Proteste magistrati: Procurorii din Alba Iulia isi suspenda activitatea trei ore pe zi

Luni, 04 Martie 2019, ora 16:36
2216 citiri
Proteste magistrati: Procurorii din Alba Iulia isi suspenda activitatea trei ore pe zi
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia au decis, luni, in sedinta Adunarii Generale, sa isi suspende activitatea timp de trei ore pe zi, pana pe 8 martie inclusiv, cu exceptia cauzelor urgente.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia au decis in unanimitate, luni, in cadrul Adunarii Generale sa-si exprime dezacordul cu privire la modul de adoptare a ordonantei care modifica Legile Justitiei, sa se delimiteze fata de pozitia publica a Asociatiei Procurorilor din Romania si sa-si insuseasca revendicarile si declaratiile de principiu formulate de Asociatia "Forumul Judecatorilor din Romania".

"In urma consultarii procurorilor prezenti in cadrul Adunarii Generale, acestia au decis in unanimitate urmatoarele: exprimarea dezacordului cu privire la modul de adoptare a OUG nr. 7/2019 si modificarile aduse Legii nr. 303/2014, Legii nr. 304/2014 si Legii nr. 317/2004 prin O.U.G. nr. 7/2019, cu exceptia celor care vizeaza masurile temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii (art. 1 - 12 din actul normativ) ", se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia.

Totodata, procurorii au hotarat suspendarea activitatii cu publicul incepand cu data de 5 martie, pana la data de 8 martie 2019, inclusiv, in intervalul orar 8:00-11:00, cu exceptia cauzelor in care se apreciaza ca exista caracter urgent, intre care prelungirea dreptului de circulatie, ordine de protectie, masuri preventive.

Procurorii au mai decis delimitarea fata de pozitia publica a Asociatiei Procurorilor din Romania, asociatie in care niciunul dintre procurorii unitatii de parchet de la Alba Iulia nu este membru.

#proteste magistrati procurori Alba, #procurori suspenda activitatea OUG7 , #proteste magistrati
Comentarii