Viceprimarul Badulescu, dupa trei ore de audieri in Dosarul 10 august: Chestiunea cu minciuna e o metafora - UPDATE

Luni, 04 Februarie 2019, ora 13:36
14980 citiri
Viceprimarul Badulescu, dupa trei ore de audieri in Dosarul 10 august: Chestiunea cu minciuna e o metafora - UPDATE
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

"Chestiunea cu minciuna a fost o metafora si am vrut sa atrag atentia asupra unor lucruri", a explicat viceprimarul Aurelian Badulescu dupa ce a fost audiat de procurori aproximativ trei ore, luni, in ancheta privind reprimarea protestului din 10 august 2018 din Piata Victoriei.

"Echipa de procurori avea o parte din informatiile pe care le-am oferit. Speram ca de acum incolo lucrurile sa se aseze intr-o normalitate", a declarat viceprimarul. El a spus ca nu vrea ca ai sa copii sa vorbeasca despre acest caz ca despre cele privind Mineriada sau Revolutia, dosare care nu au fost nici pana acum finalizate.

"Le-am explicat procurorilor ca am obosit pe strada oamenii sa ma faca parte a anumitor evenimente care s-au intamplat in a acea zi. Trebuie ca lucrurile sa fie puse in ordine. Cred ca aceste declaratii lamuresc cursul evenimentelor.

Veti vedea ca, asa cum am declarat, chestiunea cu minciuna este una legata de o metafora sau un vector de atragere a atentiei. Trebuie sa avem putin rabdare sa lasam organele de urmarire penala sa-si faca treaba", a explicat Badulescu.

Viceprimarul nu a vrut sa raspunda daca in spatele ordinului de interventie al jandarmilor sta o decizie politica sau cine a dat acest ordin.

"Ceea ce am pus la dispozitia procurorilor a fost ceea ce dumnealor stiau. Am nuantat elementele care duc catre atragerea raspunderilor asupra unor elemente si cum s-a actionat in acea seara", spune Badulescu.

"Ädevarul il vor stabili procurorii"

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, s-a prezentat la ora 10.00 la Parchetul General.

"Adevarul il vor stabili procurorii. Pana am sa ies de acolo, sa cititi ce am sa va dau eu. Ne auzim dupa ce vom termina. Asa cum am spus ceea ce voi declara astazi nu are legatura cu declaratia pe care am dat-o. Este in completare acest lucru", a explicat Badulescu.

Badulescu le-a dat jurnalistilor mai multe foi pe care a printat articolul 404 din Codul Penal.

"Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani".

Foto: Ziare.com

Ce declara Badulescu la tv

"Dom'le, dupa cate am facut eu... Am mers pana acolo incat a trebuit sa mint. (...) Am avut o alta atitudine decat cea care ar fi trebuit atunci cand am declarat in fata organelor de urmarire penala ce m-au intrebat referitor la evenimentele din 10 august si am spus asta in contextul in care am vrut sa subliniez faptul ca am facut tot ce mi-a stat in putere ca sa trag cu acest partid", a declarat Badulescu, miercurea trecuta, suparat ca PSD ii retrage sprijinul politic, pentru ca o sustine pe Gabriela Firea.

Viceprimarul Capitalei recunoaste ca i-a mintit pe anchetatori in dosarul violentelor din 10 august pentru a apara PSD

Viceprimarul si-a nuantat ulterior declaratiile, vineri, spunand ca vrea de fapt sa aduca niste lamuriri la Parchet.

"Daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat", a spus Badulescu. "Am preferat sa spun acel termen, ca am mintit. Trebuie sa stiti ca este un vector de a atrage atentia asupra unei situatii, pentru ca, daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat.

Situatia de pe data de 10 aduce noi situatii la cunostinta Parchetului, care va trebui, in urma acestor declaratii pe care le voi de si care nu au avut legatura cu ce m-au intrebat procurorii la acel moment, sa porneasca pe alte piste pentru a identifica, in opinia mea, daca sau nu 10 august 2018 a fost creatia lui Liviu Dragnea", a spus Badulescu.

Intrebat daca interventia jandarmilor a fost legala, Badulescu a spus: "In acea zi, Jandarmeria a fost folosita intr-un joc in care oamenii au avut de pierdut - atat jandarmii, cat si oamenii care au intrat in contact cu jandarmii".

Viceprimarul a mai declarat ca discursul public a avut doar rolul de a muta atentia catre Jandarmerie de la cel care a fost "creierul acestei miscari".

"Niciodata sa nu uitati: revolutiile si miscarile de strada au un epicentru. Politicul", a mai spus Badulescu.

Viceprimarul Capitalei a mai fost audiat in dosarul violentelor din 10 august pe data de 24 august."De la cine primeam informatii? De la Facebook!", spunea la vremea respectiva.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....