Agrostar amana protestele

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 16:39
1032 citiri
Agrostar amana protestele

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii conexe (Agrostar) si Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli (FNPAR) au amanat protestele pana la inceputul lunii octombrie pentru a discuta revendicarile cu ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, se arata intr-un comunicat Agrostar.

"Ii dam noului ministru o perioada de gratie de o luna, pentru a vedea in ce masura revendicarile noastre sunt solutionate. Daca cererile noastre nu vor fi rezolvate, vom continua protestele de unde am ramas", a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Potrivit comunicatului, Agrostar si FNPAR cer elaborarea legislatiei si obtinerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea ajutoarelor de stat in sectoarele agricol si forestier, solutii pentru plata pe cap de animal si pentru plata pe suprafata, reabilitarea sistemului de irigatii, sprijinirea investitiilor in depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de calamitati in agricultura, sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio, de crestere a pasarilor, a producatorilor romani de tractoare si masini agricole.

Totodata, cele doua organizatii cer o politica de impozitare care sa conduca la diminuarea pietei negre si sa stimuleze introducerea productiei agricole autohtone pe piata organizata, sustinerea organizatiilor de agricultori in vederea participarii la grupurile de lucru de la Bruxelles, pentru ca interesele agricultorilor sa fie mai bine aparate si reprezentate.

Pe lista revendicarilor se mai afla masuri pentru diminuarea costurilor proiectelor, astfel incat agricultorii sa obtina cota de 50 la suta, si nu de 30 la suta asa cum se intampla in prezent, promovarea energiei verzi din surse alternative, masuri privind intarirea rolului dialogului social si respectarea obligatiilor asumate de statul roman fata de producatori.

Prima runda de discutii intre reprezentantii agricultorilor si Valeriu Tabara a avut loc luni, 6 septembrie, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Agrostar, #proteste sindicate, #proteste sindicalisti , #proteste