Ziare.com

Exclusiv Procurorul din 10 august rupe tacerea: Ce s-a intamplat in Piata Victoriei, care au fost manipularile, cum se incearca anularea dosarului represiunii

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 18 Februarie 2019, ora 18:16

   

Exclusiv Procurorul din 10 august rupe tacerea: Ce s-a intamplat in Piata Victoriei, care au fost manipularile, cum se incearca anularea dosarului represiunii
Prin anchetarea disciplinara pe motive neclare, false si pentru prevederi care nu mai exista in legislatie a celor doi procurori militari care au declansat urmarirea penala in dosarul 10 august se urmareste anularea inceperii urmaririi penale in acest caz. "Miza ar fi, in opinia mea, sa constituie pretexte pentru invocarea unor nulitati", afirma locotent-colonelul Bogdan Pirlog, prim procuror adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Procurorul militar Bogdan Pirlog este cel care a asistat in Piata Victoriei la represiunea din seara de 10 august, a deschis dosarul prin autosesizare si a fost acuzat ca ar fi supervizat, de fapt, actiunea jandarmilor.

Pentru prima data, in exclusivitate pentru Ziare.com, Bogdan Pirlog dezvaluie filmul acelei seri teribile, ce a vazut, cine era acolo, ce s-a intamplat si care a fost rolul sau. Totodata, procurorul Pirlog arata care sunt ciudateniile si nelegalitatile din ancheta Inspectiei Judiciare, inclusiv chemarea la audieri a jandarmilor, pentru a afla ce au declarat in fata procurorilor militari.

S-au facut 6 luni de la evenimentele, represiunea spun eu, din 10 august, un dosar pe care dvs ati pus prima semnatura, mai precis pe actul de autosesizare. Ni se pare doar noua ca dosarul acesta inainteaza foarte greu?

Nu va pot raspunde decat din exterior, pentru ca dosarul se afla in lucru la Sectia parchetelor militare din cadrul PICCJ, unde a ajuns deoarece unele dintre persoanele cercetate au calitate care atrage competenta respectivei unitati.

Trebuie tinut cont ca e un volum enorm de munca, undeva la 300 de tera de filmari la care se adauga audierea catorva mii de persoane. Deci, in mod obiectiv, aceste activitati presupun foarte mult timp.

Activitatea a fost ingreunata si de nedesecretizarea unor documente de catre Ministerul de Interne. De asemenea, modificarea Legilor Justitiei, care a facut ca delegarile mai multor colegi din cadrul Sectiei Parchetelor Militare sa inceteze, fapt ce a dus la necesitatea reorganizarii echipelor de ancheta din Dosarul Revolutiei si din cel al violentelor din 10 august, a provocat intarzieri inerente in cursul anchetei.

Si procurorii nu aveau acces la ele?

Aveau acces, dar nu le puteau folosi ca probe cu respectarea dreptului la aparare. Nu le puteau prezenta avocatilor care nu au certificat ORNISS. Sa nu uitam ca toti aparatorii, si cei ai partilor vatamate, si cei ai tuturor suspectilor, pot face cerere de a participa la toate actele de urmarire penala.

Cat a stat dosarul la Parchetul Militar de pe langa TMB inainte de a pleca la PICCJ?

Pana pe 14 august. Noi am fost un fel de unitate de primire sesizari, care erau conexate la sesizarea din oficiu. In paralel, veneau sesizarile depuse la Politie. Deci a fost o chestiune administrativa, la care s-au adaugat, desigur, ridicarea si conservarea probelor. Atat am avut timp sa facem.

Ulterior, patru colegi din unitatea noastra, care au primit delegari, in conditiile CPP, au mai efectuat anumite activitati punctuale.

Dar timpul a fost suficient pentru ca dvs sa va alegeti cu o ancheta disciplinara si cu o legenda misterioasa - procurorul prezent in seara si apoi noaptea de 10 august in Piata Victoriei si care ar fi supervizat actiunea jandarmilor.

Mult interes nici nu a fost pentru unii sa clarifice, iar, pe de alta parte, cel putin in prima faza, era foarte dificil pentru mine sa clarific. Conduita mea era legata de ancheta. Era dificil sa raspund, dar acum, lucrurile clarificandu-se din anumite
puncte de vedere, nu cred ca mai e o problema.

Asadar, ce ati cautat dvs pe 10 august in Piata Victoriei?

Eu eram in 10 august procurorul de serviciu la Parchetul Militar de pe langa PTB, adica pentru toate faptele comise de militari in 15 judete, de la Tulcea - Constanta pana la Valcea - Olt inclusiv. Asta e competenta noastra.

Un procuror de serviciu pentru jumatate de tara?

Da. La momentul respectiv aveam schema ocupata doar 50% si, de aceea, nu puteam avea doi procurori de serviciu. Acum suntem pe la 60%. Ar trebui sa fim 22 si avem 7 posturi vacante.

Pana in 2014, activitatea era modica. Acum, Parchetul Militar de pe langa PTB are cea mai mare activitate pe urmarire penala proprie dintre toate parchetele din tara, inclusiv cele civile.

Ca procuror de serviciu erati alertat oficial ca urmeaza o situatie speciala?

Nici nu era necesar, stia toata lumea ca urmeaza un miting in care sunt implicati jandarmi, structura militara in competenta noastra. Din punctul de vedere al structurii de comanda, dl general Alexandru era la comanda parchetelor militare, in locul dlui general Cosneanu, care era in concediu. Predase comanda conform procedurii. Dl general Alexandru mi-a comunicat ca orice eveniment deosebit se intampla sa-l raportez dumnealui.

