Carmen Dan a cerut jandarmeriei sa faca o demonstratie cu gaze lacrimogene, pentru cei interesati

Duminica, 19 August 2018, ora 23:10
9337 citiri
Carmen Dan a cerut jandarmeriei sa faca o demonstratie cu gaze lacrimogene, pentru cei interesati
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat ca a solicitat conducerii Jandarmeriei sa organizeze in perioada urmatoare o demonstratie privind modul de folosire si efectele gazelor iritant-lacrimogene si a precizat ca din raportul MAI asupra evenimentelor din Piata Victoriei din 10 august nu reiese ca participantii care au fost expusi la gazele folosite de jandarmi ar putea sa suporte consecinte de natura medicala.

"Eu cred ca s-a lamurit acest mit al pericolului iminent al acestor gaze lacrimogene, eu cred ca mai bine decat ar fi spus Jandarmeria in spatiul public a fost lamurit prin comunicatul Parchetului General. Sunt mijloace de interventie aflate in dotarea Jandarmeriei care sunt destinate folosirii tocmai in acest tip de misiuni. Nu reiese din raport (raportul MAI despre evenimentele din 10 august - n.r.) ca ar putea sa suporte cineva consecinte. De altfel, zilele urmatoare, am avut o discutie cu comanda Jandarmeriei si chiar am solicitat acesteia sa se organizeze si sa faca o demonstratie celor interesati sa cunoasca si sa dea, bineinteles, toate lamuririle despre efectele si modul in care se foloseste acest gaz iritant-lacrimogen", a declarat Carmen Dan, duminica seara, la Antena 3.

Ea a precizat ca pana la momentul la care s-a luat decizia restabilirii ordinii publice, "in permanenta Jandarmeria a actionat intr-un spirit defensiv".

"Actiunile Jandarmeriei au fost graduale, in functie de nivelul de pericol. De cele mai multe ori acest gaz a fost folosit pentru a se indeparta un atac iminent sau pentru ca insasi fortele de ordine sa se puna la adapost. Sa nu uitam ca in piata, alaturi de protestatarii pasnici, au fost si fortele de ordine si au suportat in egala masura efectele acestui gaz", a spus Dan.

Despre cantitatea de gaze iritant-lacrimogene folosite de trupele Jandarmeriei in timpul manifestatiei din 10 august, ministrul a mentionat ca date despre acest aspect sunt cuprinse in raportul MAI pe marginea evenimentelor din Piata Victoriei, dar ca documentul are un "caracter confidential" si, ca atare, nu poate face aceasta precizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Carmen Dan gaze lacrimogene , #protest Diaspora
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
Poza Aporistikon
Aporistikon
rank 4
Dacă fac demonstrația pe Carmen Dan, vin și eu să o văd