Pentru VIP-urile eliberate acum exista riscul prescrierii. Judecator: Si procurorii pot face apel la achitari

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 11:46
5456 citiri
Pentru VIP-urile eliberate acum exista riscul prescrierii. Judecator: Si procurorii pot face apel la achitari
Foto: Facebook/Cristi Danilet

Judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, fost membru CSM, arata ca in cazul in care se constata o problema in compunerea completului de 5 judecatori care a dat sentinta definitiva intr-un proces, atunci se va rejudeca apelul, fiind posibila orice solutie prevazuta in Codul de Procedura Penala.

Magistratul face aceste precizari in contextul in care completurile de 5 judecatori de la Inalta Curte au admis in principiu mai multe contestatii in anulare si au decis suspendarea executarii pedepsei in cazurle unor VIP-uri ca Alina Bica, Serban Pop, Dan Sova, Constantin Nita si Rudel Obreja.

Danilet precizeaza ca persoanele condamnate au interesul de a face apel, "iar pentru cei achitati poate ca Ministerul Public are un interes similar."

"Urmare a timpului care se va scurge, exista pericolul de a se prescrie raspunderea penala", mai scrie Danilet, pe Facebook.

In aceasta situatie, CSM si ICCJ trebuie sa gaseasca solutiile manageriale pentru ca procedurile reluate sa se desfasoare nu numai rapid, ci chiar de pe o zi pe alta, ca in Occident, crede judecatorul.

"Aceste cauze vor trebui solutionate definitiv in cel mai scurt timp pentru a se infaptui actul de justitie si ca imaginea sistemului judiciar sa fie restabilita", conchide Danilet.

I.S.

#Cristi danilet contestatii anulare, #Danilet completuri, #danilet ICCJ , #procuror