Ziare.com

Trei intrebari prealabile pentru candidatii la functia de procuror-sef european: Cum au raspuns Kovesi, Bohnert si Ritter

de Magda Gradinaru
Marti, 26 Februarie 2019, ora 13:14

   

Trei intrebari prealabile pentru candidatii la functia de procuror-sef european: Cum au raspuns Kovesi, Bohnert si Ritter
Cei trei candidati ramasi in cursa pentru conducerea Parchetului European au fost solicitati sa raspunda, in scris, la trei intrebari pe care Comisia LIBE le-a considerat esentiale, inainte de audierea de marti si care privesc, in linii mari, compententele, dar si viziunea asupra cooperarii cu procurorii europeni delegati de fiecare stat membru.

Astfel, Comisia LIBE le-a trimis Laurei Codruta Kovesi, lui Jean-Francois Bohnert si lui Andres Ritter un chestionar scurt, in trei puncte, care sa pregateasca audierea ulterioara.

Vezi si Comisia LIBE a decis procedura de audiere si vot pentru sefia Parchetului European. Ce sanse are Kovesi?

Prima intrebare: Puteti descrie motivele pentru care ati aplicat si de ce va considerati potrivit pentru aceasta functie? Puteti prezenta activitatea profesionala anterioara si rezultatele pe care le-ati avut in lupta contra fraudei si coruptiei?

Intrebarea a doua: Va rugam sa va prezentati ideile privind organizarea activitatii EPPO si directia activitatilor sale. Cum preconizati legatura intre Camerele Permanente si procurorii delegati europeni? In special, cum evaluati posibilitatea procurorilor delegati europeni de a exercita functii de procurori nationali?

Intrebarea a treia: Cum vedeti relatiile dintre EPPO si statele non-participante? Ce asteptari aveti de la cooperarea cu OLAF, Eurojust si Europol?

Cei trei candidati au raspuns in scris si e de mentionat ca doar Laura Codruta Kovesi a trimis raspunsurile in limba engleza, ceilalti doi raspunzand fiecare in limba lui nationala, franceza, respectiv germana.

Ziare.com a citit documentele de raspuns si va prezinta cateva articulatii majore din acestea, mai cu seama in ceea ce priveste primele doua intrebari, viziunea generala asupra institutiei si asupra colaborarii ulterioare cu procurorii europeni delegati de fiecare stat-membru.

De ce se considera, asadar, fiecare dintre candidati potrivit pentru a conduce Parchetul European?Laura Codruta Kovesi incepe prin a-si prezenta viziunea de ansamblu asupra acestei noi institutii europene, inainte de a trece in revista experienta anterioara care o face potrivita functiei.

"Infiintarea unei institutii independente si eficiente a procurorului european este o oportunitate unica. As fi onorata sa duc mai departe munca atator alti oameni - politicieni, functionari publici, practicieni si academicieni - care au transformat o idee intr-o initiativa legala.

Va fi nevoie acum de efortul unei intregi echipe pentru a pune bazele unei institutii functionale, in care cetatenii europeni sa aiba incredere, capabila sa protejeze interesele financiare ale Uniunii si sa contribuie la intarirea statului de drept in Uniunea Europeana.

Ceea ce m-a motivat sa aplic pentru aceasta pozitie este provocarea de a deveni parte a acestei aventuri, laolalta cu convingerea ca am acele abilitati care ar putea fi o reala calitate pentru un procuror-sef european", isi incepe Kovesi raspunsul.

Atunci cand isi prezinta competentele, Kovesi mentioneaza in mod expres capacitatea de a rezista la presiuni.

"Am experienta manageriala necesara, o experienta complexa in lucrul cu institutiile europene si internationale si cu sistemul national de procuratura, precum si o abilitate dovedita de a rezista presiunii publice si de a lucra in contexte stresante si complexe".

