Angajatii din Tineret si Sport protesteaza la Ministerul Muncii si ameninta cu boicotarea competitiilor sportive

Miercuri, 28 Martie 2018, ora 07:37
3046 citiri
Angajatii din Tineret si Sport protesteaza la Ministerul Muncii si ameninta cu boicotarea competitiilor sportive
Foto: Arhiva Facebook/ Sindicatul National Sport si Tineret

Sindicatul National Sport si Tineret (SNST) organizeaza, miercuri, intre orele 11:00 si 13:00, un miting de protest fata de inechitatile salariale la Ministerul Muncii, actiune la care vor participa aproximativ 300 de membri din toata tara.

Liderii SNST vor depune revendicarile cu privire la inechitatile din salarizarea domeniului la Guvern, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Educatiei Nationale si Comisia pentru Munca din Camera Deputatilor.

Angajatii din MTS considera ca exista discriminari salariale in raport cu alte categorii de personal platit din fonduri publice.

"SNST continua seria actiunilor de protest impotriva discriminarilor salariale vadite la care sunt supusi angajatii din Sport si Tineret, in raport cu celelalte categorii de personal platit din fonduri publice si impotriva nesolutionarii, nesustinerii si neimplicarii institutiilor in rezolvarea problemelor salariale ale angajatilor din acest domeniu de activitate.

Concret: vechimea in munca nu conteaza, au scazut veniturile antrenorilor prin taierea indemnizatiei de lot national, neplata muncii in zilele de sambata si duminica, functiile specifice nu sunt incadrate corespunzator, inexistenta sporurilor pentru conditii de munca, iar studiile superioare nu au importanta. Desi Legea salarizarii a suferit mai multe corectii, personalul din domeniul nostru a fost sistematic ignorat si exclus", se arata intr-un comunicat de presa al SNST.

Sindicatul National Sport si Tineret, organizatie care reprezinta angajati din: Cluburile Sportive Municipale, Directiile Judetene pentru Sport si Tineret, Ministerul Tineretului si Sportului, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Complexurile Sportive Nationale, Casele de Cultura ale Studentilor, Cluburile Sportive Universitare si din Federatiile Sportive Nationale, atrage atentia ca nemultumirile salariatilor din acest domeniu de activitate au ajuns la un nivel maxim, ce poate duce la boicotarea competitiilor sportive si declansarea unor manifestari de protest care pot merge pana la blocarea totala a activitatilor din Sport si Tineret.

"Tratamentul inegal si discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 in ceea ce priveste salarizarea personalului din domeniile Sport si Tineret, dar si ignorarea propunerilor de corectie si a amendamentelor depuse au determinat mentinerea celui mai scazut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din Romania.

Astfel, reincadrarea personalului si comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1.300 lei net, nediferentiat pe functii, grade, trepte, gradatii au dus la aparitia unor situatii aberante pe care le-am semnalat in repetate randuri", se mai arata in comunicatul SNST.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#angajati tinere sport protest , #proteste
  1. Topul alimentelor extrem de periculoase pentru oameni, care se află de multe ori în coşul de cumpărături. Avertismentul unui expert: “Doar bombe calorice. A nu se consuma de către copii”
  2. Anunțul extraordinar al NATO, 43 de miliarde pentru Ucraina: Dar partea groaznică a spus-o Kievului la ureche
  3. Cum au vândut politicienii blana ursului din pădure. Bâjbâieli fără număr și nicio soluție concretă
  4. Salvamontist șef, avertisment dur: „Nu prea te poți apăra de urs. Potecile turistice din România nu mai sunt sigure. A început să-mi fie frică"
  5. Soția președintelui Xi Jinping, în spatele epurărilor din armata chineză? Prima doamnă a fost plasată în „Comitetul de examinare şi evaluare a cadrelor”
  6. Când scapă România de caniculă. Anunțul de ultimă oră al ministrului: „Se ia în calcul prelungirea codului roșu"
  7. Miliardarul Elon Musk este atât de obsedat de ideea de a înființa o colonie pe Marte, încât s-a oferit să își doneze sperma pentru această cauză
  8. Ponta laudă planul lui Trump și Orban pentru Ucraina: „Sunt uluit să aud pe cineva că vorbește despre pace!"
  9. Mohammad Deif a fost ucis, anunță presa israeliană. Liderul aripii militare a Hamas a fost unul dintre creierele masacrului din 7 octombrie
  10. Dezastru la un celebru festival de muzică. 15 persoane au fost rănite VIDEO