Pe la ora 16 au inceput sa apara informatiile pe fluxurile de stiri despre interventia jandarmilor, despre persoane ranite.

Dupa incercarea de intrare in Guvern?

Da. Din acel moment, evident a existat suspiciunea ca este posibil sa fi fost comise niste fapte de urmarire penala si din experienta stiam ca vor urma plangeri.

M-a sunat dl general Alexandru, era spre sfarsitul programului, cred ca noi eram ultimii ramasi la serviciu, pentru ca lucram la un dosar foarte important, in paralel cu sectia de urmarire penala si criminalistica din PICCJ. Si i-am spus atunci ca ma voi duce in Piata Victoriei in drum spre casa pentru a verifica veridicitatea informatiilor aparute in spatiul public. Eu locuiesc oricum in zona.

Am ajuns acolo...

....Cu bicicleta.

Exact. Am luat legatura cu organele de cercetare penala speciale ale Jandarmeriei, care erau la momentul respectiv in dispozitiv. Ei sunt echivalentul politiei judiciare pentru militari, un fel de politie militara judiciara, si lucreaza in baza delegarii procurorilor militari.

N-a existat niciun dubiu ca sunt acolo pentru a face cercetari. Am discutat cu cei pe care i-am gasit acolo din structura de comanda, le-am cerut sa imi arate unde sunt camerele de filmat, discutii tehnice care m-au ajutat sa identific mijloacele de proba necesare pe care urma sa le administrez.

Cu cine ati discutat?

Cu persoane din conducerea Jandarmeriei, cu organele de cercetare speciala, cu reprezentantul Politiei Capitalei, cu prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, si cu viceprimarul Badulescu, care mi-au explicat de cine sunt gestionate camerele, unele de primariile de sector, altele de Primaria Capitalei.

Mi s-a spus ca si SPP avea camere, nu erau vizibile, am luat legatura cu dispozitivul SPP care mi-a dat informatiile.

Suficiente camere pentru a acoperi toata Piata?

Da. Sunt cateva zeci de camere, unele nici nu se vad. Era acolo si un reprezentant al Politiei Capitalei, adjunctul DGPMB, dl chestor Nicu Dragos Orlando. Am discutat si cu dansul despre eventualele plangeri pentru purtare abuziva la sectiile de politie.

Dar de ce ati considerat totusi asa de evident ca vor urma plangeri pentru purtare abuziva? Ati vazut comportamente abuzive?

Nu, dar asa s-a intamplat la celelalte demonstratii. Asta nu inseamna ca toate au fost confirmate, sunt si oameni de rea credinta care fac plangeri, dar datoria noastra e sa cercetam.

Si nu am mai vrut sa se intample ca in alte cazuri cand, la cateva zile, mai venea cate o declinare si dura luni de zile pana se aduna tot dosarul.

In acel moment semnaserati deja actul de autosesizare?

Nu, procesul-verbal s-a facut la sfarsit, el mentioneaza perioada in care m-am aflat pe teren, ce am constatat acolo, cu ore. Numar de dosar penal aveam. La sfarsitul programului ramane un numar de dosar penal care e folosit daca se intampla ceva peste noapte, iar daca nu, a doua zi incepe inregistrarea cu el.

Ce era in Piata cand ati ajuns?

Erau vreo 3.000 de oameni acolo, nu se intampla nimic deosebit, de aceea, m-am si concentrat pe camere. Inregistrarile arata cel mai bine daca a fost vorba sau nu de o interventie nejustificata, de purtare abuziva.

Ati stat la centrul de comanda?

Nu am observat sa fi existat vreunul.

Dar s-a vorbit de un centru de comanda avansat.

Da, un autocar pe care l-am vazut parcat langa Guvern, pe latura de pe strada Paris, dar spatiul din acel centru de comanda e de vreo 2 mp, din ce am vazut apoi la televizor. Acolo nu puteau intra mai mult de 4 oameni odata. De acolo, inteleg ca erau umarite camerele Primariei in timp real, de catre persoane din structura Jandarmeriei, dar nu persoane din zona de comanda.

Structura de comanda urmarea de undeva camerele?

Eu nu am vazut asa ceva.

Si unde erau cei cu care ati vorbit dvs, prefectul, viceprimarul?

Prefectul si viceprimarul erau intr-o cladire in spatele Guvernului. Am stat acolo cateva minute, apoi m-am dus sa verific in teren. Am vazut, de exemplu, ca filmau si jandarmii, insa cu camera tinuta in mana, nu era nimic la inaltime, nu erau camere montate pe masini. Eu m-am urcat pe un gard ca sa vad mai bine, altfel nu vedeai mare lucru in multime.

Dl Cazan unde statea?

In general l-am vazut in randul dispozitivului de jandarmi.

Si dl Paraschiv?

L-am vazut tarziu, inteleg ca venise din concediu, era in curtea Guvernului. Dar mai mult nu vreau sa va vorbesc despre ce am vazut si ce era acolo pentru ca intram in zona de probatoriu.

Cat ati stat acolo?

Am stat in zona ca sa am o privire de ansamblu asupra intregii desfasurari, a durat destul de mult. Pe la 22 si ceva parea ca se termina, oamenii incepusera sa plece, atmosfera se calmase. Dupa 22:30 l-am anuntat pe dl general Alexandru ca urmeaza sa plec. A doua zi urma sa inchei procesul verbal.