Citeste integral


Laura Kovesi trece in revista activitatea din Romania si aminteste ca e fost procuror vreme de 23 de ani, dintre care sase - procuror general al Romaniei si alti cinci - procuror-sef al DNA, pe care o descrie ca fiind "o structura specializata, cu competente exclusive in a ancheta cazurile de mare coruptie si infractiunile contra bugetului UE".

"In timpul mandatului meu, DNA a obtinut cele mai bune rezultate de la infiintare", arata Kovesi, care aminteste si de recunoasterile aduse de diverse foruri internationale.

Cum a raspuns candidatul fancez, Jean-Francois Bohnert

"Pentru mine, crearea Parchetului European constituie unul dintre avantajele majore in constructia spatiului european al libertatii, securitatii si justitiei in sanul Uniunii Europene din ultimii 25 de ani.

Functia de conducator al acestui Parchet nu poate fi deci exercitata decat de un membru activ al Ministerului Public, un magistrat cu experienta atat in coordonarea actiunii publice (mai ales in lupta antifrauda), cat si in cooperarea judiciara europeana.

Acest profil trebuie completat de o experienta solida in lucrul cu instrumentele judiciare europene. Candidatura mea raspunde tuturor acestor cerinte".

Citeste integral


Candidatul francez isi prezinta apoi experienta: 32 de ani de cariera in magistratura, in care a lucrat ca adjunct al sefului de parchet si apoi ca sef al parchetului general; 20 de ani de lucru in cooperare europeana, mai ales in chestiuni penale (ca magistrat de legatura cu Germania, ca adjunct al reprezentantului Frantei la Eurojust si ca membru al Retelei juridice europene in materie penala).

Printre calitatile care il fac potrivit pentru postul european, magistratul aminteste apetenta pentru diplomatie, pentru negociere si deschidere.

Cum se recomanda candidatul german Andres Ritter

"Dupa ce am crescut intr-un mediu multicultural pe diferite continente, mi-am concentrat de la bun inceput educatia juridica si activitatea profesionala asupra Europei. Am sustinut doua examene de master in Drept cu domeniul principal Dreptul European, am dobandit o diploma postuniversitara in Drept European si am participat cu succes la concursul de selectie COM / A / 770 pentru o pozitie de functionar al Comisiei Europene.

Din motive familiale, totusi, am decis sa continuu activitatea mea initiala ca procuror al statului german. Cu toate acestea, am avut ocazia sa particip la evenimente de cooperare internationala. Am avut onoarea sa particip activ la reforma sistemelor juridice din tari din America Latina, lucrand astfel in medii multiculturale si multilingve", isi incepe acesta prezentarea.

Citeste integral


Trece mai apoi la a-si prezenta competentele pentru functia de procuror-sef european:

"In calitate de procuror, care si-a inceput cariera dupa schimbarile politice din fosta Republica Democrata Germana, sunt foarte familiarizat cu procesele de constructie ale unui sistem judiciar.

De asemenea, sunt familiarizat cu investigatii asupra aspectelor ce tin de domeniul politic, incluzand aici investigatii asupra persoanelor care se bucurau de imunitate. In plus, din septembrie 1999, am fost implicat in probleme de asistenta juridica reciproca in materie penala.

Intre timp, am ajuns sa conduc, la Procuratura Centrala din Rostock, sectia pentru criminalitatea in afaceri si criminalitatea informatica.

(...)

Dupa 14 ani in diverse functii de conducere, sunt convins ca am o buna capacitate de comunicare, am aprecierea colegilor si sprijinul lor, precum si un grad ridicat de auto-motivatie care este cheia succesului pentru o functie de conducator al unei inalte autoritati.

(...)

Din anul 2014, procuratura condusa de mine a deschis mai multe dosare penale privind fraudarea subventiilor, impotriva unor responsabili din institutii de invatamant care au utilizat in mod fraudulos fonduri acordate in cadrul Fondului Social European. In cele mai importante cazuri trimise in judecata, fraudele erau intre 1 milion si 3 milioane de euro.

