Diaspora iese in strada la doua luni de la marele miting inecat in gaze

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 14:07
12562 citiri
Diaspora iese in strada la doua luni de la marele miting inecat in gaze
Foto: Facebook/ Paris: nu uitam 10 august 2018! Doua luni dupa gazare

La doua luni de la ziua in care romanii stabiliti in strainatate s-au intors acasa pentru a protesta fata de Guvernul PSD-ALDE, manifestare soldata cu sute de raniti, romanii din diaspora ies din nou in strada, insa peste hotare.

Mai multe manifestari sunt deja anuntate in mediul online in orase precum Paris, Munchen sau Bilbao.

Intitulat "Paris: nu uitam 10 august 2018! Doua luni dupa gazare", protestul din capitala Frantei este autorizat de politie.

"La doua luni de la gazarea si maltratarea manifestantilor pasnici, cerem pedepsirea responsabililor! Dragnea, demisia! Mitingul este autorizat de catre politia franceza", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

De altfel, romanii care si-au anuntat prezenta la manifestare au si publicat fotografii pe Facebook de la un miting de luna trecuta, din 10 septembrie, cand s-a implinit o luna de la mitingul din Piata Victoriei.

Mitinguri vor avea loc si in Spania, Germania si Austria.

"Nu uitam 10 august! Diaspora Protesteaza!", organizat de comunitatea Miscarea Diasporei Unite - Spania, se va desfasura astazi la Consulatul General al Romaniei la Bilbao.

"Vrem sa stim care sunt vinovatii de la protestul din 10 august din Piata Victoriei! Vrem justitiei independenta neaservita politic!

Nu amnistie! Nu gratiere! Vrem lustratia clasei politice!", se arata pe pagina de Facebook a protestului.

In Germania, manifestarea se va desfasura la Munchen.

"Nu mai acceptam sa ne fie gazate parerile si nu vom mai accepta nici sa fim loviti pentru convingerile noastre. Noi ne dorim ca vinovatii sa fie anchetati si judecati pentru faptele lor, indiferent de cine sunt ei si de ce functii detin.

Prin acest protest vrem sa ne solidarizam cu poporul roman si in acelasi timp sa atragem atentia societatii civile muncheneze, mass mediei locale, parlamentarilor europeni germani, deputatilor din parlamentul german,organizatiilor pentru drepturile omului si altor grupari care lupta pentru libertatea de expresie, pentru statul de drept si in general pentru valorile europene.

Criticam vehement atacurile asupra justitiei independente care este sicanata si impiedicata sa ancheteze evenimentele din 10 august", scriu organizatorii pe reteaua sociala.

Un protest va avea loc si in Viena, la Ambasada Romaniei in Austria.

Amintim ca astazi are loc un protest si in Capitala, intitulat sugestiv "Cerem vinovatii din 10 august implicati in Jandarmeriada!".

Iata aici mai multe detalii - Azi e protest, la doua luni dupa mitingul diasporei: Cerem vinovatii din 10 august implicati in Jandarmeriada!

Citeste si Doua luni de la violentele din 10 august: Ancheta merge greu, PSD vrea sa interzica protestele, Jandarmeria sa-si ancheteze victimele

A.D.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#protest diaspora 10 octombrie, #protest 10 octombrie , #protest Diaspora