Parchetul european condus de Kovesi face primele "victime" la Oradea. Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de euro

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 09:55
25076 citiri
Parchetul european condus de Kovesi face primele "victime" la Oradea. Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de euro
Laura Codruța Kovesi ocupă funcția de procuror-șef european FOTO Hepta

Procurorii Parchetului European (EPPO), instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, au făcut, miercuri, 3 noiembrie, primele percheziții în România.

Anchetatorii, care investighează o posibilă fraudă cu TVA, au descins la Oradea, unde au percheziționat locuințele a trei persoane, cetățeni români, anunță stirileprotv.ro.

Parchetul European investighează o posibilă fraudă cu TVA, comisă în Germania, cu ramificații în alte patru state: Cehia, Slovacia, Italia, și România, mai arată sursa citată.

Prejudiciul, în acest caz, depășește 10 milioane de euro.

Parchetul European afirmă că prejudiciile aduse bugetului UE, descoperite până acum, sunt în valoare de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Conform sursei citate, de la începerea oficială a operațiunilor, în 1 iunie 2021, această instituție a primit 1.700 de sesizări de la statele membre și alte entități private. Aceste sesizări au dus deja la deschiderea a 300 de investigații.

#Laura Codruta Kovesi, #Laura Codruta Kovesi procuror european , #procuror
Comentarii