Procurorul Marius Iacob: In fiecare zi ma gandesc la Elodia

Sambata, 26 Martie 2011, ora 11:23
2631 citiri
Procurorul Marius Iacob: In fiecare zi ma gandesc la Elodia

Munceste non-stop si nu si-a mai luat concediu de cinci ani, iar de aproape patru o cauta pe Elodia Ghinescu. Sustine ca, in fiecare zi, "se gandeste la o femeie", la avocata care a disparut misterios. Este vorba de Marius Iacob, procurorul-sef al Sectiei Urmarire Penala, Criminalistica de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Seful procurorilor criminalisti de la Parchetul General recunoaste ca Elodia ii da batai de cap de cand a disparut, insa este dispus sa faca orice pentru a afla cine sunt vinovatii.

"E cazul care mi-a consumat cea mai multa energie. Exista indicii clare ca e vorba de omor. Cioaca a avut o atitudine oscilanta. Nu am avut niciodata sentimentul ca poate sa apara, ca e vie. Din punctul meu de vedere, chiar daca ramasitele Elodiei nu vor fi gasite, tot sunt suficiente probe care ar justifica trimiterea in judecata a lui Cristian Cioaca", a povestit Marius Iacob, pentru Evenimentul Zilei.

Criminalistul sustine ca, desi s-a mai confruntat cu astfel de cazuri, grele si misterioase, niciunul nu a avut parte de o asemenea mediatizare.

"Cazuri de condamnare fara cadavru au mai fost. Dar de o asemenea mediatizare nu. Suspectul incerca sa acrediteze ideea ca ea este in viata, ca de ce cautam cadavrul, ca e fugita de-acasa", a completat el.

In ceea ce il priveste pe Cristian Cioaca, suspectul principal in acest caz, procurorul-sef a remarcat faptul ca "tot timpul a incercat sa acrediteze ideea ca Elodia e in viata".

"Cred ca, pur si simplu, a gasit un loc bun in care a ascuns cadavrul. Parerea mea e ca a facut greseli fundamentale. Era sange in casa, in portbagaj! A incercat sa arunce haine, parfumuri si alte lucruri intr-o rapa. N-a gasit nicio explicatie logica pentru ele. La inceput dadea declaratii contradictorii, apoi n-a mai dat deloc. A picat testul poligraf cu brio. (...) El spera sa nu se gaseasca cadavrul si sa scape", a adaugat Iacob.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elodia Ghinescu, #procuror Marius Iacob, #caz Elodia Marius Iacob , #procuror