Un secretar de stat din MAI infirma declaratiile lui Dragnea privind finantarea externa a protestului din 10 august

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 14:27
10672 citiri
Un secretar de stat din MAI infirma declaratiile lui Dragnea privind finantarea externa a protestului din 10 august
Foto: Digi24 TV

Secretarul de stat in MAI, colonelul Gheorghe Nucu, a declarat, marti, dupa audierea la Parchetul General in dosarul protestului din 10 august, ca nu exista informatii potrivit carora manifestatia ar fi fost finantata din strainatate. Practic, oficialul a infirmat "dezvaluirile" liderului PSD, Liviu Dragnea.

Nucu a fost intrebat de jurnalisti daca a avut informatii potrivit carora protestul din 10 august ar fi fost finantat din straintate. "Nu, absolut nu!", a replicat acesta.

"Din punctul meu de vedere, daca au fost cazuri izolate sau mai putin izolate, vor trebui sa raspunda. Inca o data, cei care au gresit vor plati", a mai spus secretarul de stat, citat de Agerpres.

Intrebat de jurnalisti ce responsabilitati a avut ca secretar de stat si daca au existat interventii din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, Nucu Marin a precizat:

"Fiecare a avut responsabilitatea lui si, in functie de aceasta responsabilitate, si-a facut treaba. (...) Sa imi iau toate masurile, pentru ca la actiune sa existe un comandant al actiunii, sa fie facuta o analiza a informatiilor primite, lucru care s-a facut. (...) Responsabilitatile sunt pentru fiecare palier. De obicei, fiecare raspunde pentru ceea ce a facut. (...) Din punctul meu de vedere, la aceasta actiune nu am la cunostinta sa fi avut vreo interventie (Carmen Dan - n.red.) sau sa fi facut ceva".

Secretarul de stat a fost audiat ca martor in dosarul protestului din 10 august. Tot astazi, procurorii l-au mai audiat ca martor pe subprefectul Capitalei, Corneliu Cirstea.

Solicitarea PSD

Declaratia lui Nucu vine in contextul in care PSD solicita institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara la Antena 3 ca institutiile statului n-au gresit cu nimic cand au intervenit in forta in Piata Victoriei in 10 august, avand suficiente elemente "ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Fgeorgeh Nucu proteste, #Gheorghe Nucu PSD, #Gheorghe Nucu secretar stat, #Gheorghe Nucu Dragnea , #protest Diaspora