Ziare.com

Aproximativ 3.500 de taximetristi vor protesta, pe 18 noiembrie, in Capitala

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 11:54

   

Aproximativ 3.500 de taximetristi vor protesta, pe 18 noiembrie, in Capitala
Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) va organiza pe 18 noiembrie un mars de protest in Capitala cu circa 3.500 de taximetristi din toata tara, intre orele 11:00 si 17:00, venind dinspre Sala Polivalenta pana in Piata Victoriei, au anuntat marti seara taximetristii.

Protestul a fost decis ca masura impotriva dezinteresului general al Guvernului si al Ministerului Sanatatii fata de problemele majore cu care se confrunta transportatorii autorizasi (PFA), se arata in scrisoarea deschisa trimisa de taximetristi premierului Emil Boc.

"In ultima perioada v-au fost aduse la cunostinta pe cale oficiala o parte din problemele grave cu care ne confruntam si v-am trimis solicitari oficiale pentru dialog dar, din pacate, la niciuna din adresele noastre nu am primit raspuns. Avand in vedere manifestatia din data de 18 noiembrie, va rugam sa acceptati la discutii o delegatie a Asociatiei noastre cu care sa semnati ulterior un protocol clar care sa cuprinda masuri si termene de punere in practica", se mai arata in scrisoarea asociatiei.

Taximetristii se arata totodata profund dezamagiti de atitudinea "lipsita de transparenta" a ministrului Atilla Cseke, pe care il acuza ca a adus Persoana Fizica Autorizata (PFA) in pragul disperarii.

"(Atilla Cseke, n.r.) Doreste de la acestia plati retroactive pe ultimii cinci ani plus penalitati, desi nu a prestat pentru acestia nicio activitate gratuit. Dorim echitate intre Persoana Fizica Autorizata si societatile comerciale care atunci cand angajeaza o persoana si incheie contract de asigurari medicale in numele sau nu este obligata sa plateasca retroactiv pe ultimii cinci ani asigurari medicale daca acesta nu a avut un asemenea contract inainte de a se angaja", spun taximetristii in scrisoarea adresata primului-ministru.

Acestia considera ca orice discutie purtata cu actualul ministru al sanatatii nu face decat sa prelungeasca situatia critica in care ei spun ca se afla. De asemenea, taximetristii il roaga pe premier sa "aiba bunavointa de a discuta personal" cu ei.

"Va rugam sa tineti cont de faptul ca la nivel national suntem aproximativ 30.000 de taximetristi independenti si peste 500.000 de Persoane Fizice Autorizate care doresc sa plateasca asigurarile de sanatate de la data semnarii contractului de asigurari medicale, si nu retroactiv pe ultimii cinci ani, cum prevede Legea 95/2006 art. 259 alin. 7 in momentul de fata. Toate demersurile noastre au fost civilizate, au fost indreptate catre dialog deschis si argumentate serios, insa modul in care am fost tratati de catre actualul ministru ne ridica mari semne de intrebare legate de politica Guvernului dvs. fata de acest sector de activitate", se incheie scrisoarea taximetristilor, semnata de presedintele ADTI, Viorel Radu.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 645 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor