Protestele fata de OUG 7 iau amploare: Studentii si profesorii de la Facultatea de Litere ies si ei in strada

Marti, 05 Martie 2019, ora 10:46
20577 citiri
Protestele fata de OUG 7 iau amploare: Studentii si profesorii de la Facultatea de Litere ies si ei in strada
Foto: Arhiva Facebook/ Andrei Cornea

Scriitorul Andrei Cornea a anuntat, marti, ca profesorii si studentii Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti vor protesta joi fata de OUG 7, care modifica Legile Justitiei.

Manifestatia va avea loc pe 7 martie, incepand cu ora 12:00.

"Joi, ora 12, la intrarea Facultatii de Litere, profesori si studenti vom protesta contra abuzivei OUG 7 si ne vom arata solidari cu magistratii, in numele valorilor fundamentale pe care si UNiversitatea trebuie sa le apere. Va invitam sa ni va alaturati", a scris Andrei Cornea pe Facebook.

De asemenea, el a atasat si mesajul decanului Facultatii de Litere, Emil Ionescu. Acesta din urma noteaza ca scopul este de a arata solidaritatea cu magistratii care in aceste zile protesteaza fata de OUG 7.

Protestul va fi unul pasnic si va dura o ora, iar participantii vor purta banderole albe.

"Iata msajul decanului fac. prof. Emil Ionescu:

Dragi colegi,

Vrem sa ne aratam solidaritatea cu magistratii care in aceste zile protesteaza impotriva abuzurilor la adresa justitiei independente, promovate de OUG 7. In acest sens, ii chemam pe toti cei care au timp disponibil si gindesc ca noi sa ni se alature intr-un protest pasnic si nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, in fata intrarii Facultatii de Litere. Ne vom alinia in fata intrarii purtind pe brat o brasarda alba si vom ramine acolo timp de aproximativ o ora. Vom incerca sa tiparim si citeva lozinci.

E bine sa fim cit mai multi.

In numele grupului de initiativa,

Emil Ionescu", se mai arata in postarea de pe reteaua sociala.

DIICOT si magistrati din mai multe judete au protestat zilele acestea in urma adoptarii ordonantei de urgenta 7/2019, care modifica Legile Justitiei.

Vezi si:

De asemenea, o parte din actorii Teatrului National Bucuresti a protestat, duminica seara, in fata institutiei, intre acestia numarandu-se Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Marius Manole si Mihai Calin, care au cerut demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si abrogarea OUG 7.

Citeste mai multe informatii despre cei care s-au solidarizat in ultima vreme cu magistratii romani:

A.D.

#proteste studenti OUG 7, #proteste profesori OUG 7, #proteste OUG 7 2019 , #proteste magistrati