Primar din Hunedoara cercetat de procurori

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 09:08
2397 citiri
Primar din Hunedoara cercetat de procurori

Primarul orasului hunedorean Uricani, Danut Buhaescu, a intrat in atentia procurorilor, dupa ce ar fi atribuit o serie de lucrari comunitare pe criterii de prietenie.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara au ridicat de la sediul primariei mai multe documente privind modul de executie sau atribuire a unor lucrari de interes local in perioada 2009 - 2012. Pe de alta parte edilul crede ca este vorba despre o sesizare, la fel cum au mai fost si altele, facuta de o persoana rau voitoare.

"Face parte din noianul de reclamatii pe care le-am avut de-a lungul anilor din partea "prietenilor", iar aceasta este una care trebuie solutionata. Este legata de lucrari. Si, am mai avut si altele legate tot de lucrari. De exemplu, lucrari executate de primaria orasului Uricani in 2009, 2010, 2011 si 2012. Am gasit unele care au mai fost reclamate, spre exemplu podul care s-a demolat de la Valea de Brazi. Am mai avut o reclamatie la DNA pe seama asta, iar acum a aparut si in aceasta, ultima. E clar, dar eu banuiesc si unde vin reclamatiile astea", a declarat Danut Buhaescu, primarul Orasului Uricani.

Edilul mai spune ca de-a lungul anilor a trebuit sa faca fata mai multor reclamatii de la toate structurile de ancheta si ca nu a fost nicio problema pana acum.

"Acestea sunt clasice, de fiecare data sunt la fel. Aceasta nu este prima, dar chiar nu le-am numarat cate am avut de-a lungul anilor. Si, va garantez ca o sa mai am, pentru ca atata timp cat esti la primarie si esti in politica, ai "prieteni" si dusmanii, iar ei trebuie sa-si faca treaba. Nu am avut reclamatii doar la Parchet, ci si la DNA si la IPJ. Am avut si o sa mai am, ca asa e viata de primar", a mai afirmat Buhaescu.

Primarul Uricaniului va fi chemat sa dea declaratii la Deva, la sediul Parchetului, dupa ce actele care au fost puse la dispozitia anchetatorilor, vor fi studiate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#primar Uricani Buhaescu cercetat, #primar Uricani cercetat penal, #Danut Buhaescu cercetat penal , #procuror