Proprietarul unui site de știri a recunoscut că a cerut „taxe de protecţie” unor comercianţi: „Fiecare îmi daţi câte 1.500 de lei şi vindeţi petarde”

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 10:47
5783 citiri
Proprietarul unui site de știri a recunoscut că a cerut „taxe de protecţie” unor comercianţi: „Fiecare îmi daţi câte 1.500 de lei şi vindeţi petarde”
Andrei Câmpean, administratorul unui site de ştiri din Valea Jiului este arestat la domiciliu FOTO adevarul.ro

Andrei Câmpean, administratorul unui site de ştiri din Valea Jiului, plasat în arest la domiciliu pentru șantaj, a recunoscut că a cerut „taxe de protecţie” unor comercianţi, arată Adevărul.

„A fost un şantaj realizat, o „cheie”. Dacă eram vinovat, la această oră nu mai eram arestat la domiciliu. Am recunoscut fapta, am regretat-o, dar nu a fost total adevărată”, spune Andrei Câmpean, pentru „Adevărul”.

Câmpean susține că naşa lui, cea care a depus o plângerea penală, înainte ca poliţiştii să realizeze flagrantul, şi-a schimbat ulterior declaraţiile în faţa anchetatorilor. O înregistrare audio îl incriminează, însă, pe Câmpean.

„Tu, şi cu ceilalţi care vindeţi petarde mi-aduceţi câte 15 lei, a, nu, 1.500 de lei şi vindeţi petarde”, spune bărbatul, potrivit înregistrării audio.

„Fiecare? Bă, tu eşti bolnav”, îi răspunde femeia, în aceeaşi înregistrare.

„Fiecare. Taxă de protecţie, bine, bravo... Când eu ceream taxă de protecţie, alţii vindeau cinstit, vindeau porci. Doi ani de zile am luat câte 20 de milioane. Anul ăsta trebuie să iau iară. Păi când mă duc acolo, le zic, bă, dă şi mie o ţigară că nu spun ce faci. Eu trăiesc peste tot. Sunt nemuritor”, se mai aude bărbatul în înregistrare.

Andrei Câmpean susţine că materialul audio este trunchiat şi scos din context. „Este pentru prima oară când iau bani de la acele două persoane. Acea înregistrare este la mişto, este o frântură”, mai spune Câmpean.

Poliţiştii susţin că bărbatul din Petroşani a cerut „taxe de protecţie” unor comercianţi de produse pirotehnice din pentru a nu publica articole despre ei.

#stiri, #santaj, #taxa de protectie, #valea jiului , #justitie