In ceea ce priveste evaziunea cu TVA, Parchetul a infiintat un Grup Comun de Investigare alaturi de procurori din Italia si Republica Ceha, pentru a lupta impotriva unui grup transfrontalier de infractori; principalii inculpati au fost condamnati la multi ani de inchisoare, dupa o finalizare rapida a investigatiei.

Intr-un caz de suspiciune de incalcare deliberata a reglementarilor fondurilor europene in legatura cu construirea unui hotel de lux, cu complicitatea unor decidenti politici, unde paguba era de cel putin 32 de milioane de euro, procuratura a declansat urmarirea penala atat impotriva investitorului, cat si impotriva ministrului Economiei din landul respectiv, pentru frauda de subventii publice, respectiv pentru favorizarea infractorului", scrie Ritter.

Cooperarea dintre procurorul european (EPP) si procurorii europeni delegati (EDP)In acest punct, Kovesi insista asupra cooperarii si nu crede ca exista un conflict inerent cauzat de statutul dual al procurorilor europeni delegati, care pot indeplini un rol si in magistratura nationala. Candidatul roman precizeaza, insa, ca va fi nevoie de o buna comunicare cu statele membre.

"Odata ce EPPO devine operational, trebuie sa se focuseze pe investigarea eficienta a fraudelor, mai ales in cazurile complexe, transfrontaliere, care sunt dificil de rezolvat. Dar rolul EPPO nu trebuie sa fie limitat la aceste aspecte.
(...)

Pentru a fi eficient, EPPO va avea nevoie de un numar adecvat de procurori europeni delegati cu inalta calificare (EDP) din partea statelor membre. Chiar daca selectarea si numirea acestora va avea loc abia anul viitor, consider acest fapt o prioritate strategica.

EDP vor face parte din sistemul national si vor face munca de teren si la nivel central trebuie sprijiniti, ghitati pentru a crea sinergie. In conformitate cu regulamentul EPPO, EDP vor ramane membri activi ai sistemului public de magistratura din fiecare stat membru si pot exercita functia de procuror national. Nu va niciun conflict inerent care sa se nasca din acest statut dual, dar ma astept ca numarul si complexitatea investigatiilor facute de EPPO sa lase mai putin timp EDP sa performeze la fel in activitatile de la nivel national.

Regulile interne de procedura, care vor fi propuse de procurorul-sef european si validate de colegiul procurorilor europeni, vor contine masuri specifice pentru astfel de situatii, pentru a evita probleme legate de prevederi conflictuale.

Coordonarea investigatiilor in cateva state intr-o maniera coordonata va necesita canale de comunicare care sa asigure un schimb rapid de informatii, precum si incredere reciproca - atat intre procurorii europeni delegati, cat si intre EPPO si autoritatile nationale", arata Kovesi.

Candidatul francez militeaza pentru dialog si respectarea unor roluri ierarhice:

"Parchetul europen este ierarhizat si nivelul central poate transmite instructiuni nivelului deconcentrat, cel mai inradacinat in sistemele nationale ale statelor membre.

Voi fi vigilant pentru ca aceste instructiuni sa respecte atat regulile unui proces echitabil, cat si echilibrele juridice fundamentale ale statului membru pe teritoriul caruia se aplica. Aceasta va fi singura limita, in ceea ce priveste oportunitatea unei masuri sau alta cerute de nivelul central, pentru ca voi veghea si ca nivelul deconcentrat sa nu isi asume un rol de reglementare pe care nu il are.

Experienta mea ma determina sa favorizez dialogul si consensul. In caz de divergenta, voi deschide repede un dialog constructiv, dar nu voi ezita, daca acest dialog esueaza, sa utilizez prerogativele date de regulament".

Cum vede Andres Ritter colaborarea dintre procurorul-sef european si procurorii europeni delegati de statele-membre

"Vad conducerea Procuraturii, asa cum apare in Regulamentul 2017/1939 sau mai curand ca o sarcina de management al unei institutii in care este prevazuta conducerea colegiala, ca o forta motrice de a dezvolta solutii, cu o abordare bazata pe cooperare si favorabila incluziunii, incorporand diferitele sisteme juridice si traditiile juridice ale statelor membre participante.

