Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Angajatii de la Mechel au reluat protestele

Luni, 11 Martie 2013, ora 13:04
2026 citiri
Angajatii de la Mechel au reluat protestele
Foto: Arhiva

Peste 50 de fosti angajati ai Mechel Campia Turzii au reluat protestele, luni dimineata, in fata combinatului, cerand plata salariilor compensatorii.

Protestatarii s-au adunat, luni, in jurul orei 9.00, in fata combinatului Mechel Campia Turzii, avand pancarte pe care scrie "No job, no money, no problem?", "Fara bani, fara viitor, traim din mila lor".

Ei fluiera si scandeaza "Pe Valea Ariesului, ca pe Valea Jiului" si "Vrem banii nostri, nu faceti pe prostii".

Fostul lider de sindicat de la Laminorul 2 Dorin Vata a declarat luni ca spera ca la protest sa fie prezenti macar jumatate din cei peste 700 de disponibilizati de la Mechel Campia Turzii.

"Sper sa ne strangem incepand de azi, in fiecare zi, pana vineri, macar 300 - 400 de fosti angajati, sa venim jumatate daca nu toti cei care am fost disponibilizati. Vrem banii nostri la care avem dreptul, cele trei plati compensatorii, nu dorim altceva", a spus Vata.

Angajatii disponibilizati de la Mechel Campia Turzii au protestat si pe parcursul saptamanii trecute fata de neacordarea salariilor compensatorii.

Oamenii au decis sa reia protestele si in aceasta saptamana dupa ce conducerea Mechel Campia Turzii a propus plata esalonata pe trei luni a salariilor compensatorii si ca fostii angajati sa taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenti acelor plati, disponibilizatii fiind nemultumiti de aceasta solutie.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, declara ca noul actionar al Mechel are intentii bune si face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii fostilor angajati de la Campia Turzii, insa are conturile blocate.

De asemenea, prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, afirma, la finalul unei intalniri cu reprezentantii noului actionar al Mechel, ca acestia au dat asigurari ca pana in 15 martie vor incerca sa plateasca salariile compensatorii angajatilor disponibilizati de la Campia Turzii.

Incepand din iunie 2012, la Mechel Campia Turzii au fost disponibilizate colectiv, in mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel ca au mai ramas in jur de 300 de angajati la sectia de Tragatorie.

Grupul rus Mechel a vandut recent, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#proteste Mechel angajati, #angajati Mechel proteste , #proteste