1.000 de pensionari militari protesteaza in Piata George Enescu din Bucuresti (Video)

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 12:22
1970 citiri
1.000 de pensionari militari protesteaza in Piata George Enescu din Bucuresti (Video)

Aproximativ 1.000 de pensionari militari s-au strans, luni, in Piata George Enescu din Capitala, urmand sa participe la actiunile de protest organizate de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, in rezerva si in retragere care vizeaza recalcularea pensiilor militare.

Inainte de inceperea marsului, cei aproximativ 1.000 de pensionari militari au cerut demisia Guvernului si au scandat "Jos Basescu!" si "Jos Elena!"

Totodata, participantii au venit cu steaguri ale Romaniei si ale sindicatului, iar unii dintre poarta in piept ecusoane pe care scrie "Onoare si patrie" sau "Militar ciuruit".

Pensionarii militari protesteaza in Bucuresti

Pensionarii militari participa la un mars, urmand sa ceara demisia Cabinetului Boc si ca vinovatii pentru recalculare "sa plateasca din buzunarele lor" tot ce s-a cheltuit pentru acest proces, dupa cum a declarat Mircea Dogaru, liderul Sindicatului. Totodata, protestatarii vor depune un ultimatum scris la Guvern, MAI, SRI, MApN si Presedintie, amenintand ca vor iesi in strada in numar de zeci de mii la 1 martie, alaturi de pensionarii civili, daca nu li se rezolva problema legata de pensii.

Participantii la protest au plecat in mars pe traseul Piata George Enescu (in parcare) - Calea Victoriei - Bulevardul Natiunile Unite - Bulevardul Libertatii - Calea 13 Septembrie - Soseaua Panduri - Strada Dr. Reiner - Piata Eroilor (platou Academia Militara).

Presedintele Basescu a declarat duminica, in urma intalnirii de lucru cu premierul si ministrii care au ca sarcina implementarea legii privind pensiile speciale, ca Executivul va emite o OUG prin care va prelungi termenul de recalculare a pensiilor militare pana pe 31 decembrie 2011.

Protestul militarilor perturba traficul in Capitala. Vezi zonele afectate

Seful statului a mai anuntat ca totodata Guvernul va emite o noua hotarare de Guvern care sa tina cont de elementele invalidate de ICCJ. Basescu a spus ca decizia ICCJ nu se refera la declararea ca ilegala a recalcularii pensiilor, ci la unele prevederi aplicabile pensionarilor, precum obligatia de a aduce unele adeverinte si a acuzat o manipulare si "o minciuna promovata" de trusturile de presa, carora li s-au alaturat in mod regretabil si politicieni, dar si militari, care au dat "cinstea pe rusine".

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis la 7 ianuarie suspendarea hotararii de guvern care prevede metodologia de recalculare a pensiilor militare, in motivarea hotararii aratandu-se ca aceasta este valabila in toate cazurile, nu doar pentru partile din proces.

In punctul de vedere al Executivului referitor la decizia ICCJ privind pensiile militare se arata ca procesul de recalculare a pensiilor poate continua, deoarece decizia ICCJ produce efecte doar pentru viitor si pentru partile din dosarul supus judecatii.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...