Dupa ce a recunoscut minciuna, Aurelian Badulescu a fost citat din nou la Parchet: O sa spun ce am de spus!

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 11:44
7970 citiri
Dupa ce a recunoscut minciuna, Aurelian Badulescu a fost citat din nou la Parchet: O sa spun ce am de spus!
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a fost chemat, luni dimineata, la Parchetul General.

"Luni, la ora 10:00, sunt invitat, sunt citat, la Parchetul Militar de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat Badulescu pentru Ziare.com.

Precizarile au fost facute dupa ce a spus miercuri seara ca a mintit procurorii care ancheteaza violentele de la protestul din 10 august 2018.

Intrebat daca isi va schimba declaratia, Badulescu a explicat: "Nu am ce sa-mi schimb. O sa spun ce am de spus. Ce ma vor intreba si ce vor considera dumnealor ca trebuie sa aduc lamuriri eu, ca urmare a declaratiilor publice."

Viceprimarul a explicat ca atunci cand a dat prima declaratie in acest dosar nu era inceputa urmarirea penala impotriva unor persoane. "Procedura ma obliga sa nu mai fac comentarii in legatura cu asta", a explicat Badulescu.

Cand a avut loc audierea

Badulescu a fost audiat pe 24 august 2018, ca martor in dosarul violentelor de la protestul din 10 august 2018.

Procurorii au facut primele puneri sub acuzatie in acest dosar pe 21 septembrie 2018.

Detalii aici: Rand pe rand, sefii Jandarmeriei au fost la Parchet pentru a fi pusi sub acuzare in dosarul 10 august

Precizarea privind momentul declaratiei facute la Parchetul General este importanta. Asta deoarece Codul Penal arata in cazul marturiei mincinoase ca: "Autorul nu se pedepseste daca isi retrage marturia, in cauzele penale inainte de retinere, arestare sau de punerea in miscare a actiunii penale ori in alte cauze inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie, ca urmare a marturiei mincinoase."

Marturia mincinoasa

(1) Fapta martorului care, intr-o cauza penala, civila sau in orice alta procedura in care se asculta martori, face afirmatii mincinoase ori nu spune tot ce stie in legatura cu faptele sau imprejurarile esentiale cu privire la care este intrebat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

(2) Marturia mincinoasa savarsita:

a) de un martor cu identitate protejata ori aflat in Programul de protectie a martorilor;

b) de un investigator sub acoperire;

c) de o persoana care intocmeste un raport de expertiza ori de un interpret;

d) in legatura cu o fapta pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata ori inchisoarea de 10 ani sau mai mare

se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

(3) Autorul nu se pedepseste daca isi retrage marturia, in cauzele penale inainte de retinere, arestare sau de punerea in miscare a actiunii penale ori in alte cauze inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie, ca urmare a marturiei mincinoase.

"Am mintit"

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca a mintit la Parchet atunci cand a fost audiat in ancheta privind violentele de la protestul diasporei din 10 august.

"Dom'le, dupa cate am facut eu... Am mers pana acolo incat a trebuit sa mint. (...) Am avut o alta atitudine decat cea care ar fi trebuit atunci cand am declarat in fata organelor de urmarire penala ce m-au intrebat referitor la evenimentele din 10 august si am spus asta in contextul in care am vrut sa subliniez faptul ca am facut tot ce mi-a stat in putere ca sa trag cu acest partid", a afirmat Badulescu.

Vezi declaratia pe larg: Viceprimarul Capitalei recunoaste ca i-a mintit pe anchetatori in dosarul violentelor din 10 august pentru a apara PSD

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Aurelian Badulescu audieri protest diaspora , #protest Diaspora