Atena, paralizata din nou de greve si proteste (Galerie foto)

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 14:40
2208 citiri
Atena, paralizata din nou de greve si proteste (Galerie foto)
Foto: yahoo.com

Atena este paralizata, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, in urma grevei transportatorilor si taximetristilor. Mii de oameni sunt pe strazi, cerand demisia Guvernului dupa inca o serie de masuri de austeritate.

Simultan, pensionarii, functionarii publici si taximetristii au iesit in strada, pentru a protesta fata de masurile de austeritate luate de guvernul Greciei.

Miercuri de dimineata, in centrul Atenei, sute de pensionari au marsaluit pana la Ministerul Finantelor, protestand in principal fata de taierea pensiilor de peste 1.200 de euro, masura anuntata marti.

Pensionarii au ars, in semn de protest, formulare fiscale in fata institutiei, scrie The Wall Street Journal.

Pentru a treia zi consecutiv, marile artere care deservesc capitala sunt din nou afectate de ambuteiaje, in absenta oricarui mijloc de transport in comun si a taxiurilor.

Proprietarii acestora, care au inceput o greva de 48 de ore, intentioneaza sa se reuneasca in fata Ministerului Transporturilor, pe unul dintre principalele bulevarde din Atena.

Functionarii care denunta concedierile din sectorul public au anuntat, la randul lor, ca vor "ocupa", tot miercuri, sediile municipale, in timp ce agentii fiscali si vamali, care protesteaza fata de taierea primelor care le asigura venituri superioare celor ale altor functionari publici, vor incheia, miercuri seara, o greva de 48 de ore.

Medicii urmeaza sa faca o greva anuntata pentru joi, in timp ce asistentele medicale au anuntat ca vor opri lucrul, pentru 24 de ore, vineri.

De asemenea, joi, intre orele 12.00 - 16.00, va avea loc si o greva a controlorilor de trafic aerian, care va conduce la intarzieri ale curselor aeriene externe si interne.

Parlamentul grec a adoptat marti seara un amendament ce impune de urgenta un nou impozit imobiliar controversat pentru a acoperi deficitul public si a respecta obiectivele bugetare ale tarii, in plina criza a datoriilor suverane in zona euro.

Impozitul, care face parte din masurile de austeritate impuse de creditori Atenei, a provocat vii nemultumiri in Grecia unde peste 70 la suta dintre locuitori sunt proprietari.

Taxa a fost adoptata dupa un vot nominal in cursul caruia majoritatea socialista a sustinut demersul legislativ (155 de voturi pentru din totalul de 297 parlamentari prezenti), in timp ce partidele din opozitie au fost contra.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Grecia proteste, #Grecia greva, #atena greva transport , #proteste