Huliganii care au atacat-o vineri pe jandarmerita au fost arestati. Avocat: Au avut o atitudine de recunoastere si de regret UPDATE

Duminica, 12 August 2018, ora 21:10
24221 citiri
Huliganii care au atacat-o vineri pe jandarmerita au fost arestati. Avocat: Au avut o atitudine de recunoastere si de regret UPDATE
Foto: Facebook/ Ionut Liviu Cojoaca

Cei doi huligani care au fost retinuti de autoritati pe motiv ca au batut crunt o jandarmerita la protestul diasporei, de vineri, din Piata Victoriei, au fost arestati pentru 30 de zile. Ei sunt acuzati de ultraj si tulburarea linistii publice. Numele lor sunt Ionut Liviu Cojoaca si Claudiu Dobre Mihai.

Cei doi sunt membri ai unei galerii de fotbal bucurestene, mai cunoscuti ca ultrasi. Ambii barbati sunt din Capitala. Decizia de arestare preventiva poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

UPDATE 21.05 Aparatorul celor doi protestatari arestati pentru ultraj spune ca ei regreta faptele si ca au vrut sa loveasca scutul, insa cand au vazut ca este vorba despre o femeie jandarm, s-ar fi retras din multime. Avocatul a mai subliniat ca cei doi nu stiu cine a furat arma si ca nici nu sunt din galerie.

"Ei au fost acolo din curiozitate si au ajuns intr-o astfel de situatie grava, neplacuta. S-a emis un mandat de 30 de zile cu contestatie. Ambii au facut contestatie. In momentul in care au aflat ca este de sex feminin, ambii au declarat ca s-au retras. De fapt, erau mai multe persoane. Apar si ei. Au avut o atitudine de recunoastere si de regret. Cojoaca era si sub influenta bauturilor alcoolice. In momentul in care ei au dat acele lovituri de pumn in scut, cei doi jandarmi erau in picioare. Nu au dat in jandarm, au dat in scutul jandarmului. Fata, am inteles ca pierduse scutul undeva in invalmaseala. Se vede pe filmare. Sunt pur si simplu. Cojoaca este fan, e stelist, dar nu fac parte din nicio galerie si merge la meciuri ocazional. Niciunul nu are cazier", a declarat avocatul celor doi protestatari, Maria Parlog, citata de Mediafax.

Intrebat daca cei doi stiu cine a furat arma jandarmului, avocatul a spus: "Bineinteles ca nu. Ancheta este in derulare si asa cum v-am mai spus cei care vor solutiona situatia sunt organele de urmarire penala".

UPDATE 18:30 Clubul FCSB s-a delimitat de cei doi suporteri cercetati pentru ca ar fi lovit-o pe jandarmerita. Echipa de fotbal arata ca acestia fac parte dintre sustinatorii echipei Clubului Sportiv al Armatei, care evolueaza in Liga a 4-a.

"Acest lucru poate fi verificat prin simpla vizionare a conturilor de Facebook ale acestora", arata FCSB.

Adevarul scria ca Ionut Liviu Cojoaca (30 de ani) si Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucuresti, sunt ultrasi din nucleul galeriei FCSB, prezenti la fiecare meci al echipei de fotbal. In urma audierilor de sambata seara, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a emis ordonante de retinere pe numele celor doi, pentru infractiunile de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Pe de alta parte, surse citate de Gazeta Sporturilor si Digi Sport sustin ca cei doi ar face parte din galeria celor de la CSA Steaua, si ar fi prezenti la fiecare meci al echipei ros-albastre.

Dusi la mandat

Ionut Liviu Cojoaca si Claudiu Andrei Dobre urmeaza sa fie dusi la Judecatoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva. Pe contul public al contului de facebook a lui Ionut Liviu Cojoaca, acesta apare cu un fular si un steag al formatiei TSKA Sofia. O alta fotografie postata de acesta ii are ca protagonisti pe membrii galeriei SUD.

Sursa: Facebook/ Ionut Liviu Cojoaca

Unul dintre suspectii audiati in acest caz a facut declaratii aseara la iesirea de la Politie.

"E greseala mea ca am participat. Nu a fost din vina mea, s-a intamplat. Nu mai particip la proteste violente.. Eram in centru de oameni care cand au trecut jandarmii- erau jandarmerita si baiatul- eu eram la 60 de metri departare, am vazut cand i-au inconjurat, apoi am auzit cand au strigat Bai, vedeti ca e femeie. Am fost nevoit, nu mai aveam unde sa ma duc. Trebuia sa fug intr-o parte, dar nu aveai unde sa te duci. Apoi am vazut ce s-a intamplat cu fata, cu jandarmerita", a spus unul dintre suspecti.

Retinuti vineri seara

Doi barbati au fost retinuti in urma protestelor de vineri seara, fiind acuzati de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice.

Conform primelor informatii, printre cei doi nu s-ar afla si tanarul care a sustras arma femeii jandarm care a fost agresata vineri seara la protest.

Barbatii sunt din Bucuresti si au fost audiati sambata, alaturi de alte 17 persoane.

Amintim ca sambata dimineata, ministrul de Interne, Carmen Dan, a informat ca 64 de echipe operative formate din politisti si procurori lucreaza pentru identificarea huliganilor care au comis violente la mitingul de vineri seara din Piata Victoriei. De asemenea, Parchetul Militar s-a autosesizat, sambata, si ancheteaza modul in care a actionat Jandarmeria, la protestele de vineri seara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ultrasi violente protest jandarmerita batuta, #violente protest Piata Victoriei jandarmi , #protest Diaspora
Comentarii