17 ONG-uri au depus plangere penala pe numele lui Carmen Dan, Sebastian Cucos si Speranta Cliseru. Iata infractiunile vizate

Luni, 13 August 2018, ora 14:44
25021 citiri
17 ONG-uri au depus plangere penala pe numele lui Carmen Dan, Sebastian Cucos si Speranta Cliseru. Iata infractiunile vizate
Foto: captura video Privesc.eu

Platforma Romania 100, condusa de fostul premier Dacian Ciolos, impreuna cu alte 16 organizatii civice, au depus plangere penala pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, sefului Jandarmeriei Romane, Sebastian Cucos, si prefectului Capitalei, Speranta Cliseru.

Dacian Ciolos a declarat, luni dimineata, ca cei trei sunt principalii vinovati pentru violentele petrecute la protestele de vineri seara.

Filmul zilei in care, in Romania, s-a incercat uciderea libertatii

UPDATE Parchetul General a confirmat ca, in cursul zilei de luni, "la Sectia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost inregistrat denuntul formulat de 17 organizatii non-guvernamentale privind savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si purtare abuziva, cu referire la derularea evenimentelor ce au avut loc la data de 10 august 2018, precum si in noaptea de 10 spre 11 august 2018, cu ocazia mitingului organizat in Piata Victoriei din municipiul Bucuresti".

Acuzatiile lui Ciolos

"Vineri seara, protestul a degenerat din cauza unor provocatori, agitatori si bande de huligani care au fost infiltrati acolo sau care s-au infiltrat acolo. Si din cauza unei reactii disproportionate a Jandarmeriei. Nu este de admis ca autoritati care trebuie sa ii protejeze pe cetatenii pasnici sa se intoarca impotriva lor. Trebuie sa se afle cine este vinovat.

Platforma Romania 100, impreuna cu alte organizatii civice, depune astazi la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un denunt penal in care mentionam care sunt responsabilii pentru ceea ce s-a intamplat si care sunt argumentele noastre. Responsabilii, dupa parerea noastra, sunt ministrul de Interne, seful Jandarmeriei, prefectul Bucuresti, care a dat ordinul sa se intervina in forta", a declarat de dimineata Dacian Ciolos.

Printre semnatarii denuntului se afla si #REZISTENTA, Geeks 4 Democracy si Freedom House Romania.

Totodata, fostul premier a condamnat interventia brutala a Jandarmeriei la protestele de vineri seara si ii cere lui Liviu Dragnea sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat.

"E foarte important sa se stie cine isi asuma responsabilitatea pentru ce s-a intamplat acolo. Nu putem permite ca un partid politic sa se transforme in partid-stat care sa submineze autoritatea statului.

Liviu Dragnea, cel care conduce partidul aflat la guvernare, trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat acolo. Am vazut ca protestele au avut loc pasnic, oamenii au stiut sa isi spuna pasurile pasnic. Ceea ce s-a intamplat acolo nu a fost din cauza protestatarilor, au fost provocari", a spus Dacian Ciolos.

La randul sau, Dragos Pislaru, unul dintre fondatorii Miscarii Romania Impreuna, a facut un apel catre seful Jandarmeriei Romane sa iasa de sub influenta politicienilor PSD.

"Este un moment bun pentru a face apel catre Sebastian Cucos sa iasa de sub influenta politicienilor PSD. Ati depus un juramant sa aparati cetatenii acestei tari, nu interesele lui Liviu Dragnea.

Este clar ca influenta politica a fost in crestere in MAI. Este inadmisibil si toti cei care lucrati in acest minister stiti acest lucru. Romanii s-au saturat de acest tip de violenta", a spus Dragos Pislaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#proteste diaspora, #violente protest diaspora , #protest Diaspora