Ziare.com

600 de agricultori vor picheta marti Guvernul si MAPDR

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 07:01

   

600 de agricultori vor picheta marti Guvernul si MAPDR
Circa 600 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar, vor picheta, marti, intre orele 11.00-13.00, sediul Guvernului si pe cel al MAPDR.

Ei cer, printre altele, reducerea cu 50% a pretului la motorina din cel practicat la pompa si trecerea ANSVSA la MAPDR, a comunicat duminica Federatia.

Sediul Guvernului va fi pichetat de 300 de crescatori de ovine si bovine, iar sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va fi pichetat de 300 de cultivatori de legume, fructe si produse vegetale (grau, porumb etc).

Agrostar cere reducerea cu 50% a pretului la motorina din cel practicat la pompa, trecerea ANSVSA la MAPDR, acordarea de garantii guvernamentale de 100% pentru obtinerea de credite pentru realizarea investitiilor din PNDR, reducerea TVA la 5% pe intreaga filiera de produs (produs agricol, procesator, comerciant), plata la zi a tuturor restantelor financiare catre producatorii agricoli din ajutoarele de stat conform legislatiei in vigoare, inclusiv acordarea diferentei de curs valutar pentru platile pe suprafata, acordarea sprijinului financiar in sectorul legume -fructe(minimis) aferent anului 2009 catre formele asociative.

De asemenea, Agrostar cere transferarea, cu titlu gratuit, a pasunilor, fanetelor, cladirilor, instalatiilor si masinilor agricole din domeniul public sau privat al autoritatilor publice locale sau centrale sau al altor institutii ale statului catre forme associative, precum si facilitati pentru realizarea de investitii pentru construirea de depozite, silozuri zonale pentru sectorul horticol, cereale si plante tehnice, abatoare si puncte de verificare a sectorului zootehnic de catre asociatii.

"In cazul nerezolvarii revendicarilor noastre, in data de 20 octombrie vom organiza un miting la care vor participa mii de agricultori nemultumiti de modul in care Guvernul trateaza acest sector", a declarat presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan.

Sursa: rNews

Articol citit de 664 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe ei

daca o mai fi guvern - daca mai este glont la cap la toti la toti ministri - bum!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor