Un deputat depune plangere dupa ce a fost agresat de jandarmi: Vrem sa stim tipul de gaze si munitia folosita

Marti, 14 August 2018, ora 17:20
5258 citiri
Un deputat depune plangere dupa ce a fost agresat de jandarmi: Vrem sa stim tipul de gaze si munitia folosita
Foto: Facebook / Doru Coliu

Deputatul PMP Doru Coliu a declarat marti ca va depune plangere pe Parchetul Militar pentru ca a fost agresat de jandarmi pe 10 august in Piata Victoriei in timp ce participa la protest si a cerut demisia purtatorului de cuvant al Jandarmeriei.

"Azi (marti - n.red.) o sa merg la Parchetul Militar pentru a depune o plangere pentru ca am fost agresat si vreau sa ma constitui parte in acest dosar si o sa ma lupt pana la ultima picatura de sange pentru aflarea adevarului. Noi, romanii care am fost la protest, vrem sa stim cu ce tip de gaze s-a dat, ce munitie s-a folosit, in ce conditii, de ce au avut armament asupra lor, cine a dat ordinul.

Purtatorului de cuvant al Jandarmeriei ii solicitam in mod public sa isi dea demisia pentru ca a refuzat dialogul ieri seara pe un post de televiziune pentru a raspunde jurnalistilor la intrebari legitime pe care populatia vrea sa le afle", a spus Coliu, intr-o conferinta de presa, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca, dupa 18 ani de trait in Spania si in calitate de deputat de diaspora, a considerat normal sa fie prezent pe data de 10 august la protestul din Piata Victoriei.

"Ne-am dus cu totii cu inima larg deschisa pentru a ne striga drepturile si, din pacate, am primit o lectie usturatoare pe propria piele, fiind agresat de catre Jandarmeria Romana fara niciun motiv si fara niciun avertisment. Ei au spus ca au avertizat, insa daca cineva va reface acea scena in acel zgomot infernal al multimii, nimeni nu a auzit acele mesaje de avertizare, iar acele semnale luminoase nimeni nu stia din diaspora ce reprezinta. Mai mult decat atat, ele erau in partea dreapta, nu in partea stanga, langa acel camion unde grupul mare al diasporei s-a pozitionat.

Dupa ora 23:00, dupa ce am scos-o pe brate pe o colega de-a noastra pe o strada laturalnica, cand m-am intors a inceput atacul exact in zona noastra. Au dat fumigene in fata, in spatele camionului si inauntru cu acele grenade care au gaurit picioarele oamenilor. In acel moment, dupa noua ore de primit gaze, in care lumea nu mai stia ce sa faca, nu putea respira, nu putea vedea bine, ne-am trantit cu totii la pamant pentru a gasi o gura de aer si atunci cei ramasi acolo am primit bastoane pe spate, cu toate ca strigam si spuneam ca sunt deputat in Parlamentul Romaniei", a povestit Coliu.

Deputatul PMP a condamnat "represiunea impotriva romanilor din diaspora". "Este o razbunare a partidului-stat PSD la adresa diasporei", a sustinut el.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#deputat Doru Coliu miting diaspora , #protest Diaspora