Azi e protest in Prelungirea Ghencea: Localnicii ameninta cu instanta

Sambata, 26 Octombrie 2019, ora 08:30
5213 citiri
Azi e protest in Prelungirea Ghencea: Localnicii ameninta cu instanta

Un nou protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea si localitatile invecinate - Domnesti si Bragadiru - va avea loc sambata, acestia fiind nemultumiti de ritmul "foarte lent" al lucrarilor pentru largirea strazii si pentru Pasajul Domnesti.

"Nemultumiti de ritmul foarte lent al lucrarilor pentru largirea Prelungirii Ghencea si pentru Pasajul Domnesti, locuitorii zonei organizeaza cel de-al doisprezecelea protest din ultimii 6 ani si solicita autoritatilor contractele de executie, graficele de lucrari si de plati pe toata perioada de derulare a proiectelor", se arata intr-un comunicat al Initiativei Prelungirea Ghencea.

Protestul va incepe la ora 10:00, in zona Ansamblului Rezidential Primavara, cu deplasare pe carosabil pana la centura Capitalei, traversarea acesteia si retur la Cartierul Latin.

"Locuitorii din zona sunt nemultumiti de faptul ca, desi proiectul de largire a Prelungirii Ghencea este inceput 'pe hartie' de peste 13 ani, lucrarile in zona, demarate abia anul acesta, constau doar in exproprieri si demolari pe un sfert din totalul proiectului, iar Primaria Capitalei refuza sa furnizeze cetatenilor copia contractului de executie, precum si graficul de lucrari si de plati.

Cat despre Pasajul Domnesti, in prezent, la 2 ani de la semnarea contractului de executie, au inceput lucrarile efective, dar si acestea se desfasoara sporadic, cu pauze de zile intregi si cu lipsa comunicarii periodice de informatii despre stadiul lucrarilor, desi acestea sunt solicitate permanent de cetateni si prin cereri de acces la informatii publice", releva sursa citata.

De asemenea, prin aceasta actiune publica cetatenii vor sa atraga atentia Primariei Capitalei, precum si Politiei Rutiere asupra pericolului rutier permanent in care se circula de 13 ani in aceasta zona dintre str. Valea Oltului si Soseaua de Centura, zona in care sunt autorizate in continuare ansambluri rezidentiale de blocuri si case, se arata in comunicat.

"Trotuarele provizorii inguste realizate acum 2 ani de Primaria Capitalei se opresc la jumatatea strazii, sunt obstructionate de stalpii indicatoarelor de circulatie, iar lipsa benzilor unice dedicate STB duce frecvent la blocarea in trafic a autobuzelor.

La orele de varf, oamenii ajung sa parcurga o bucata de 5 km in aproape 1 ora, cu autobuzul sau cu masina proprie. Mersul cu bicicleta este un sport extrem, avand in vedere circulatia intensa la orice ora a TIR-urilor si camioanelor.

Ca ultima solutie pentru urgentarea lucrarilor, cetatenii intentioneaza sa actioneze in instanta autoritatile publice locale pentru nerespectarea atributiilor legate de dezvoltarea urbanistica echilibrata, in sensul corelarii autorizarii constructiilor cu infrastructura de transport existenta", mai arata sursa citata.

Protestul este organizat de Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea si Grupul civic Initiativa Domnesti.

Citeste si 13 ani de cosmar la marginea Capitalei: Deciziile naucitoare care tin sufocat traficul in Prelungirea Ghencea

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: AGERPRES