Ziare.com

Parchetul claseaza acuzatiile facute de Jandarmerie impotriva a trei protestatari de la 10 august

Miercuri, 09 Ianuarie 2019, ora 10:41

   

Parchetul claseaza acuzatiile facute de Jandarmerie impotriva a trei protestatari de la 10 august
Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a clasat dosarul constituit in urma plangerilor depuse de Jandarmerie si de deputatul PSD, Vlad Bontea, impotriva a trei protestatari dupa mitingul diasporei din 10 august.

"Dispun clasarea cauzei cu privire la comiterea infractiunilor de instigare publica, incitare la ura sau discriminare si tulburarea ordinii si linistii publice", se arata in ordonanta de clasare, consultata de Ziare.com.

Cei vizati de plangerea jandarmilor sunt Mihai Dide, Malin Bot si Tudor Carstoiu. Procurorii au decis restituirea catre Mihai Dide a unui sistem de sonorizare compus din 5 difuzoare si care era depus la camera de corpuri delicte a Sectiei 1 Politie.

"Dupa analizarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv dupa vizionarea imaginilor puse la dispozitie de Jandarmeia Romana, precum si a celor obtinute din surse deschise, constat ca lipseste una din trasaturile esentiale ale infractiunii, respectiv tipicitatea ei", arata procurorul de ce a clasat acuzatiile.

Astfel, nu exista corespondenta intre faptele lui Bot, Dide si Carstoiu si "elementele de natura obiectiva si subiectiva stabilite de legiuitor pentru cele trei infractiuni".

"Nu au existat probe"

In cazul infractiunii de instigare publica, procurorul arata ca nu au fost administarte probe care sa sustina, in vreo masura, incitarea la savarsirea de infractiuni, ci doar probe care atesta excercitarea legala a dreptului la protest si indemnul legal adresat altor persoane de a sustine acest protest.

"De altfel, nu au existat probe ca cei trei au efectuat vreun act care sa iasa din sfera celor protejate de art. 30 (libertatea de exprimare) si art. 39 (libertatea de intrunire) prevazute de Constitutia Romaniei", se arata in ordonanta de clasare.

Nemultumiri, nu incitare la ura

In cazul infractiunii de incitare la ura, procurorul arata ca legiuitorul a ales sa incrimineze aceasta fapta ("hate speech") pentru a preintampina si descuraja discursul care ataca o persoana sau un grup de persoane pe criterii de sex, rasa, religie, etnie, nationalitate etc.

"In cazul de fata, discursurile celor trei nu erau justificate de ura indreptata inspre o minoritate, ci de nemultumirile referitoare la actul legislativ si la cel de guvernare", precizeaza Parchetul.

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10185 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

1000€ pentru primul care urmareste un procuror in trafic, il face al

bie de poeci si pune filmul la dispozitia publicului... cu o simgura conditie: sa lipseasca tipicitatea si sa n-aiba elementele de natura obiectiva si subiectiva stabilite de legiuitor pentru infractiuni...

 

Admin-ul va decide

Daca cele postate acum sunt sau nu instigare la acte de violenta. Sunt invitate la autosesizare si organele abilitate.
Daca ai probleme psihiatrice, mergi la un medic si te cauta. Altfel, vezi ca exista si o lege a sanatatii mintale

de ce sa nu simta aia, pi chielea lor, cum e cand

un "glumet"... un Dide, un Bot, un Ceausescu se apuca sa-si verse focul "politic" cu invective si injuraturi la adresa unor persoane fizice... ca doar politica nu se face pe persoane fizice... daca nu-l injur pe motive religioase, de rasa, sexs, etnie etc., in rest am voie sa fiu logan ca justitia ma apara, nu-i asa?

Decizia parchetului ,

mentine speranta pentru cei care lupta pentru schimbarea societatii romanesti. Schimbare care sa ne aduca un loc alaturi de tarile cu adevarat democratice si cu respect pentru cetatenii lor.

 

tu pe bune vrei ca Romania sa fie condusa de Dizi, Boti si Cea

usesti?

Zau?

"In cazul de fata, discursurile celor trei nu erau justificate de ura indreptata inspre o minoritate, ci de nemultumirile referitoare la actul legislativ si la cel de guvernare", precizeaza Parchetul fara sa tina seama de faptul ca se manifestau in cadrul unei manifestatii neautorizate!?
Procurorul acesta nu mai are ce sa caute in magistratura pentru ca vrea sa acrediteze idea ca jandarmii sunt cei care erau inafara legii si deci doar ei trebuiesc sanctionati si sa plateasca si despagubiri saracilor razvratiti impotriva actului legislativ si la cel de guvernare!

 

Ba a fost autorizat! Nu mai dezinformati!

http://s1.ziareromania.ro/?mmid=1425d55db2cb00a091

daca ceri autorizatie de constructie si nu te duci

s-o ridici, inseamna ca nu o ai... la fel si la mitingul din !0 august: au cerut, n-au ridicat-o, adios muchachos s-un praz verde, miting neautorizat.

Nu ma mira acest comentariu. Nu orice coada de topor intelege

chiar daca este scris negru pe alb. Poate ca la a doua lectura se va putea vedea o luminitza la capatul tunelui...

Asta este prima palma peste botul Jandarmeriei si a deputatului psd

vlad bontea, plangacios de meserie :)
Mihai Dide, Malin Bot si Tudor Carstoiu sunt achitati de orice "vina". Ar trebui sa ceara despagubiri jandragneriei si deputatului psd Bontea! Si direct cucoanei Carmen Dan, care a condus ostilitatile din 10 august 2018!

Astept declasificarea convorbirilor telefonice din biroul microfonistei, in special cele caute cu dracnea de la scrovistea, unde se ascunse!

Diaspora insista !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor