Procurorii DIICOT au cerut Dosarul protestului 10 august de la procurorii din cadrul Sectiei parchetelor militare din Parchetul General, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com. Sursele citate au explicat ca la DIICOT exista o plangere facuta de Jandarmerie care vizeaza infractiuni impotriva ordinii constitutionale.
Astfel, se analizeaza reunirea dosarului 10 august cu dosarul DIICOT deschis dupa plangerea Jandarmeriei.
"Exista elemente de conexitate intre actele si faptele ce formeaza obiectul urmaririi penale intre dosarul de la Parchetul General - Sectia Militara si DIICOT. Procurorul DIICOT le-a cerut pentru studiu si urmeaza sa analizeze ambele cazuri si daca se impune conexarea celor doua anchete", explica sursele.
UPDATE Purtatorul de cuvant al DIICOT, procurorul Mihaela Porime, a explicat pentru Ziare.com ca dosarul a fost cerut pentru studiu in original.
"Vrem sa analizam reunirea cu dosarul nostru. Dosarul inca nu a venit de la Sectia Parchetelor Militare", afirma Porime.
Jandarmeria invoca un articol (2/397) din Codul Penal care pedepseste drastic "schimbarea ordinii constitutionale, care pune in pericol securitatea nationala".
Art. 397 - Actiuni impotriva ordinii constitutionale - stipuleaza la alin. (2):
"Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi".
In dosarul de la Parchetul General - Sectia Militara sunt pusi sub acuzare sefii Jandarmeriei, comandantul interventiei, seful Jandarmeriei Capitalei si un fost secretar de stat din Ministerul de Interne.
Detalii despre aceasta ancheta: Rand pe rand, sefii Jandarmeriei au fost la Parchet pentru a fi pusi sub acuzare in dosarul 10 august
I.S.
Sau vor sa plimbe dosarul si sa traga de timp... Vezi tot