Ambasada Israelului: Patru turisti israelieni au fost batuti de jandarmi, la protestul de vineri. Este inacceptabil (Video)

Luni, 13 August 2018, ora 14:37
60624 citiri
Ambasada Israelului: Patru turisti israelieni au fost batuti de jandarmi, la protestul de vineri. Este inacceptabil (Video)

Interventia haotica a Jandarmeriei, la protestul diasporei de vineri seara din Bucuresti, a creat si un incident diplomatic grav: patru turisti israelieni au fost smulsi de fortele de ordine din taxiul in care se aflau si loviti. Ambasada Israelului la Bucuresti anunta ca vor fi depuse plangeri penale.

"Avand in vedere dovezile pe care le avem in acest moment, se pare ca turisti israelieni nevinovati s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, in timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, catre un restaurant din Bucuresti.

Au fost opriti, trasi afara din masina si, in ciuda faptului ca au aratat pasapoartele straine si au explicat ca nu au nimic de a face cu evenimentele in curs, au fost batuti de catre fortele de ordine.", se arata intr-un mesaj al Ambasadei Israelului la Bucuresti, remis luni Ziare.com.

"Consideram acest incident ca fiind inaccepatbil si extrem de serios. Turistii israelieni care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale vor depune plangere penala impotriva agresorilor", transmite reprezentanta diplomatica.

Video: Clubul taximetristilor/Facebook

Imaginile au fost inregistrate de Adina Florea, jurnalist la VICE Romania.

Cum au pus autoritatile viata cetatenilor in pericol de nenumarate ori, intr-o singura ora. Si intrebarile care raman

Dupa incident, unul dintre turisti a si povestit, pentru un post de televiziune israelian, socul prin care a trecut atunci cand jandarmii romani nu au tinut cont de faptul ca erau turisti straini, neimplicati in vreun conflict politic de la Bucuresti.

Astfel, Avi Sadeh a relatat cum a fost dat cu forta jos din taxiul cu care mergea, alaturi de alti trei israelieni. In pofida faptului ca si-au aratat pasapoartele, au fost loviti de jandarmi, acuza ei, informatie confirmata, luni, si de Ambasada Israelului in Romania.

Citeste si:
Onestitatea: accelerație și frână la români
Onestitatea: accelerație și frână la români
O lege care să permită doar "Oameni noi în politică" este puternic motivantă pentru cei tineri sau cei care s-au ținut departe de politică, mai "revoluționari": dezastrul în care se zbat...
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Momentul în care unul dintre delegați, surprins că și-a fotografiat buletinul de vot, șterge poza VIDEO
Unul dintre cei aproape 5.000 de delegați la Congresul PNL de la Romexpo a fost surprins de ceilalți colegi că și-a fotografiat buletinul de vot cu telefonul mobil. Când a fost pus să...
Sursa: Ziare.com