Atentiune, vin minerii! (Opinii)

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:41
2983 citiri
Atentiune, vin minerii! (Opinii)
Foto: Ziare.com

Conform unor surse citate de cotidianul Evenimentul Zilei, preluat de TVR1, TVR Info, HotNews, B1 TV si alte mijloace mass-media, se pare ca hoarde de mineri se indreapta catre Capitala in dorinta de a readuce ordinea pe strazile Bucurestiului. Ortacii sunt asteptati sa soseasca din clipa in clipa.

Marturisesc ca, dupa ce site-ul cotidianului Evenimentul Zilei anunta sambata ca Dan Voiculescu a scos oamenii in strada, ma asteptam si la o astfel de stire senzationala. Realitatea este cu totul alta pentru telespectatorul de rand, daca isi ia informatiile de pe aceste publicatii online sau televizuale.

In loc sa se prezinte cu profesionalism si impartialitate evenimentele din strada, anumiti jurnalisti se chinuie sa zugraveasca realitatea in culoriile amestecate de ei, in galeata cu vopsea de undeva din vreun palat.

Uitandu-ma la TVR, mi-am adus aminte de perioada postdecembrista, cand, imediat dupa Revolutie, oamenii au iesit in strada sa protesteze la adresa acapararii puterii de catre FSN. 13 ani aveam pe atunci si nu intelegeam ce mai vor si derbedeii aia de la Universitate, ca doar Ceausescu a plecat pe lumea cealalta si traim intr-o tara libera.

Tot asa, ascultandu-i pe cei din jurul meu, care se uitau asiduu la TVR 1, ma incordam si eu, adunand ura impotriva tradatorilor Coposu, Campeanu si Ratiu, care "doreau sa ia pamantul taranilor inapoi si sa instituie chiaburimea". Nu puteam sa inghit nici sfidarea celor trei, in direct din sediile partidelor ticsite cu dolari. Ehe, ce soarta am fi avut daca nu exista TVR pe atunci si dadeam o sansa unui om precum Coposu!

La 22 de ani de la acele evenimente, TVR manipuleaza iar poporul cu televizorul. In ziua de sambata, cand Piata Universitatii incepea sa vibreze, in studiourile televiziunii publice se desfasura un spectacol televizat, avand-o in prim plan pe Marina Almasan.

Stim, TVR 1 nu-i o televiziune de stiri, dar macar ceva acolo pe burtiera, o stire mica pentru napastuitul de la tara sau din cartierele marginase ale oraselor care inca nu stie ca plateste 4 lei pe luna pentru programele televiziunii publice, pe factura de lumina.

Ma intreb daca televiziunile publice din Europa, precum TF1, BBC sau Rai Uno, ar fi procedat la fel ca TVR, respectand grila de programe, intr-un autism total fata de ceea ce se intampla in jurul lor.

Auzind eterna sintagma cu "securistul Voiculescu", cel care a strans o mana de golani in piata, mi-am adus aminte de manipularile practicate de FSN, atunci in '90. Si nu am uitat ca acest nucleu de la putere este construit tot in jurul unor fesenisti de marca din acea perioada. Poate spune Basescu Traian ca se dezice de apartenenta la acea pseudoformatiune politica, poate sustine presedintele ca nu a fost ministrul Transporturilor, cand minerii au descins in Bucuresti, in cateva randuri?

Nu-i adevarat, lumea nu a iesit in strada pentru Arafat sau SMURD, pentru un arab, asa cum l-a numit Gigi Becali. Oameni au iesit in strada pentru ca furia populara clocotea de ceva vreme in maruntaiele maselor, iar episodul Raed vs Basescu a fost doar pretextul cate a aprins scanteia.

Cine nu voia sa vada realitatea din strada, anunta non-stop ca PDL pregateste un nou proiect al Legii Sanatatii, iar ministrul Ritli declara ca Arafat se poate intoarce oricand la minister pentru discutii. Totodata, Emil Boc, intr-un acces de mamosenie, merge la spital sa viziteze un jandarm cu capul spart. Dorea, probabil, premierul sa arate ca-n strada se afla niste salbatici care snopesc in bataie fortele de ordine.

Luni, Boc anunta ca este dispus la dialog si alte blabla-uri pe care nu le mai ia nimeni in seama. Exact ca Ceausescu in ziua de 21 decembrie '89, care anunta mariri de salarii si pensii pentru toti napastuitii neamului. Nici pe el nu l-au ajutat cu nimic aceste gesturi fortate de imprejurari radicale.

Nu, in aceste zile nimeni nu a mai strigat numele lui Arafat sau SMURD. Sa nu uitam ca Primavara Araba a debutat avand ca pretext cazul unui tanar tunisian care nu a fost lasat sa-si vanda fructele intr-o piata publica. In scurt timp, tunisianul presedinte, Ben Ali, a sters putina. Au urmat Mubarak si Gaddafi.

I-as mai intreba pe toti acesti deontologi care nu vad decat cateva zeci de ametiti de marijuana in Piata Universitatii: stiti cumva care a fost pretextul ce a dus la izbucnirea Primului Razboi Mondial? Dau un click pe articolul celui care imi raspunde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proteste Piata Universitatii, #Traian Basescu proteste, #proteste Romania Raed Arafat, #TVR proteste , #proteste