialistii laboratorului de medicina legala din Deva stabilisera ca Emil Irinel Bercea a avut o alcoolemie de 1,6 la mie, rezultatul primei probe, respectiv 1,4 la mie, cea de-a doua proba.

Acest lucru ar fi insemnat, potrivit anchetatorilor ca omul de afaceri ar fi putut avea o alcoolemie si mai mare in momentul in care s-a urcat la volan. "Dat fiind curba rezultata intre probe la interval de o ora exista posibilitatea sa fi avut o alcoolemie si mai mare", spunea la vremea respectiva Dumitru Ilinca, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani.

Rezultatul specialistilor de la laboratorul de medicina legala din Deva a fost contestat de omul de afaceri la Institutul de Medicina Legala din Timisoara, iar rezultatul a fost surprinzator mult sub cel dat de Deva.

Expertiza venita de la IML Timisoara a confirmat faptul ca Emil Irinel Bercea s-a urcat la volan dupa ce a consumat bauturi alcoolice, insa alcoolemia i-a scazut de la 1,6 la mie in sange la undeva la 0,80 la mie, adica infractiunea a devenit doar o contraventie, care a fost sanctionata de procurori cu o amenda administrativa de 1.000 de lei.

Numai ca, acest caz a ajuns in atentia Procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, care a infirmat solutia propusa de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Emil Bercea finul Ridzi, #Emil Bercea NUP , #procuror
Comentarii
Poza O sama
O sama
rank 5
Kiatra, Basescu_Umbra_Trista, unde sunteti?