Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea continua protestele

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 11:25
1955 citiri
Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea continua protestele
Foto: Ziarelive.ro

Aproape 200 de salariati ai combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea continua protestele, ei adunandu-se, joi dimineata, in fata pavilionului administrativ al societatii, pana la ora transmiterii acestei stiri nefiind inregistrate incidente.

Protestatarii cer ca unitatea sa fie privatizata urgent, iar drepturile salarile restante pe doua luni sa le fie achitate cat mai repede.

"Nu vrem lichidarea combinatului, vrem ca activitatea sa continue. Acum combinatul este practic inchis, deoarece nu ni se mai livreaza electricitate. Noi vrem ca privatizarea sa se faca cat mai repede si avantajos si mai ales transparent, iar combinatul si locurile noastre de munca sa fie salvate. Nu am luat banii de doua luni, nu am luat nici tichetele de masa, avem colegi care dorm prin instalatii, in combinat, deoarece nu au bani sa se duca acasa, nu au bani de transport, stau prin comune indepartate din judet si au ales sa ramana peste noapte aici, iar aceasta situatie dureaza de peste o saptamana", a spus unul dintre protestatari.

Aproximativ 300 de angajati ai Oltchim au protestat si miercuri in curtea combinatului, nemultumiti ca se intarzie luarea unei decizii in privinta situatiei unitatii, dar si pentru ca nu si-au primit salariile de doua luni, ei solicitand vizita premierului Victor Ponta.

La un moment dat, in timpul protestului, conducerea unitatii a cerut ca sase salariati sa intre la discutii cu reprezentantii combinatului, solicitatrea fiind insa ignorata, iar aproximativ o suta de angajati s-au napustit in sediul Oltchim, fara sa fie inregistrate incidente si fara sa fie necesara interventia agentilor de paza aflati la fata locului.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Oltchim, miercuri seara, avand discutii cu conducerea societatii si cu cea a liderilor de sindicate.

Liviu Pop le-a spus salariatilor care protestau in curtea combinatului ca unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#proteste Oltchim 2012, #revendicari salariale Oltchim 2012, #Liviu Pop Oltchim 2012 , #proteste