Asociatiile pentru protectia animalelor picheteaza vineri Prefectura Capitalei

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 20:20
1740 citiri
Asociatiile pentru protectia animalelor picheteaza vineri Prefectura Capitalei

Asociatiile pentru protectia animalelor si iubitorii de animale vor picheta, vineri, sediul Prefecturii Capitalei, pentru a protesta impotriva amendamentelor depuse de prefectul Capitalei la "Legea Marinescu 2", anunta reprezentantii asociatiilor din domeniu.

Pichetarea Prefecturii, la care vor participa persoane publice, politice, actori si artisti, alaturi de iubitori de animale din Capitala si din tara, va incepe la ora 11.30, in zona Parcului Cismigiu.

Cainii vagabonzi din Capitala: castrati la Primarie, ucisi la Prefectura (Video)

"Desi proiectul legislativ PL x 912/2007 ("Legea Marinescu 2") din Comisia de Administratie Publica propune sterilizarea cainilor si pisicilor si construirea de adaposturi pentru ele in toata tara, domnul prefect invita prin propunerile sale la nerespectarea legii europene si arunca protectia animalelor inapoi cu mutti ani, in perioada eutanasiei", spun reprezentantii Asociatiei Cutu-Cutu.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat marti ca a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede eutanasierea cainilor fara stapan, actiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fara stapan din Bucuresti.

Cainii vagabonzi din Bucuresti ar putea fi eutanasiati. Sunteti de acord?

Intr-o prima faza ar trebui ca, potrivit propunerii legislative, sa fie eutanasiati cainii stransi in adaposturi, bolnavi sau agresivi. Ceilalti caini vor fi inregistrati, microcipati, deparazitati si dati spre adoptie. Propunerea legislativa mai prevede ca daca in sapte zile de la momentul in care ajung in adaposturi cainii nu sunt revendicati sau adoptati, acestia sa fie eutanasiati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#pichet Prefectura Capitalei, #asociatii protectia animalelor pichet, #protest eutanasiere caini vagabonzi , #proteste