Trei functionari ai APIA, audiati - procurorii au gasit bani si cas in birourile lor

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 08:36
2588 citiri
Trei functionari ai APIA, audiati - procurorii au gasit bani si cas in birourile lor

Trei functionari de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Bistrita-Nasaud au fost ridicati, vineri, de la sediul institutiei si dusi la audieri, dupa ce, in urma unor perchezitii in birourile acestora, procurorii DNA au gasit diverse bani si cas de la stana.

Directorul APIA Bistrita-Nasaud, Florin Capraru, a declarat, vineri seara, ca procurorii DNA Cluj au ajuns la sediul institutiei in jurul orei 14.30 si au pus sechestru pe trei birouri ale unor functionari care preluau cereri de subventii pentru animale.

"Procurorii DNA au venit, vineri, in jurul orei 14.30, la sediul APIA, au pus sechestru pe trei birouri ale unor functionari care preluau cereri de subventii pentru animale, au rascolit practic birourile respective unde au gasit bani si cas adus de fermieri de la stana. Au stat la APIA pana in jurul orei 18.00, dupa care trei functionari au fost ridicati si dusi la Parchetul Bistrita-Nasaud pentru audieri. Nu ne-a fost aduse la cunostinta acuzatiile care li se aduc. Este vorba de fapte de coruptie, oricum, insa ramane de vazut daca e vorba de luare de mita sau de foloase necuvenite. Nu stim decat ca sunt la audieri", a declarat Florin Capraru.

Potrivit sursei citate, ancheta este facuta de DNA Cluj, procurorii ajungand la Bistrita in ultima zi in care s-au mai putut prelua cereri de subventii pentru animale.

"Procesul de preluare a cererilor nu a fost perturbat. Am repartizat altor noua functionari si ceea ce revenea in responsabilitatea celor trei. Nici nu a fost o zi foarte aglomerata, asa ca am putut prelua toate cererile", a afirmat Florin Capraru.

Pana vineri inclusiv, APIA Bistrita-Nasaud a preluat cereri de subventii de la 14.000 de proprietari de animale, Bistrita-Nasaud fiind unul dintre judetele cu cei mai multi proprietrai de animale.

Potrivit lui Florin Capraru, procesul de preluare a cererilor de subventii pentru animale a fost mai complicat anul acesta intrucat s-a depus o singura cerere, in loc de mai multe, individualizate pe tipuri de animale, ca in anii trecuti, iar fiecare solicitant a putut bifa acele tipuri de subventii pe care era indreptatit sa le primeasca.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#functionari APIA audiati, #functionari APIA mita , #procuror
Comentarii
T
tudorion46
rank 5
..."procurorii DNA au gasit diverse bani si cas de la stana"