Primul si cel mai important pas va fi elaborarea unor reguli de functionare dupa criteriile: claritate, certitudine si eficienta. Cred ca este o buna dovada a independentei Parchetului European faptul ca Regulamentul ofera un spatiu larg pentru organizarea activitatii si pentru definirea unei politici de urmarire uniforme si coerente.

In acelasi timp, insa, institutia are responsabilitatea de a-si defini clar o "constitutie tehnica", unde sa fie clar cine, ce si cum face, astfel incat departamentele interne sa poata lucra impreuna fara probleme in cadrul acestei structurii organizatorice complexe.

(...)

Modelul de cooperare orizontala a procurorilor europeni delegati din diferitele state membre, sub coordonarea verticala a Camerei permanente relevanta, este o mare provocare", scrie candidatul german.

Cooperarea cu OLAF, Eurojust si Europol: La acest capitol, toti cei trei candidati considera ca OLAF, Eurojust si Europol sunt institutii cu care trebuie sa colaboreze in mod eficient.

Ce urmeaza dupa audierea in Comisia LIBEDupa audiere, coordonatorii LIBE vor avea o sedinta pe 27 februarie pentru deliberarile cu privire la candidati.

Un vot secret a avut loc pe 20 februarie, in cadrul unei reuniuni a Comitetului Reprezentantilor permanentiai Uniunii Europene (COREPER), in urma caruia Bonhert a obtinut 50 de voturi, iar Kovesi si Ritter cate 29.

Ambasadorii la UE ai statelor membre au acordat un numar de puncte fiecarui candidat (3 puncte - locul 1; doua puncte - locul 2; un punct - locul 3) . Clasamentul a fost realizat pe baza numarului total de puncte adunat de fiecare candidat.

Potrivit unor surse apropiate procesului de selectie, calculele arata ca au avut dreptul sa voteze 22 de ambasadori, fiecare avand la dispozitie 6 puncte (3+2+1) . 50 de puncte s-au dus la candidatul francez, 29 la candidatul roman si 29 la candidatul german. 4 ambasadori nu ar fi votat deloc, iar Romania ar fi acordat punctaj maxim candidatului francez.

Castigatorul este numit de comun acord de Parlamentul European si Consiliul UE. In cazul in care clasamentul rezultat in urma audierilor din comisiile parlamentare va fi diferit de votul final din COREPER, va urma o negociere intre PE si Consiliu, in urma careia se va lua decizia finala.

Reamintim ca Laura Codruta Kovesi s-a clasat prima in cursa pentru functia de sef al Parchetului European, dupa interviul sustinut in fata unui juriu de specialisti in drept ai UE. Acestia au fost selectati de Consiliu, de aceea, aceasta institutie nu a mai audiat candidatii, avand in vedere ca a mandatat comisia de experti.

Acest juriu a intocmit o lista scurta de 3 candidati agreati pentru inalta functie, iar fosta sefa a DNA este pe prima pozitie, fiind urmata de Jean - Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania).

Parchetul European va fi responsabil cu anchetarea, urmarirea penala si aducerea in fata justitiei a autorilor infractiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, dar si in cazurile transfrontaliere de coruptie, spalarea banilor sau frauda fiscala, in care prejudiciile sunt de peste 10 milioane de euro.

Procurorul-sef european are un mandat de 7 ani, care nu poate fi reinnoit.

In conformitate cu regulamentul, anchetele vor fi efectuate de catre procurorii europeni delegati (PED) situati in fiecare stat membru.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre Kovesi LIBE procuror sisteme
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25947 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Intrebari ale profesoului Vucea

Profesorul Vucea este un personaj dintr-o nuvela a lui Barbu Stefanescu Delavrancea.Vucea nu era preocupat de pregătirea elevilor. iata 3 intrebari pusea de Vucea-era cat pe aci sa scriu prima litera M in loc de V
Doamna Laura Kodruta Kovesi-prescurtat LKK
1.Este adevarat ca sunteti din Romania ?
2.Este adevarat ca ati fost si procuror ?
3. Este adevarat ca Romania face parte din Europa si ca puteti fi deci si procuror european ?
Asteptam note maxime si o primire triumfala la venirea in tara cu un buchet de flori Nu ma uita de la Floarea.

 

Toarasi, domne, pai daca englejii sia dat dimisia din UE deacu 1 an,

toarasa Codruta dece lea raspuns pa linmba lor, ca iei numai are drept da veto.
Si al doilea, domne, dansa trebea sale spuie verden fata ca iea are ceare cu mafihotii astia dela noi, care navem noi puscarii, pa cati ar vrea dansa casai puie la pastrare si este nevoie sa ne dea locuri in puscarile din UE, cati vazut can ceput sa ne reclame puscariasii ca nare coditii bune da trai acolo la mititica.

TRAIASCA SIN FLOREASCA !

P.S. Ceea ce m-a motivat sa aplic pentru aceasta pozitie este provocarea de a deveni parte a acestei aventuri, laolalta cu convingerea ca am acele abilitati care ar putea fi o reala calitate pentru un procuror-sef european", isi incepe Kovesi raspunsul.

 

Chiovesi e asteptata de catre Adina,la audieri ! Cu bijuterii pe

masura

 

Secte

Ravasitoarea Adinutza !
Fiica de securist , cu fratiori , mamuci, matushe, uncheshele, verishorele ...Toti, da toti destepti si-n aparatul de stat, cu salarii speciale, dosare speciale, salarii confidentiale, diplome ultraconfidentiale, medalii si alte flamuri !
Fatuca noastra nu stie nici imnul tarii, dar e procuror! Cu limbajul ei de jar_tea de carciumi stilate, are un viitor maret!
Din manualul securismului nord koreean cum sa mostenesti functiile si sa le treci mai departe, urmasilor kleptomani la Vraja Marii, Enigma, Scoica...! Adevarul ca cei 100.000 de Constanteni lipsa la apel, e prea putin, mai trebuiesc scosi 100.000 !
Curatenia continua !
Asta e Adinutza !
Ar pica si o dictare de clasa a IV-a !
Inregimentarea ei politica si aservirea fata de PSD e de dosar penal ! La cat este de pluta a si declarat-o in timpul interviului sefiei DNA !
Colegii ei nu au curajul, fiind jumatate de oameni, sa-i deschida dosar penal ptr impostura si inregimentare politica declarata!!
E buna de subiecte in revista "Krakadil" !

articolul nu se refera la adinuta

sau nu l-ai citit postac de doi bani

felicitari stimata doamna! Sunteti cea mai buna!

si daca Dumnezeu vrea,(in mod logic,parlamentul,majoritatea simpla, va voteaza)veti apara adevarul in Europa,inclusiv,sau mai ales ...acasa!

mult succes!
iar daca maine veti fi numita procuror sef european,in Romania ar trebui sarbatorit evenimentul mai tare ca si pentru o cupa internationala castigata de romani la fotbal!

Așa ceva ...

Codruța este perfectă, de ani de zile ni se pune zilnic acest lucru, dar mă intreabă un prieten, in ce limbă a răspuns🤣😂🤪😅✌️😜🙈?!?

@MuciInCafea

Mai degraba ar trebui sa te preocupe persoana ta, decat Luluta. Da ea a incalcat prevedirle legale, atunci sa fie audiata, dar, de competenti nu de slujbasi pzd. Dupa avatar, se vede limpede cine esti, ce esti si ce ai facut in "ultimi 5 ani"!

