Magistratii au protestat iar in Capitala: Adevarata urgenta - cetatenii onesti, nu condamnatii! (Video)

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 19:16
2581 citiri
Magistratii au protestat iar in Capitala: Adevarata urgenta - cetatenii onesti, nu condamnatii! (Video)
Foto: captura video/Epoch Times Romania

Mai multi magistrati au protestat, luni seara, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, fata de intentia de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala. Ei au avut pancarte cu mesaje precum "Adevarata urgenta - cetatenii onesti, nu condamnatii" si au spus ca modificarile propuse vor slabi temelia justitiei penale.

Magistratii s-au adunat, luni seara, pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, pentru a protesta, in tacere, fata de intentia de adoptarea a unor modificari ale Codului penal si Codului de procedura penala.

Ei au afisat mesaje precum "Adevarata urgenta - cetatenii onesti, nu condamnatii", "Magistrati independenti - cetateni liberi".

"Nu intelegem care este urgenta in luarea masurilor propuse in domeniul penal. Va slabi cu siguranta temelia justitiei penale in Romania, care oricum, in ultimii doi ani...", a spus o judecatoare, mentionand ca prezenta redusa a magistratilor la protest s-ar datora faptului ca actiunea a fost anuntata prea tarziu.

Un alt magistrat a spus ca modificarile vehiculate sunt de natura sa rupa echilibrul procesual intre drepturile si garantiile oferite persoanelor cercetate si cele care trebuie oferite persoanelor vatamate si partilor civile.

Protestul magistratilor a fost sustinut si de alte persoane, intre acestea fiind si actorul Mihai Calin.

#protest magistrati Curte Apel Bucuresti , #proteste magistrati