Mesajul lui Mihai Sora pentru protestatari, dupa ce a scapat cu bine din Piata Victoriei

Sambata, 11 August 2018, ora 03:31
13896 citiri
Mesajul lui Mihai Sora pentru protestatari, dupa ce a scapat cu bine din Piata Victoriei
Foto: Oana Dobre Dimofte

Fiolosoful Mihai Sora, care e la cateva luni de varsta de 102 ani si tocmai se recupereaza dupa o operatie din cauza unor probleme la colecist, a fost prezent, ca de fiecare data, la protestul din Piata Victoriei.

Dupa cum se poate vedea in fotografia care insoteste articolul, filosoful a fost primit cu multa bucurie si simpatie de protestatari, si el a stat in Piata si dupa lasarea serii, moment in care jandarmii deja incepusera sa foloseasca masiv gazele lacrimogene.

Ajuns cu bine acasa, Mihai Sora a avut un scurt mesaj pentru protestatari, promitand ca va reveni dupa ce se odihneste.

"Dragi prieteni, caii nu au nicio vina. Cam atat pot sa spun la aceasta ora tarzie. Voi reveni cat de curand, dupa ce-mi voi fi tras sufletul. Noapte buna", sunat randurile scrise de filosoful de 101 ani.

Mihai Sora avusese si dimineata un mesaj pentru romani, incare prevedea ca "ne asteapta o zi grea".

El a vorbit in mesajul de dimineata despre romanii pelcati peste hotare si cat de important e gestul lor de a reveni pentru a-si arata nemultumirea fata de directia tarii lor, si facea apel la bucuresteni le iasa alaturi in numar cat mai mare.

"M-am gandit deseori la ziua aceasta. Si, de fiecare data, cu strangere de inima: oamenii care vin sa protesteze impotriva hotiei, a coruptiei ucigase, oamenii acestia care traiesc, chinuiti de dor, departe de casa, sunt, poate, aceiasi care au stat odinioara la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, asteptand sa voteze. Legea electorala a ramas tot beteaga, de hoti si marsavi inca n-am scapat, tara inapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stam in picioare.

Cei care vin astazi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertatii, care stiu ce inseamna munca cinstita si demnitatea. - Stelele fixe ale oricarui om intreg.

Oamenii acestia vin acasa pentru ca isi iubesc tara, pentru ca le pasa.

Iar voi - bucuresteni care ati obosit si v-ati pierdut speranta - ar trebui sa fiti astazi in Piata macar din respect pentru ei, daca nu din dragoste pentru tara voastra. P.S. Ne vedem la Girafa (- mamifer cu sira spinarii vigilenta si dreapta) ", scria filosoful vineri dimineata.

Mihai Sora a fost bruscat de jandarmi si la protestul din 21 iunie.

Vezi aici filmul violentelor ce au luat locul manifestarii pasnice care era anuntata. Daca dimineata oamenii veniti din toate colturile lumii spuneau ca protestul e o declaratie de dragoste pentru Romania, la Centenar, noaptea i-a gasit luptandu-se pentru libertate si democratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Sora lacrimogene jandarmi protest diaspora , #protest Diaspora