Ana Blandiana: Demisia e ceva ce tine de bunul simt, la Dragnea nu poate fi vorba. Maine va fi o zi periculoasa

Marti, 26 Iunie 2018, ora 11:10
6936 citiri
Ana Blandiana: Demisia e ceva ce tine de bunul simt, la Dragnea nu poate fi vorba. Maine va fi o zi periculoasa
Foto: Facebook / Iosefina Sandulescu

Protestele reprezinta o valoare morala, care salveaza o generatie din umilinta, afirma scriitoarea Ana Blandiana, care critica refuzul presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, de a demisiona, dupa condamnarea in dosarul angajarilor fictive.

"Nu sunt naiva si nu sunt optimista, dar sunt convinsa ca protestele reprezinta o valoare morala, care exista in sine, care marcheaza si construiesc destinul unei generatii, salvand-o din umilinta, pentru ca umilinta de a fi supusi prostiei si nerusinarii este de natura sa ne degradeze, este toxica", a declarat Ana Blandiana la RFI Romania.

In opinia scriitoarei, "demisia este ceva ce tine intotdeauna de bunul simt, de respectarea unor cutume, a unor reguli morale", iar "in cazul nostru, in cazul lui Dragnea, nu poate fi vorba".

Ana Blandiana se teme ca mitingurile organizate de diverse partide ar putea degenera: "Mi-e teama. Nu stiu la ce vom asista. Tot timpul ne ciocnim de o lipsa de responsabilitate in felul de a se purta al celor de la Putere, care sigur ca dovedeste disperarea. Fara indoiala, tot ce fac in ultimele saptamani fac dintr-o disperare, din faptul ca ei simt ca le fuge pamantul de sub picioare.

Cu adevarat, maine va fi o zi periculoasa in afara Parlamentului, mai mult decat in Parlament".

Poeta vede asemanari intre fenomenul Piata Universitatii din anii '90 si protestele de acum din Piata Victoriei.

"Acum doua zile, in Piata Victoriei, exact ca in urma cu aproape 30 de ani, un tanar mi-a pus un microfon in mana si nu ma gandisem nici o clipa ca acolo as putea sa vorbesc.

Primul lucru care mi-a venit in minte a fost chiar acesta: uite, dupa aproape 30 de ani, ma aflu in aceeasi situatie si toti acei oameni se afla in aceeasi situatie. De altfel, acei oameni erau intr-o oarecare masura chiar aceiasi, chiar aceleasi persoane. Cand la un moment dat am intrebat daca sunt oameni care au fost in Piata Universitatii, s-a ridicat o padure de maini.

O alta dovada ca aceasta comparatie este perfecta este ca a doua zi am fost insultata intr-un ziar proguvernamental, care imi reprosa ca indraznesc sa compar fenomenul sfant al Pietei Universitatii contra carora categoria lor a chemat minerii, inchid paranteza, cu batausii si nu stiu mai ce, delicventii din Piata Victoriei. Totul seamana. Cei de acolo erau facuti fascisti in 1990, sunt facuti fascisti astazi. Nimic nu se schimba, asta este cu adevarat deprimant", a declarat scriitoarea.

Citeste mai multe despre:Ana Blandiana: Demisia e ceva ce tine de bunul simt. Maine va fi o zi periculoasa pe site-ul RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Ana Blandiana demisie Dragnea, #Ana Blandiana proteste , #proteste
Comentarii
Poza scadenta
scadenta
rank 5
Kovesi de ce se tine de scaun cu o decizie CCR contra?
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4