Ziare.com

Spor aberant pentru procurori: supliment financiar pentru pastrarea confidentialitatii. Lista bonusurilor primite de magistratii din parchete

de Laurentiu Sirbu
Joi, 18 Februarie 2021, ora 11:18

   

Spor aberant pentru procurori: supliment financiar pentru pastrarea confidentialitatii. Lista bonusurilor primite de magistratii din parchete
Ministerul Public a transmis joi, 18 februarie, lista sporurilor de care beneficiaza procurorii, aceastea incluzind un spor de pana la 15% pentru conditii grele de munca, pana la 25% din salariu spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica si spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5% aplicat la salariul de baza.

"Potrivit art. 4 si 5 din Anexa V, capitolul VIII din Legea nr. 153/2017, sporurile de care beneficiaza procurorii si personalul auxiliar de specialitate sunt:

- spor pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat;

- spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica de pana la 25% aplicat la salariul de baza;

- spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5% aplicat la salariul de baza", a transmis Parchetul General.

Potrivit comunicatului de presa transmis de institutie suma acestor sporuri nu a depasit cuantumul de 30% din salariul de baza, asa cum prevede si legea.

"Totodata, art. 25 alin. (1) din aceesi lege prevede:

"Suma sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor, inclusiv cele pentru hrana si vacanta, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor de functie/salariilor de functie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional detinut, gradatiilor si a soldelor de comanda/salariilor de comanda, a indemnizatiilor de incadrare si a indemnizatiilor lunare, dupa caz".

In consecinta, sporurile de maxim 45% prevazute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica si al sporului de confidentialitate, precum si cuantumul sporului pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase, transformate in procente, reprezinta maxim 30% din indemnizatia de incadrare, pentru procurori, personalul asimilat si personalul auxiliar de specialitate, fiind mentinute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementari legale succesive.
Celelalte categorii de personal (functionari publici, personal contractual, personal conex) beneficiaza de un sigur cuantum pentru conditii de munca periculoase reprezentand maxim 15% din salariul de baza", se mai arata in comunicatul Ministerului Public.


Mai puteti citi:

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8947 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sporul sa fie in ani de puscarie

Daca incalca legea sa ia puscarie.
Asa toata tara ar trebui sa ia spor ca sa nu inclce legea sau sa se apuce de munca.
Mai sint si altele: spor de Covid, de trecut strada, sa nu urinezi in public etc.

 

Rad si curcile...

Ca si cum, daca n-ar fi fost sporul, procurorii ar putea bate toba.] despre ancheta!
Mare-i gradina!
Demn de enciclopedia prostiei

avand in vedere activitatea desfasurata

si importanta ei sociala, nu ca cea a postacilor de pe aici care, stau la caldura in fata unui calculator, si atat, sporurile sunt meritate. nu, ca i-asi iubi eu tare mult pe soroistii din magistratura, de astazi. mergeti macar odata, la fata locului, in cazul unui taiat de tren, sau inecat de mai mult timp, si o sa intelegeti ce simt politistii si procurorii, care fac cercetarea la fata locului, in acele momente. d-nii guvernanti de ***, se lega de orice, in impotenta lor, numai sa satisfaca cerintele celor de la bruxelles care i-a adus la putere. adica sa aduca romanul in sapa de lemn, sa-si vand tot, lor, pe nimic, si sa-i slugareasca tot pe nimic. mai puneti-va pofta in cui.

Tu esti mai prost decat prevede legea.

Cum PLM sa le dai sporutri la niste avocati incompretenti care tergiverseaza de 30 ani dosarul revolutiei.Scoateti-i *** din magistratura si dati-le cat platesc si englezii su fracezii .Nu mai mult de 2500 Eur pe luna si nu-i mai lasati sa faca ce vor ei,cei care se cred dumnzeii Romaniei.
Astia daca se faceau avocati erau in faliment de mult la cat de rai si slab pregatiti sunt.Azi erau la cules de sparanghel.

Intelepciunea poporului

Nu -i nebun cel care mananca sapte pite (paini) e nebun cel care i le da.

 

Merita. Salariul de baza 29 mii si spor 5 mii. Doctorii ceva

intre 2-3 mii, nu de confidentialitate. La Codrula emailurile plecau spre Tolo. Problema este cu 30 de miliearde care nu sunt gratis, mama soacra. O sa ne ridem mult cu pensiile speciale.

Spor de confidențialitate,

Doar de 5 % din salariu? Puțin, foarte puțin cand altă dată ...,mai ales pe la sfinții călugări, se plătea spor pentru "impărtășirea" celor aflate la spovedanie. E intr-adevăr un semn de evoluție, deși procurorii nu par a fi călugări și nici invers. Corect cel de 25% pentru solicitare nervoasă, dar nu al procurorului, ci al cercetatului .
Una peste alta, merită să te ostoiești, pentru a caștiga un concurs de devenire procuror. Minunile Sfantului Sisoie au revenit, dar cu noi indrumări...

 

Dacă-i grea

munca in Justiție, meargă la cules de sparanghe, că-i mai ușor. Vorba lui Hunor.Fără nici un spor, nicăieri. Spor la muncă, indivizilor !

 

Sporuri

Săracii procurori, fără sporuri nici nu pot primi mită altfel cum se explică slaba motivare, sau tergiversare a dosarelor celor care au jefuit țara, spor ar trebui să aibă la zile de pușcărie, dacă ei scapă hoții să intre ei!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor