Traian Basescu i-a trimis pe protestatari acasa (Video)

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 16:13
15973 citiri
Traian Basescu i-a trimis pe protestatari acasa (Video)
Foto: IasiPlus

Capitala nu a scapat nici vineri de proteste. A venit randul politistilor, vamesilor, angajatilor din penitenciare si din sectorul economic sa iasa in strada sa-si strige nemultumirile. Oamenii nu sunt de acord cu masurile de austeritate anuntate de Guvern.

Protestele, au inceput la ora 10.00 in fata Guvernului, unde peste 6.000 de angajati ai statului s-au adunat. Sindicalistii s-au incolonat in jurul orei 12.00 si au plecat in mars spre Cotroceni, unde vor sa-i ceara presedintelui Traian Basescu rezolvarea revendicarilor lor.

Sindicalistii nu au avut autorizatie pentru mars. Autorizatia a fost emisa pana la ora 12.00, doar pentru un miting in Piata Victoriei.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, prin consilierii prezidentiali trimisi sa negocieze cu sindicalistii, ca manifestatia organizata este ilegala. Ulterior, in jurul orei 16.00, protestatarii au plecat din fata Cotroceniului.

Mitingul neautorizat de la Cotroceni s-a incheiat fara incidente. Ultimii protestatari au plecat spre autocare, nemultumiti ca liderii sindicali le-au propus sa incheie manifestatia si sa revina in 7 octombrie, la mitingul de Ziua Internationala a Muncii Decente.

16:00 - In jurul orei 16.00, se mai aflau doar cateva sute de protestatari in fata Palatului Cotroceni.

15:50 - Sindicalistii au decis sa sisteze protestele si sa le reia pe Ziua Muncii Decente, pe 7 octombrie. Mihai Gruia, presedintele FSNPPC, spune insa ca decizia va apartine oamenilor si ca o parte dintre acestia s-ar putea sa nu plece din fata Palatului Cotroceni.

15:30 - Bogdan Hossu ameninta ca vor fi si mai multe proteste, in conditiile in care actiunile Guvernului sunt ilegale. Oamenii au inceput sa scandeze "Nu plecam!".

15:25 - Bogdan Hossu a anuntat, in urma discutiilor cu consilierul prezidential Gabriel Piscociu, ca presedintele considera manifestatia politistilor ilegala.

15:05 - Liderii sindicali vor fi amendati cu pana la 10.000 de lei pentru protestul neautorizat.

14:35 - Delegatia sindicalistilor condusa de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a fost primita de consilierul prezidential Gabriel Piscociu. Presedintele Traian Basescu nu se afla in Palatul Cotroceni.

14:25 - O delegatie a sindicalistilor formata din reprezentanti ai politistilor, ai angajatilor din penitenciare, ai minerilor, dar si ai angajatilor din administratia publica, a intrat in Palatul Cotroceni pentru a discuta cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale.

14:00 - Manifestantii poarta cu ei cruci pe care scrie "Speranta" si au scandat "Iesi afara jigodie ordinara!".

13:15 - Coloana de manifestanti a ajuns in apropierea Palatului Cotroceni, fiind condusa de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Politistii s-au oprit la 4-5 metri de Cotroceni si au inceput sa arunce cu sepcile si cu sticle in cladirea Administratiei Prezidentiale.

13:10 - Primarul Sorin Oprescu si-a aratat convingerea ca politistii "stiu pana unde poate fi intins marsul spontan, fara sa degenereze" si ca a discutat cu sindicalistii, care l-au asigurat ca nu exista probleme de disciplina.

13:00 - Politistii vor convocarea CSAT, in caz contrar cer demisia presedintelui Traian Basescu.

12:45 - Circulatia pe strazile din jurul Palatului Cotroceni a fost blocata, iar jandarmii au amenajat un perimetru de siguranta in jurul cladirii prezidentiale.

12:30 - Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, sustine ca decizia de a insoti politistii pana la Palatul Cotroceni a fost una "lucida si inteligenta" in vederea pastrarii ordinii publice, si nu o solidarizare a jandarmilor cu manifestantii.

"Vom merge alaturi de ei sa le asiguram protectia si sa nu apara situatii dificile pana la destinatia pe care o doresc, Palatul Cotroceni. Nu vom folosi forta, nu suntem aici pentru represiune, ii vom insoti pana la destinatie", a declarat Mihai Militaru.

12:00 - Oamenii din Piata Victoriei au inceput sa marga, pasnic, catre Palatul Cotroceni, asa cum au promis, fiind flancati de jandarmi. Reprezentantii Jandarmeriei au spus ca vor avea grija sa nu existe incidente violente.

Politistii vor merge pe traseul strada Buzesti - strada Berzei - Pod Eroilor - Academia Militara - Piata Leu.

11:20 - Protestatarii au fost chemati la negocieri, la ora 12:30, la Ministerul Muncii.

11:10 - O persoana a lesinat in timpul protestelor si a fost preluata de o Ambulanta aflata in Piata Victoriei.

11:00 - Mihai Gruia, presedintele Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual, a declarat ca daca Traian Basescu refuza dialogul ii va cere demisia.

10:55 - Mihai Militaru, purtatorul de cuvant al Janadarmeriei, a declarat ca nu se va folosi violenta, insa ca fortele de ordine vor incerca sa convinga protestatarii sa nu mearga in mars pana la Cotroceni, deoarece nu au autorizatie decat pentru un miting.

In prezent, sunt mobilizati 300 de jandarmi, cu posibilitatea de suplimentare a fortelor, in caz ca este nevoie.

10:45 - Marius Idita, vicelider al Pro Lex, declara ca este pentru prima oara cand sunt atat de multi politisti in strada si ca acestia sunt nemultumiti pentru ca li s-au redus salariile si legea nu ii protejeaza.

10:25 - Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, afirma ca angajatii din penitenciare sunt foarte nemultumiti de conditiile de munca.

10:15 - Politistii au declarat ca daca pana la ora 12:00 presedintele Traian Basescu nu va veni in piata vor merge la Cotroceni.

10:00 - Mii de sindicalisti s-au adunat in fata Guvernului pentru a protesta.

Mitingul afecteaza circulatia in Capitala

Politistii avertizeaza ca aceste actiuni vor afecta circulatia pe Soseaua Kiseleff si Piata Victoriei.

Prin urmare, va fi afectata prima banda pe Sos. Kiseleff, intre Strada Arhitect Ion Mincu si Piata Victoriei, breteaua de legatura dintre strada Paris si Soseaua Kiseleff si breteaua de acces din Bulevadrul Iancu de Hunedoara pana in Piata Victoriei, anunta Antena 3.

Soferii sunt sfatuiti sa ocoleasca zona.

Aproximativ 1.000 de sindicalistii din asistenta sociala, educatie si sanatate afiliati la Confederatia "Cartel Alfa", au protestat joi, timp de trei ore, in Piata Victoriei.

Protestele nu se opresc aici, luni, 27 septembrie, de la ora 11.00, vor iesi in strada sindicalistii din administratie si chimie.

Livia Stroie, Anca Bundaru

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Capitala Guvern, #restrictii circulatie Bucuresti , #proteste
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Deh , in loc sa-si puna mintea la contributie , o pun de proteste .