ALDE se gandeste abia acum sa-l excluda pe vicele care i-a facut "cretini nazisti" pe protestatari

Luni, 06 Februarie 2017, ora 17:49
6367 citiri
ALDE se gandeste abia acum sa-l excluda pe vicele care i-a facut "cretini nazisti" pe protestatari
Foto: Ziare.com

Conducerea ALDE a decis excluderea din partid a vicepresedintelui Catalin Beciu, dupa ce acesta i-a numit "cretini" pe protestatarii din Piata Victoriei, spunand despre manifestatie ca este una "nazista".

"Comisia de Fuziune a ALDE, cel mai inalt for de conducere al partidului, a hotarat, conform statutului, sa propuna Delegatiei Permanente Nationale excluderea domnului Catalin Beciu, ca urmare a declaratiilor politice grave care au afectat imaginea partidului si care se indeparteaza de principiile liberale, democratice si de respect a drepturilor fundamentale ale cetatenilor, cu referire speciala la libertatea de exprimare.

Delegatia Permanenta Nationala va analiza in proxima sedinta propunerea Comisie de Fuziune si va decide pe baza votului membrilor sai", se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Beciu anuntase insa deja, cu cateva ore inainte, ca va pleca din partid, dupa ce tot luni a spus ca va participa la un protest in fata Palatului Cotroceni, potrivit psnews.ro.

"Am trimis demisia la partid. Treaba este extrem de simpla si v-o explic direct: am o alta viteza. Partidul, in momentul asta, este foarte timid. Eu nu sunt timid de felul meu.

(...) Or, acum eu merg la manifestatia de la Cotroceni. Este a doua oara. O sa merg si maine, si poimaine, si de oricate ori ar fi nevoie, pentru ca trebuie sa ne luptam cu chestia asta", a spus Catalin Beciu.

Iata postarea de pe Facebook a acestuia, care a starnit un val de indignare, saptamana trecuta, si care a fost ulterior stearsa:

"Ieri a avut loc prima manifestatie nazista, din ultimii saptezeci de ani, in Romania. Au iesit niste cretini care vor tortura in locul privarii de libertate si lagare de exterminare in locul inchisorii.

Mai vor si incalcarea Constitutiei, care garanteaza dreptul la demnitate si la tratament uman. Animalelor, mi-e scarba de voi. De toti aia care ati fost pe strada, aseara. Atat de scarba incat as iesi impotriva voastra, tot acolo, in strada. Doar ca vreau sa fiu sigur ca pot sa respect Constitutia, care va garanteaza dreptul la viata... Astazi, nu sunt sigur. Fac spume cand vad nazisti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Mictiunedi si, in general, jos cretinii si nazistii!".

F.N.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Catalin Beciu exclus ALDE, #Catalin Beciu demisie ALDE, #Catalin Beciu vicepresedinte ALDE, #Catalin Beciu cretini protest manifestatie nazista , #proteste