Au reaparut Ruslocii Moldogoti,la improscat noroi

...in doamna Kovesi dar si in Simona Halep?!?
Pe cine reprezinta,moldogotul Albot,o mana de frustati obsedati ca tara lor e ultima gaina tara saraca din toata Europa,ca nu se pot ridica la nivelul Romaniei,ca nu pot avea o personalitate de seama asa cum este doamna Kovesi?!?
Sau neputinta,invidia si sclavia au explodat la ruslocii moldogotii,ca mamaliga de peste Prut,unsa cu cocart moldovenesc facut din eletrozi.
Pentru toata lumea e CLAR:
Kovesi va fi aleasa procurr sef european,este cea mai valoroasa dintre cei trei candidati.
Europa o vrea,in pofida impotrivirii tradatorilor de tara alde-psd-udmr,via Chisinau&Kremlin

Sa speram ca va fi numita Kovesi ca sa salveze UE si ROMANIA

de ticalosii de infractori, psd-isti ai lui drakknea sau nu ! Pe adina florea o paste puscaria dupa ce pica guvernarea mafiotilor psd-alde de sub conducerea infractorului sef drakknea fiindca a facu mai multe ilegalitati ...

Sansele sunt de 90% sa fie numita!

Chiar daca tradatorii neamului romanesc:psd,alde si udmr au facut petitie impotriva doamnei Kovesi...
dati afara udemereul din PPE...
dati afara aldistii socialisti din Alde
dati afara grupul infractional organizat PSD din PES

Ce vorbești ...

Extraordinar, cum a putut să răspundă Luluța noastră! Nici nu mă așteptal la altceva, trebuie să fim mandrii cu ea!
Jos comunismul!

 

prenteso sunteti castigatori ,va da ciuscaru vitamine ..sus

Site-ul in limba romană al platformei ruse de propagandă Sputnik a publicat, la sfarșitul anului trecut, un "clasament al presei" cu "cei mai buni ziariști și realizatori TV" din Romania.

După cum remarcă mai multe publicații de dreapta, laureații sunt mulți

dintre susținătorii măsurilor PSD pe tema justiției și impotriva luptei anticorupție, oameni și medii ce promovează acțiunile guvernului PSD.

Intre cei premiați de oficiosul Kremlinului, se află Răzvan Savaliuc, premiat pentru "presă de investigație, realizatorul Tv Victor Ciutacu și analistul Bogdan Chirieac , premiați pentru "presă politică și de eveniment".

Pentru "concept editorial și management de presă", Sputnik il premiază pe dan dndronic de la evenimentul zilei.

Sputnik a acordat premiul pentru "agenții de presă", site-ului DC News.

In fine, distincția intitulată "Puterea presei"este acordată realizatorului TV Mihai Gadea și postului de televiziune Antena 3.

La sfarșitul anului, o altă publicație, Newsweek, a scris despre "caracatița" jurnaliștilor și analiștilor care ar fi plătiți de PSD, nominalizandu-i printre aceștia pe Răzvan Savaliuc și Bogdan Chirieac, premianți ai propagandei ruse.
-savaliuc si ciuvica au aflat cum a furat voiculescu miliardele lu 'ceausescu [adica ale noastre]

Tavarisci printz

pardon... partz... Eu zic ca baietii astia 2 care vin din tari in care oamenii intra in politica ca sa sustina o idee doctrinara, nu au calificarea sa lucreze cu politicienii din pezedeu... care sun de 2 feluri: aia care au intrat in politica sa se imbogateasca furand si aia care au intrat in politica sa scape de mititica pentru ca s-au imbogatit furand. Nu cred ca aia 2 ar fi in stare sa inteleaga gio-urile astea....

Nu sunt nici ,,europenii" astia ignoranti..mii de aceste...

https://www.capital.ro/mesaj-socant-pentru-kovesi-doamna-kovesi-eu-v-am-iertat-pe-ca.html?&page=1

Ce sa spun ? Vanghelie si banii sai, castigati

"cinstit" !!! Hai sa fim seriosi ... A furat si mafiotul asta psd-ist zeci de milioane de euro, ca doar nu i-a facut din salariul sau de primar ??? A facut prea putina puscarie si nu cred ca i-au confiscat toata suma furata... Toti infractorii astia mafioti spun ca sunt mielusei si ca au ceva procurorii cu ei ! Ce drakkne sa aiba procurorii ? Eu cred ca nu fac fata procurorii ca sa-i prinda pe toti infractorii hoti ai mafiei psd-alde-udmr si cativa si de pe la pnl sau pmp ...

mai bine sa spuna populatiei pe ce baza legala

functioneaza buticurile si florariile din zona romana si alte zone centrale, cand prevederile europene sunt altele inca de acum 15 ani. Tarabe cu martisoare vor aparea in curand pe ce aprobari, si aprobari in schimbul a ce?

 

Du-te si intreab-o pe Firea,

Ca ea iti va raspunde "sigur".
Auzi la latrinist...
Afara ploua,Koveshi e de vina!
Inainte era Basescu....

Bre, asta e o chestiune care apartine de primarie...

,,,nu de DNA.
Care n-are autorizatie si e prins, e amendat, nu face puscarie, e gonit de acolo si i se desfiinteaza sandramaua. E arestat doar daca se bate sau se cearta cu vreun politist.

Kovesi - contraste

In primul rand, are calitati de lideri si ar fi putut sa fie un caz de succes.
Un procuror trebuie sa fie caine. E OK. Dar in limitele legii (chiar daca la limita extrema) si cinstit.
La cinste am foarte mari rezerve.
Daca nu ai nimic de ascuns te duci in Parlament si dovedesti ca nu e adevarat ca ai fost in sufrageria lui Oprea. Asta tine de cinste.
Daca nu ai nimic de ascuns spui daca ai fost sau nu in pivnita cu Ghita. Asta tine de cinste.

Poate ca si Portocala e un procuror bun, dar s-a dovedit ca a fost necinstit.

Asta e marea problema a celor care vor sa arda etapele. Vor puterea inanite sa inteleaga cinstea. Probabil ca asta o va pierde.

"CSM respinge marți pentru a doua oară echivalarea gradului fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut plangerea formulată de Laura Codruta Kovesi fată de decizia din noiembrie 2018 a Sectiei, care a respins cererea fostului procuror de recunoastere a gradului profesional aferent Parchetului General.

Pe 6 noiembrie 2018, Sectia pentru procurori a CSM a respins solicitarea fostei sefe DNA de recunoastere a gradului profesional corespunzător Parchetului General.

Procurorul Laura Codruta Kovesi are grad de tribunal, insă decizia din noiembrie nu i-a afectat pozitia detinută in cadrul Parchetului General. Ea este in continuare delegată in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casatie si Justitie."

 

alo

anal fabeto ,largo , te duci in parlament sa te anchetze puscariasi ,cercetati penal ,ca ce , de ce ai fost in sufragerie la oprea ???? ,si ce daca a fost , oprea era duduianu, ghitza era un infractor fugit la sarbi , maior era agent GURU ???.....
-nu anal fabeto erau demnitari ai statului roman poate a mai fost de zece ori la oprea acasa e VIATA ei era tipul ei liber face ce vrea ea .
daca se intalnea acum cu ghitza- oprea da era o problema ca sunt urmaritzi penal darrr acunci erau demnitari ai statului roman .
-asa ca lasa manipularea ordinara , era chemata in parlament de infractori ca sa fie umlilita , exact cum incearca sa faca sluga lu gargamel florea , dar o suge .

ALFABETO,

chiar n-ai inteles nimic din acesti 3 ani!!!

Dom'ne, cum bag io sama

ie o grămadă de insi acilea care s-ar bucura grozav dacă doamna Kovesi n-ar ajunge procuror sef european.
Da' io m-as bucura s-o văz pe Codruta la Bruxelles, măcar numai c-as sti cat se oftică borfasii natiei.

@muciinceai,iar dai cu mucii - fasole,Bre!

mai sterge- te la nas,ca suntgalbenisi mirositori?.....

 

Asta este datoria lui

Să dea cu cu muci in acest forum și dady ii mai dă o vitamină suedeză.
Nu vezi ce guralivi sunt postacii psd?

@printul ,mai prinsule ma-ta stie peunde umblii!?!

Mars la cotetz....

 

Daca vor intelegere in UE post Brexit o vor alege pe Codruta

E cea mai tanara si cea mai experimentata dintre cei 3. In plus e femeie, fapt ce place la Bruxeles.

 

Ce experienta are?

A facut la viata ei 4 dosare la Mediasul natal. Ulterior propulsata fara examene sau atestari profesionale tocmai Procuror General si sefa dna. Asta nu este experienta, este exact exemplul cel mai prost de progres in functie. Rezultatele la dna catastrofale....si probabil va plati cu puscarie pentru faradelegile comise. Daca a lucrat la ordin trebuie sa explice.

----ce mandrie ce onoare pe romania -----.

-de 2 doua ori Procuror Sef
-de 2 doua ori Procur Sef DNA
- ce mandrie pe noi ,ca romani, sa fie in primi trei [din 111 candidatzi] .

@apolloxx

Lasa vrajelile! Daca facea atat de putin si prost o cooptati voi in pzd-izda. V-a deranjat enorm si de aceea tot incercati sa-o "compromiteti". Ce uropeni v-ati facut? Aparati europa de Luluta? Ce omanei de caracter? Bravo!

Doamne-ajuta !

Sper sa nu-si bage coada ..sau mai bine zis *** un anumit urs care isi doreste sigur un neamt intelegator ca fostul cancelar Schroeder sau un francez tot pe acolo..

 

Nu stiu cum face dna justitie

a facut liste cu persoanele care detin vile? A fost verificat modul in care si-au facut averile? Nu a fost adusa nicio persoana in fata justitiei. Cand nu iti poti justifica averea nu e normal sa fie nationalizata?
In nordul Bucurestiului s-a ajuns sa fie ca in vestul salbatic, cu averi nemasurate si nejustificabile si cu mite straine mascate in investitii europene.

 

cu romani licentiati care nu au unde lucra cinstit

vedem cum se ofera functii europene si multi bani fara ca luarea de functii si bani sa fie si infractiune. Sunt convins ca 10.000 euro/luna ar vrea orice roman.

 
 

 
 

 

imi place imnul. ti se potriveste. daca nu, te potrivim noi,

sa iei pozitia corecta si o sa-ti vina toate elementele din imn ca o manusa :))))
apropos de gingie, cum te tratezi de gingivita ? tot cu halva ?
:)))
ce zici, o sa fie Kovesi mare sefa la UE ?
lasa ba, nu te mai ofusca atata. mai ia un ceai de tei, mai roaga doctorii sa te mai lasa afara din salon, si poate iti trece.
Trei intrebari prealabile pentru candidatii la functia de procuror-sef european. Kovesi e cea mai tare.
Muceanu isi face gargara cu halva.

 

DOAMNA L.C.K ESTE,

de departe, cea mai pregatita si INDEPENDENTA! Francezul este ca Adina Florea! "Diplomat, negociator...." bla, bla, bla...Pe gustul lui Putin si a haitelor de HOTI transfrontalieri! Neamtul, a plecat din R.D.G! Ne este suficienta coana Merkel! Vizionam zilnic ce "mostenire" a fratiei germano-ruse a lasat in urma sa!!! GROAZNICA!!! Fiica pastorului colaborator al S.T.A.I! Zarurile au fost aruncate! Europa va decide! Ramane inghitita de haitele de HOTI sau, schimba macazul! Orice ar hotara, romanca procuror, L.C.K, le-a dat sah, prin participarea sa!!!

 

ar fi un mracol

ca ue sa desemneze infunctia de procuror sef, o persoana cu grad militar dobandit ilegal, cu licenta notata cu 6, lucrare doctorat plagiata, si 18 plangeri penale pe rol din care, in una s-a inceput urmariea penala. noi suntem romani si ii tinem pumnii. Dar candidatul frantei este cam greu de inlaturat.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor