Blaga, acuzat ca ignora nemultumirile politisilor: Amenintari cu proteste

Joi, 19 August 2010, ora 21:09
1504 citiri
Blaga, acuzat ca ignora nemultumirile politisilor: Amenintari cu proteste
Foto: Arhiva Cotidianul

Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, este acuzat Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor (FSNPPC) si Personalului Contractual din M.A.I., organizatie care reuneste peste 50.000 de membri, ca ingora constant nemultumirile politistilor si tensiunile ce se nasc intre personal si manageri.

"In sarcina ierarhiei din M.A.I. se retine ca nu a fost capabila sa informeze eficient institutiile statului despre efectele deciziilor economice eronate ale guvernantilor fata de Politie.

La fel, din teama de a primi aprecieri nesatisfacatoare, "echipa Blaga" nici nu a informat Guvernul si C.S.A.T. despre tensiunile negative, fara precedent, care s-au acumulat intre politisti si managerii lor. Astfel, structura de conducere a M.A.I. a consimtit iresponsabil la subfinantarea crescanda a sistemului de siguranta si ordine publica.

In plan intern, conducerea este acuzata pentru intretinerea abuzurilor si a lipsei de transparenta decizionala. Totodata, ministrul Blaga va trebui sa raspunda si pentru destabilizarea intregului personal din subordine, care timp de mai multe saptamani a fost abandonat total unui flux consistent de zvonuri alarmiste privind concedierile care se vor opera masiv in politie si in celelalte structuri ale ministerului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Blaga mai e acuzat ca prin blocarea canalelor de comunicare a incurajat abuzurile, politistii fiind supusi unui program de munca haotic.

"Consecvent cu lipsa de viziune sociala a guvernului din care face parte, ministrul V. Blaga a blocat toate canalele de comunicare interna din minister generand, prin aceasta lipsa de transparenta, o crestere a abuzurilor pe care sefii locali le fac pentru a obliga politistii si celelalte categorii de personal sa munceasca haotic, peste program si fara suport logistic, dar obligandu-i 'sa sponsorizeze' institutia", se mai arata in documentul citat.

Astfel, politistii ameninta ca protestele sunt iminente, siguranta cetatenilor fiind pusa in pericol.

"Starea de lucruri, astfel creata, va degenera, exploziv, in cel mai scurt timp, drept consecinta a recentei rectificari bugetare prin care Guvernul a retras suma de 467,8 milioane de lei din alocatia M.A.I. Suma este aproape cea mai mare in seria reducerilor din actuala rectificare.

Aceasta noua eroare a guvernantilor, care va stafidi tot ce inseamna eficienta in serviciile de ordine publica pentru cetateni, trebuie asumata tot de membrii 'echipei Blaga', din Aparatul Central si din teritoriu, drept rezultat a lipsei sale de interes pentru misiunea publica si obiectivele M.A.I. Se justifica astfel, inca o data, actiunea generala de protest ceruta prin vot nominal de membrii FSNPPC.

FSNPPC a inceput deja sa primeasca scrisori de asentiment si de sustinere din partea altor sindicate, pentru protestul sau prin blocarea sistemului care se va desfasura la inceputul acestei toamne, in toata tara", se mai arata in comunicatul citat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#politisti protest Vasile Blaga, #rectificare bugetara MAI Blaga , #proteste