Procurorul care a deschis ancheta 10 august a suspendat in instanta actiunea disciplinara deschisa impotriva sa

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 27 Noiembrie 2018, ora 15:54
12773 citiri
Procurorul care a deschis ancheta 10 august a suspendat in instanta actiunea disciplinara deschisa impotriva sa
Foto: Arhiva Pixabay

Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM a suspendat, marti, cercetarea disciplinara a procurorului militar Bogdan Pirlog, pentru un articol publicat in luna ianuarie prin care ar fi adus "atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei".

Pirlog este procuror la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti si este cel care s-a sesizat din oficiu si a deschis o ancheta in cazul interventiei brutale a jandarmilor la protestul Diasporei din 10 august.

Decizia CSM vine dupa ce Bogdan Pirlog a dat in judecata Consiliul Superior al Magistraturii si a cerut anularea unui articol din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara.

Cererea procurorului a fost admisa, iar instanta a decis suspendarea aplicarii acestui articol.

"Admite cererea. Anuleaza art. 7 alin. 3 din Regulamentul privind nomele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara. Suspenda executarea aplicarii art. 7 alin. 3 din Regulamentul privind nomele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, pana la solutionarea definitiva a cauzei.

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare", a decis Curtea de Apel Bucuresti, potrivit portalului instantelor.

Potrivit deciziei date astazi de Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM, actiunea disciplinara deschisa impotriva lui Pirlog se va relua cand procesul o sa fie solutionat definitiv.

Acuzatiile IJ

Potrivit Inspectiei Judiciare, procurorul si-a exprimat opiniile in articolul Principalele aspecte de natura a afecta grav sistemul judiciar (publicat la 25 ianuarie 2018, pe site-ul www.juridice.ro), "cu desconsiderarea explicita si totala a normelor si standardelor de conduita impuse magistratilor".

"A denigrat, in mod deliberat, pe de o parte, membrii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii apreciind ca aceasta este fidelizata si favorabila actualei puteri politice, si inspectorii Inspectiei Judiciare, pe care i-a calificat drept organisme controlate de catre factorul politic prin care (...) se vor putea exercita presiuni asupra magistratilor", se mai arata in document.

Inspectia Judiciara anunta ca actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bogdan Pirlog Inspectia judiciara, #Bogdan pirlog CSM, #actiune disciplinara Pirlog , #procuror