Adrian Sobaru, victima unui imens cinism (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 16:27
5512 citiri
Adrian Sobaru, victima unui imens cinism (Opinii)

Povestea lui Adrian Sobaru este o mostra edificatoare pentru cinismul fara margini cu care politicul exploateaza drame personale, favorizand amplificarea lor din interese politice si electorale.

Va aduceti aminte probabil tapajul enorm facut de Opozitia de atunci cand, in decembrie 2010, dl Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de sedinta in Parlament in semn de protest fata de masurile Guvernului Boc.

PNL, PSD si Antena 3 l-au eroizat, ca luptator impotriva sistemului, fara sa-si puna vreo clipa problema ca omul putea sa aiba unele probleme psihice grave, desi ele sunt intotdeauna de luat in calcul in cazul unui gest extrem de acest tip. Ba chiar i s-a propus sa candideze pentru un loc in Parlament. Asta lipsea!

In mod normal, orice tentativa de suicid sau care implica o autovatamare voluntara grava presupune automat un consult psihiatric. Este o chestiune de protocol medical. Daca ar fi fost intr-adevar omeneste ingrijorati pentru soarta si problemele lui Adrian Sobaru, daca ar fi vrut cu adevarat sa-l ajute, toti cei care s-au napustit pe el pentru a-i vampiriza imaginea ar fi trebuit sa astepte mai intai verdictul medical.

Cand un om cu un oarecare dezechilibru interior primeste o astfel de validare publica a actiunilor sale, este firesc sa se simta incurajat sa le repete. Un om in suferinta psihica arareori constientizeaza existenta ei. Iar incurajarea actiunilor sale extreme il indeparteaza si mai mult de constientizarea lor si de urmarea unei conduite medicale care sa-l salveze.

Este exact ceea ce cred ca s-a intamplat cu dl Sobaru. Si iata-l repetand gestul extrem in conditii, cred, chiar mai periculoase decat prima oara. Nu numai ca a fortat intrarea in curtea Guvernului, ci inteleg ca avea hainele imbibate cu benzina si un recipient cu combustibil in masina.

Nu cred ca iti trebuie multa imaginatie ca sa iti dai seama ce putea sa iasa de acolo, daca nu era imobilizat la timp. Dar si sa nu fi avut combustibil, daca s-ar fi deschis focul impotriva lui, ceea ce ar fi fost legal la o adica.

Adrian Sobaru este acum cercetat pentru distrugere si tulburarea ordinii publice. Este posibil sa se ajunga mai departe, in ancheta Parchetului militar, pentru ca Palatul Victoria este un obiectiv strategic.

Omul este cel mai putin vinovat, pentru ceea ce se intampla. Eu cred ca vinovati sunt cei care s-au folosit de el si de suferinta lui pentru a manipula opinia publica.

Ceea ce s-a intamplat la nivel micro in cazul Sobaru se intampla si la nivel macro. Sunt exploatate toate fobiile, toate traumele acestui popor pentru ca pe fundatia lor sa fie ridicate jocuri politice complexe.

Credeti ca nebunia ofiterului acoperit face parte din alt tip de joc? Eu nu. Cred ca in esenta acelasi tip de actiune. Este folosita la maximum fobia de "securism" a poporului roman pentru a face din ea principala tema de campanie, perdea de fum in spatele careia jocurile sa fie aranjate frumos in logica de dinainte stabilita.

Ca aceasta fumigena face teribile pagube colaterale la nivelul credibilitatii unor institutii fundamentele, precum presa, Armata si serviciile secrete, nu mai conteaza, asa cum nu a contat deloc ca Adrian Sobaru a fost incurajat sa mearga mai departe, distructiv si autodistructiv.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Adrian Sobaru protest, #Adrian Sobaru masina Guvern , #proteste