Ati comunicat doar atunci cu dl general Alexandru?

Nu, am mai raportat, dar era destul de greu, pentru ca GSM nu prea functiona, asa ca foloseam comunicarea pe whatsapp.

Si ati plecat dupa 22:30?

Nu am apucat sa ma indepartez si au inceput sa se auda bubuiturile, a avut loc interventia, asa ca m-am intors. Lucrurile s-au deteriorat asa de tare incat nu am mai putut sa parasesc zona. Erau lupte pe strazi inclusiv in fata blocului meu, nici acasa nu puteam ajunge.

S-a spus inclusiv de la nivel oficial ca ati supervizat interventia jandarmilor.

Primele declaratii au fost ca acolo a fost prezent un procuror militar si el se va pronunta. Apoi supervizarea si cea mai frumoasa declaratie a fost data cred chiar de ministrul de Interne, care a spus ca jandarmii s-au aflat sub conducerea si coodonarea unui procuror militar.

A fost interesant! Ba se incerca inducerea ideii ca i-am condus pe protestatari, ba pe jandarmi. Si, desigur, au aparut poze ale unor oameni carora le era atribuita identitatea mea. Cea mai frumoasa e o poza din Afganistan in care era, dupa uniforma, un granicer finlandez destul de in varsta.

Deci, pana la urma, pe cine ati coordonat in Piata Victoriei?

Nu prea aveam pe cine. Parchetul Militar nu are absolut niciun mijloc. Noi am fost uitati. Nu avem decat trei politisti delegati. Nu avem o politie judiciara a noastra. Abia acum 3 saptamani au fost stabilite cu Politia Capitalei, prin ordin comun, proceduri de lucru pentru Bucuresti. Multa lume nici nu mai era constienta ca mai exista Parchetul Militar.

In noapte aceea, e adevarat ca asa cum am perceput eu dispozitivul, Politia nici nu prea avea cum sa ajunga. In afara de dl chestor Nicu Dragos Orlando, abia dupa incidentul cu jandarmerita si dupa ce am sesizat PTB, a ajuns cu greutate in Piata Victoriei dl Gavris, seful de la Omoruri de atunci, insotit de un alt politist.

Deci nu am coordonat pe nimeni acolo si am discutat chestiuni tehnice cu serviciul de investigatii al Jandarmeriei.

A fost ceva neobisnuit in faptul ca erati acolo in desfasurarea evenimentelor?

Nu. Am mai fost in situatii de genul acesta la meciurile de fotbal. Pentru cei care avem activitate de teren e ceva obisnuit si se circumscrie obligatiilor statuate de art. 8 din CPP pentru a constata la timp si in mod complet faptele care constituie infractiuni. De asemenea, prezenta procurorului este necesara potrivit disp. art. 299 CPP pentru a se asigura ca orice infractiune este descoperita si orice persoana care a savarsit o infractiune sa fie trasa la raspundere penala.

Ati mai comunicat cu generalul Alexandru dupa ce i-ati spus ca vreti sa va retrageti?

Pana la ora 1, cand au picat toate comunicatiile. Eu am stat pana la 4 intr-o zona a curtii Guvernului putin vizibila, dar de unde puteam sa vad bine.

Legenda spune ca stateati cu un conclav de sefi ai Jandarmeriei pentru a le spune ce era si ce nu era legal.

Tocmai pentru a evita acesta situatie am stat mai departe. M-au intrebat, intr-adevar, despre ultrajele comise impotriva jandarmilor. Am si vazut jandarmi care fusesera loviti, carora li se facuse rau.

Si in privinta lor de ce nu v-ati autosesizat?

Asa cum le-am spus si lor, pentru aceasta fapta competenta nu este a noastra, ci a parchetului civil. Noi avem competenta doar pentru toate faptele comise de militari.

Atunci cand a fost stabilita competenta este evident ca nu au lucrat niste practicieni, pentru ca s-a ajuns la aberatia ca aceeasi situatie de fapt sa fie anchetata de doua parchete. Noi anchetam purtarea abuziva a militarilor, iar parchetul civil ancheteaza ultrajul impotriva militarilor.

Asa ceva ar trebui anchetat unitar. Si impreuna cu Forumul Judecatorilor am propus cu ocazia modificarilor Codului de Procedura Penala sa se modifice legea, in sensul ca Parchetul Militar sa cerceteze si faptele comise impotriva militarilor cand sunt in exercitiul atributiilor de serviciu.

Deci le-am spus ca pentru faptele de ultraj sa se adreseze Parchetului Judecatoriei Sector 1 care are competenta teritoriala.

Dupa incidentul cu jandarmerita am sesizat eu PTB, am anuntat si zvonul despre presupusa injunghiere in zona sternului a unui jandarm.

Ce injunghiere?

In randul Jandarmeriei, mai multe persoane au anuntat ca un jandarm ar fi fost injunghiat.

A confirmat cineva asa ceva din conducere?

Eu nu stiu, discutiile oficiale se purtau prin sistemul lor de telecomunicatii la care eu nu aveam acces. Le-am solicitat ulterior, cand dosarul era inca la noi, presupun ca au si ajuns la PICCJ. La fel am solicitat in cele patru zile filmarile camerelor stradale si filmari de la televiziuni.

Si ce a avut sa va reproseze Inspectia Judiciara in toata aceasta poveste?

Initial am fost cercetat pentru necompletarea unui Registru de consemnare a proceselor verbale ale procurorului de serviciu.

Si de ce nu l-ati completat?

Pentru ca nu mai e prevazut de Regulament din 2014. Si nu mai exista de facto din 2006, pentru ca s-au schimbat ordinele care il reglementau fara sa precizeze si ce trebuie sa cuprinda acest registru.

Dar, va repet, din 2014 textul de lege privind Registrul a fost abrogat.

Presupun insa ca dna inspector Mates nu cunostea acest lucru. Inteleg ca acum a devenit inspector-sef adjunct cu delegatie, in locul dlui Stan.

Dupa ce a cazut prima acuzatie, ea a fost reformulata pe neraportare. Adica nu mi-as fi informat sefii ierarhici.

Spuneati ca ati tinut legatura din Piata cu generalul Alexandru.

Cat am avut semnal. Si dl general Alexandru a spus asta Inspectiei Judiciare. Mai mult decat atat, a doua zi am facut si informarea scrisa, trimisa atat la Parchetul Curtii de Apel, cat si la sectia militara a PICCJ. Declaratia d-lui general Alexandru si informarea scrisa se regasesc la dosarul de cercetare disciplinara.

Si atunci pe cine nu ati informat?

Nu stiu pe cine s-ar fi presupus sa informez si nu as fi informat. Pentru ca, in discutia informala pe care am avut-o, inspectorul judiciar Plesa nu a stiut sa-mi indice in mod concret ce mi se imputa. Din punctul meu de vedere, mi-am indeplinit toate obligatiile de informare prevazute atat de normele care reglementeaza activitatea Ministerului Public, cat si de cele militare.

Sunteti singurul acuzat de Inspectia Judiciara pentru dosarul 10 august?

Mai sunt doi procurori cercetati: dl Codrut Mihalache si dl general Cosneanu, seful sectiei parchetelor militare.

Eu am suspiciunea ca prin aceasta actiune disciplinara se incearca o forma de presiune si, chiar mai mult, anularea inceperii urmaririi penale. Asta ar insemna ca probele administrate in acele zile sa fie nule. Miza ar fi, in opinia mea, sa constituie pretexte pentru invocarea unor nulitati.

Eu am fost cel care s-a autosesizat, am fost in Piata, dar dintre toti ceilalti colegi care au lucrat la dosar, de ce doar dl Mihalache a mai fost anchetat? El e procurorul care a declansat urmarirea penala pe sesizarea privind ministrul de Interne si a celorlalte persoane care au atras competenta PICCJ. Cele doua dosare au fost conexate si sunt acum la PICCJ.

Pe dl Mihalache de ce il ancheteaza?

Pentru ca a dispus prin delegare, in primele zile dupa preluarea dosarului la PICCJ, ca 3 sau 4 procurori ai Parchetului Militar de pe langa PTMB sa efectueze anumite acte de urmarire penala, conform dispozitiilor din CPP. Era perioada de concedii. La noi s-au gasit 4-5 oameni, dar la sectia PICCJ chiar nu avea cine.

Ei nu sunt o unitate operativa, nu se intampla multe lucruri de competenta lor in mod curent. In plus, erau sute de oameni care au venit sa depuna sesizari.

Si miza este ca dupa sanctionarea dlui Mihalache delegarile sa pice si implicit actele de urmarire facute de procurorii delegati?

In opinia mea, da, desi nu ar trebui sa se intample asa ceva.

Dar dlui Cosneanu ce i se reproseaza, avand in vedere ca era in concediu?

Ca ar fi incalcat un ordin al procurorului general, un ordin care fusese insa abrogat. Dl general Cosneanu este acuzat ca ar fi avizat favorabil delegarea dlui Corbu la Sectia Parchetelor Militare din PICCJ, in pofida unui ordin al procurorului general, care insa fusese abrogat intre timp.

De asemenea, pare ca i se imputa si faptul ca l-ar fi desemnat pe dl Corbu sa efectueze urmarirea penala in cauza formata la SPM.

Pare?

Este dificil de precizat exact ce i se imputa d-lui general, actul inspectiei avand numeroase carente in ceea ce priveste logica, claritatea si corelarea cu realitatea.

Dl Cosneanu a dat doar un aviz consultativ, dar delegarea a fost decisa de dl Licu, care era la conducerea PICCJ in acel moment.

Si dl Licu nu e anchetat?

Nu. Nu este achetat cel care a dispus, ci acela care a dat un aviz consultativ favorabil.

Si la dl Cosneanu care e miza anchetarii?

Sanctionarea domniei sale nu are relevanta in dosar, pentru ca nu a facut si nu face acte de urmarire penala. Dupa parerea mea, miza este intimidarea procurorilor militari.

Cand incepi cercetarea disciplinara fata de conducatorul institutiei, se ajunge la o subminare a imaginii si autoritatii lui.

In opinia mea, actiunile disciplinare impotriva mea, a dlui Mihalache si a dlui Cosneanu sunt miscari disperate ale unor persoane care eu consider ca servesc interese straine justitiei.

In ce stadiu au ajuns anchetele disciplinare?

A fost sesizata sectia pentru procurori cu actiunea disciplinara. Tot dna Mates a mai promovat o actiune disciplinara impotriva mea, pentru o declaratie, actiune care a fost suspendata din cauza starii de incompatibilitate in care se afla dna Mates.

De ce e incompatibila?

Am fost colegi la Parchetul Judecatoriei Brasov. Asa prevede legea: un inspector este incompatibil sa efectueze cercetari discplinare impotriva procurorilor /judecatorilor din cadrul parchetelor/instantelor unde a functionat. O dispozitie a Regulamentului IJ a restrans incompatibilitatea la ultima unitate unde a functionat.

Dar Regulamentul nu poate modifica legea, asa ca am obtinut la CAB suspendarea acestuia si anularea lui in prima instanta.

De asemenea, intre mine si aceasta persoana este o stare de dusmanie care subzista din acea perioada. Nu pot sa-mi explic, fara sa ma gandesc la interese straine actului de justitie, motivul pentru care din cei 15 inspectori judiciari, in cauzele care ma privesc, trebuie sa participe de fiecare data si dna Mates.

Nu e repartitie aleatorie?

E foarte usor de dirijat repartitia lucrarilor, pentru ca se face in sistem ciclic si nu electronic, ca la instante. Sectia pentru procurori va discuta actiunea disciplinara undeva in martie.

Exista posibilitatea ca sectia pentru procurori sa suspende si aceasta actiune, pana la solutionarea definitiva a chestiunii Regulmentului, sau, chiar, ar putea decide anularea actiunii disciplinare pentru ca dna Mates a efectuat acte de cercetare dupa ce Regulamentul era suspendat, deci nu mai avea nici macar acoperirea lui pentru a ignora incompatibilitatea.

Dar numai in cazul dvs.

Nu s-au efectuat acte defalcate pentru mine si dl Mihalache sau dl Cosneanu, astfel ca nulitatea cercetarii se extinde asupra tuturor. E foarte straniu si ca la IJ au fost audiati martori si suspecti din Jandarmerie din dosarul 10 august cu privire la aspecte care nu aveau nicio legatura cu cercetarea disciplinara.

Eu am fost cercetat pentru neraportare, dl Mihalache pentru delegare, dl Cosneanu pentru aviz. Ce treaba aveau jandarmii? Dupa ce erau audiati la Parchet erau chemati la Inspectia Judiciara.

Si de ce i-au audiat?

Am suspiciunea ca erau chemati pentru a se afla ce au declarat la Parchet. Alta logica nu este.

Si e total atipic ca Inspectia Judiciara sa faca cercetari cu privire la dosare noi. Dosarul avea in acel moment cateva saptamani. Inspectia a incercat sa ia contact direct cu tot dosarul, nu doar cu anumite aspecte care priveau strict cercetarea disciplinara.

Modul in care au actionat a avut un impact negativ si asupra opiniei publice, chiar daca sa zicem ca nu asta a fost intentia. De-abia a inceput ancheta penala, ca Inspectia Judiciara s-a apucat sa ancheteze procurorii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 108835 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dupa EPOCA DE AUR , a venit Epoca Nebunilor, Yimbecilior si Hotilor!

Adica Romania PostDecembrista , PostComunista , dar care este inca extrem de Comunista , prin Ciuma Rosie , reprezentata in special de PSD , dar si de ALDE,UDMR, PNL, etc. Un popor ce nici macar nu se lupta sa-si schimbe mentalitatea abrutizata de Comunism. Un popor inert, inexistent, mort ca si Constiinta Sociala , Atitudine si Fermitate. Nu stiu daca poporului roman ii va fi suficient 1 secol , sa-si elimine Comunismul din fiinta lui... Iar existenta Comunismului este crunt exploatata de clica conducatoare neocomunista, pentru ca ii permite sa jefuiasca , NEPEDEPSITA, NESTINGHERITA si NELIMITAT , tara.
"E pe bani!"...10 August 2018 ca si Mineriadele, etc. sunt MANIFESTARILE existentei Comunismului in Romania, in alte forme ,dar tot Comunism se cheama.

 

Pană nu văd Penalul Porkar in spatele gratiilor nu cred

In justiția Romanească!
VIP-urile Maneliste defilează și sfidează națiune!
Romanașii băieți "deștepți și harnici" dorm liniștiți in fața latrinei 3!

 

ar trebui facuta o plangere la ue pentru implicarea

unor organisme de investigare europene. se incearca musamalizarea unor fapte grave, incompatibile cu apartenenta la ue, deci ar fi normal sa se implice. psd-ul eun grup infractional organizat si cu atacul jandarmilor au demonstrat ca numai au nici o limita.

 

Nu stim daca ue se poate amesteca direct....

Aveti dreptate 100% insa ticalosii din psd se ascend acum in spatele a : unul este parlamentul in care au majoritatea si care ii acopera pe cei care comit ilegalitati,nereguli.Tot patlamentul a ajuns sa dea fel si fel hotariri de urgenta cu care sa legalizeze grupurile infractionale organizate infiintate din randul psd.grupuri mafiote,de intimidare a procurorilor,judecatorilor si a tuturor celor care doresc respectarea legilor Romaniei.
Doi,grupurile infractorilor din psd,de tip mafiot si communisto-sécurist,conduse fara doar si poate de ticalosul de dragnea si jigodiile din jurul lui,se apara spunind mereu : noi am fost alesi legal de populatia tarii sa conducem aceasta tara.
ca atare,parerea mea este : ''Hello'' a spus sa procedam simplu,adica sa nu mai votam psd/alde si sa votam numai usr/plus.Are dreptate 100%,asta trebuie sa facem.Completaindu-l pe ''Hello'',si repetindu-ma,eu ramin la pareren ca psd trebuie,dupa urmatoarele alegeri,desfiintat ca partid politic.repet : atita timp cit in Romania va exista psd,nimic bun nu va fi.Acesta este un partid toxic,subversiv,care actioneaza numai impotriva intereselor Tarii si romanilor si trebuie desfiintat.Numai la noi sta puterea,nu la ei!

fapte incompatibile cu UE...

hahaha!!!
ce spui de 'faptele' din frantza? sau belgia?
asta-i abia inceputul. o criza economica si tot UE va fi in flacari. si asta vine incet fara sa bagatzi de seama.

 

Mai putin , pana la alegeri , se vor umple...

puscariile , ei nu isi dau seama ca vor intra cca 20.000 la zuhause , bineinteles ca nu vor fi pedepse de 5-10 ani ...multi judecatori vor raspunde ptr pedepsele mici sau deloc pe care le dau ...mai putin .

 

tu esti tudorel, ca pare nivelul tau?

sa-ti explic. orice actiune care ne poate scapa de hotii din psd care isi bat joc de justitie, e o actiune patriotica, pentru ca furatul si incompetenta lor nenorocesc romania. orice sustinere a lor e colaborare cu infractorii si tradare. inteleg ca in lipsa de argumente incercati o gluma cu strainii si romanii, dar realitate e ca sunt oamenii cinstiti si justia contra hotilor. ma astept ca toate acuzatiile false folosite ca intimidare sa fie anchetate ulterior, dar s-ar putea sa dureze pana zboara gasca hotilor de la putere. oricum o actiune ue ar putea grabi zburatul. stiu ca sunt la curent cu kovesi, dar s-ar putea sa nu stie inca ce se intampla cu ancheta atacului jandarmilor.

Nu mai au limite...

Schimba legi ca sa-i avantajeze, se ammesteca in procese, inlatura probe, ii sanctioneaza pe cei cu coloana vertebrala, ca in cele mai josnice regimuri dictatoriale.
Din fericire, nu toti oamenii consimt sa devina papusile lor. Exista din ce in ce mai multi care ii infrunta, care le demasca jocurile murdare.
Felicitari, domnule procuror! Felicitari, doamna Ene!

Ha ha ha! La 30 de ani dupa caderea dictatorului

Ceausescu, Jandarmeria mafiei Comunisto-Capitaliste Dragnea-Dancila-Cucos au adoptat aceleasi metode BRUTALE de reprimarea liberei expresii in Romania.

Singura SOLUTIE: inca o revolutie si de aceasta data vom adopta PUNCTUL 8 de la Timisoara: fara comunisti si penali in functii PUBLIce !

La piatza Victoriei ne vedem toti Romanii cinstiti!!!

Tatal lui Dragnea tortura anti-comunistii pe vremea dictaturii si le fura lucrurile de valoare. Acum ca a terminat de jefuit Teleormanul a venit si la Bucuresti.

Ha ha! Jos MAFIA Dragnea-Dancila care au bagat in

spital peste 100 de Romani cinstiti. Mafia Hotzilor, batausilor si comunistilor trebuie eradicata !!!

Ne vedem in piatza Victoriei in fiecare zi, sau cel putin FIECARE WEEKEND ca Vestele Galbene din Franta unde de 13 saptamani acei oameni nu se lasa.

Totul este notificat LEGAL pt fiecare zi a anului 2019.

Pai in Franta este regim dictatorial?!?!!

Si totusi in fiecare week-end jandarmii folosesc gazele lacrimogene si bastoanele.
Oricum acest dosar se va termina cu NUP!!!!
Tovarasa colonel IED de ce nu mai scrieti nimic despre "penala" Nefertiti,Zeita Libertatii?!?!?
Cumva acest subiect este TABU?!?!??

Rezulta clar ca inspectorii judiciari nu actioneaza legal, nu sunt

corecti ! Pai, astia sunt magistratii numiti de tuDOREL sa faca ordine in magistratura ? Adica, niste slugi dubioase, care incalca legile in anchete??? Asta nu se numeste mafie, adica grup infractional organizat: tudorel, acesti inspectori din inspectia judiciara si cei care ii comanda si le cer sa incalce legile tarii (adica drakknea si acolitii lui caremn dan, etc)??? Asa se fac anchetele in democratie, intr-o tara din UE ???

 

Tu stii de Trump, Merkel dar nu stii ca zFlorea nu a fost a-

leasa de Tudorica. La fel si ca nu a dat-o afara. Ptr ea CSM-ul.Iohaus ca el a semnat. Asa tirziu rupe tacerea?? A tainuit. Este penibil de pedeapsa vorba moiorului fe cind am facut armata in Ardeal. A mai rupt de mai multe ori tacerea si pe acest site. Ma
astept la mai multe ruperi.

Ha ha ha! Securitatea si trolii MAFIEI sunt si pe

forum la depunctat oamenii care spun adevarul despre coruptia guvernului Roman revenit la conditiile de DICTATURA dinainte de '89 dupa 30 de ani de 'democratia originala' de stil comunist RUSESCO-Iliescian.

Dati mai tare baieti ca va copleseste poporul !!!

Hmm! Desteapta-te Romane! Mergem inainte cu UE nu

inapoi la dictatura comunista dinainte de '89 unde vrea sa mearga Dragnea si mafia PSD si alte partide.

In strada toti Romanii cinstiti, asa nu se mai poate!!!

IMPREUNA, suntem de ne-invins!!!

...

Jandarmii noștri sunt nește răi și brute, pe cand cei francezi sunt nește mielușei nevinovați! Aceeași placă de doi lei, jurnalism pe paine tată...
P.S. Doamna Dogioiu, Kovesi ce mai face, de ce nu mai pomeniți de ea din momentul "extragerii"?!? Mai mult, toate postările in care se vb de ea, sunt automat șterse (cum o să fie și acesta ...), oare de ce? E groasă rău?
Jos cenzura!

Ha ha! DUTTY scrie: "Pai ce in Franta este regim dictatorial?"

Raspuns: DA. De la atacurile teroriste Charlie Hebdo ca si SUA de la 9/11 incoace, Franta este SUB STARE DE URGENTA permanenta, stare folosita de miliardarii globali care controleaza guvernele sa impuna REDUCERI de drepturi ale muncitorilor, cresterea saptamanii de lucru, privatizarea sanatatii, facultatilor etc etc.

Statul GLOBAL Totalitar a fost impus peste tot in lume sub scuza 'combaterii terorismului' care a fost de fapt folosit ca sa elimine drepturile omului in Vest in favoarea miliardarilor/corporatiilor care vor sa ne insclaveasca pe toti.

Condei: Ai sumarizat CORECT nevoia unei revolutii

GLOBALE, in contextul in care se incearca re-intoarcerea civilizatiei umane inapoi in EVUL MEDIU, cu minciuni, manipulari si slogane ieftine menite sa ne insclaveasca pe toti sub diferite pretexte mincinoase.

In era energiei SOLARE aproape gratuite (odata instalata) si a MASS-productiei facuta de ROBOTI computerizati cand ar trebui sa vb despre VENIT MINIM Garantat pt tot omul , vorbim despre un NOU RAZBOI rece, de o noua cursa a inarmarilor Nucleare inclusiv.... deci psih0patii duc lumea inapoi.

@condei Daca DA atunci inseamna ca dupa mintea ta

UE este condusa de dictatori?!?!?!?

Nu, este condusa de besencizme.

.

E mafie, intruneste toate elementele. Dar este una geniala

Ce mafie a mai avut onoarea sa fie deservita de un rector membru al Comisiei de la Venetia, de Curtea Constitutionala a unei tari, de aproae toate televiziunile de stiri, de Avocatul Poporului, de Jandarmerie, de o puzderie de lichele?! Poate ca si de Politie, inca nu stim, dupa cum nu stim daca SRI tace motivat profesional, sau de frica...
Aceasta mafie va fi doborata doar daca, scuturandu-se de ciurucuri si slugile vandute, Justitia isi va indeplini rolul.

Valll, aici nu mai este vorba de o Mafie, asa cum

exista aproape peste tot in lume. In Romania aceasta Mafie s-a transformat intr-un Grup Infractional Organizat, care are drept scop sa umileasca Romania si sa o distruga. Nu este posibil ca acest Guvern dupa ce a mutilat Justitia, a luat bani din bugetele SRI,SIE, si SPP, dandu-le partidelor aflate la guvernare, iar acum incearca sa anuleze si dosarul represiunilor din 10 august 2018. Shalom

Da pe astia nu-i ancheteaza nimeni. Se pare, din

articol, ca dna mares este de puscarie!!! Cine poate sa le dea peste cefele groase astora ???? Au comis deci ilegalitati ??? Sunt pasibili de pedepse penale ??? Si cine face ordine si de scapa de astia ???? Din articol rezulta ca IJ reprezinta instrumentul GIO Dragnea ???? E-adevarat ??? Cine ii baga in puscarie pentru ce fac ????

Romanii ar trebui sa ceara celeritate justitiei militare, dar mai

ales condamnarea celor care au imaginat acea gogorita cu "lovitura de stat" data de Diaspora, de inscenarea "omorarii" jandarmeritzei, etc.
Diaspora vrea sa stie cina a imaginat toata violenta, cine a dirijat-o si cine a executat-o.

Daca justitia militara romana nu va fi capabila sa pedepseasca toti ciminalii care au participat la violentele impotriva celor 110000 de participanti pasnici si responsabili, se va ocupa justitia europeana si internationala.

Dragnea, Dancila, Carmen Dan si toate slugile subalterne lor vor fi adusi in fata tribunalelor europene. Diaspora nu va uita si va vrea pedepsiti.

 
 

Dom'ne, noi, boboru' pesedist, nu vrem

celeritate, si basta!
Dosaru' poate foarte bine să sază la parchet fo dooj de ani, ba chear treizeci, ca ăla al lovilutiei si al mineriadelor.
Si n-are dăcat să spumege Soros, Brucsălu, agenturilii, multinationalele care nu ne lasă să facem autostrăzi si statu' perpendicular!

Incepe sa sune incurinf la fel ca multe inntrebari neraspunce din89

la fel cum umbla liber nelu kgb si roman sau multi alti care au folosit armele din doatatre 16 -22 si care se foloseau de funigenele de terorist.
Inca justite corecta este departe dea se face in tara .Se vede problemel acute de acuma asia ca inprivinta interbari
"cine a tras in noi din 16 -22 "
nu se va mai gasi raspuns numi dupa ultimul scurist pcr'ist nu mai sint in viata

 

Metastaza kgb-ista !

Ciuma rosie plantata aici de rusnaci a cuprins intreaga tara si e infiltrata cam peste tot.Cum anticipeaza multa lume experta in domeniu,tara se va transforma in gubernie sovietica condusa de cozile de topor romanesti (ca in 47) care sunt acum la putere.De aceea au si atat curaj si merg tot mai in forta si mai repede nesinchisindu-se catusi de putin de UE sau SUA ! Alegeri libere ?Trebuie sa fii copil sa mai speri...

 

Geheime Staatspolizei

Inspectia Judiciara e de fapt GESTAPO-ul Partidului.
La inceput am avut o parere in acest sens.
Cu trecerea timpului si cu dezvaluirile facute zilnic despre afacerile GESTAPO-uli Partidului parerea sa transformat in convingere.

 

nu am inteles nimic

de exemplu, cine l-a trimis in piata. sau de ce un procuror militar care asista cum un jandarm este omorat de un civil, nu interveine si nu face nici un act, pentru ca el are competenta sa cerceteze numai jandarmi. era de fata cand jandarmii erau ultragiati, dar nu a facut nici un act de constatare. eu stiam ca fiind organ de urmarire penala, in cazul comiterii unei fapte penale se autosesizeaza si declina dosarul la organul competent. sau s-a schimbat legea si nu mai stiu eu. este posibil. s-a dus naibi si armata. face fiecare ce vrea. dau interviuri la presa.

 

Pai...

... omul ti-a transmis clar daca citeai tot interviul: competentele cuiva nu sunt in functie de simpatiile/antipatiile fiecaruia. Sunt in functie de ce scrie in lege. Iar in lege este scris ca procurorii militari cerceteaza militari, nu civili. Pentru civili sunt alti procurori care ar trebui sa investigheze.

Tu probabil iti doresti sa iti dea un politist bulgar amenda cand depasesti viteza legala prin Medgidia, nu?

L-a trimis in piata meseria, tu nu citesti, doar comentezi?

Omul a spus clar ca era de serviciu in ziua aceea si astea erau obligatiile lui, sa constate si sa raporteze, nu sa intervina, nu sa dea ordine, nu sa dea comenzi si alte alea, pe care le fac sefii oastei.
Si unde ai vazut matale jandarm omorat? Te-ai uitat la filme SF marca Antena 3? N-a fost niciun jandarm omorat, batut sau uns cu urina si fecale cum au zis maestrii dezinformarii. Jandarmerita "pe moarte, cu coloana rupta", a cazut, i s-a furat pistolul, au ridicat-o protestatarii si au dus-o in dispozitivul de unde au parasit-o colegii, parca anume s-o vada batuta. S-a vazut cum a fugit a doua zi de la spital, pe usa din dos, sa nu vada lumea ca a fost doar o manipulare.
Din cauza asta nu s-au facut acte de cercetare, pentru ca nu jandarmii au suferit, ci cetatenii din piata. Ei au fost cei otraviti si loviti, pana le-a iesit sangele pe nas. Dovada e faptul ca abia dupa o saptamana s-au trezit cativa jandarmi sa-si ia certificate medicale, cand au vazut ca sute de oameni si-au luat deja. Abia atunci au realizat sefii lor ca n-au nimic la mana, si i-au trimis la doctor. Asta deja e o incercare de prostire a autoritatilor judiciare. Pai cand esti grav ranit, intai le duci la doctor, nu acasa, sa vii apoi dupa o saptamana, sa-ti dea medicul IML o dovada, doar pe baza de ce povestesti. Ala sigur e act fals. Dar asta a ajuns societatea romaneasca condusa de pesdelele hoate. Fals, minciuna, manipulare, hotie si crima.

Stai ca n-am inteles mai medgidie: care jandarm a fost omorat,

...iar aia care au fost ultragiati, de CINE au fost ultragiati?
Pai n-a fost omorat nici un jandarm iar "ultragiatorii" au fost aia din galeriile stadioanelor, care ascultau tot de jandarmi si aveau sarcina de a face provocari ca sa le puna in carca demonstrantilor!

abecedar și condei1. Apreciez critica voastră virulentă la adresa

actualei coaliții care guvernează Romania, coaliție vinovată de reprimarea romanilor care au manifestat pașnic la 10 august anul trecut. Insă nu sunt de acord cu afirmația că regimul din Franța este dictatorial. Reprimarea forțelor de ordine din Franța nu i-a vizat pe protestatarii pașnici ci pe anarhiștii care urmăreau destabilizarea statului francez. Nu sunt de acord nici cu afirmația că in țările din Vest au fost eliminate drepturile omului. Dacă așa ar sta lucrurile cum se explică faptul că toți romanii care-și părăsesc țara merg să muncească și să trăiască in țările din Vest, iar nu in Rusia, China, Coreea de Nord? Cu privire la caracterul "comunisto-capitalist" al mafiei conduse de Dragnea și Dăncilă, eu cred că ceea ce caracterizează această mafie nu sunt principiile și valorile ideologiei comuniste sau capitaliste ci principiul furtului banului public prin cele mai diverse mijloace și adoptarea unei legislații care s-o ferească de orice pedeapsă. Apelul pe care-l faceți la o "revoluție globală" cu scopul de a "opri reintoarcerea civilizației umane in Evul Mediu" este vag și poate produce confuzie.

 

....da maaaaa, stim!.....nu trebe sa ne spuna militeanu nus care!...

.....au gazat pe mama cu copilu si catelu!......si la mineriada stim ce s-antampla!....si la lovilutie!.....si ????.......si ce ?????.......nimeni nu face niik in tara asta!.....nu actioneaza nimeni in consecinta!.......in schimb toti puradeii carpatini vor sa se faca testoase brat inarmat al secu!.....tplrrrr.......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor