Blejnar: S-au schimbat regulile jocului - stimulente, doar pentru cine munceste (Video)

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 14:29
2812 citiri
Blejnar: S-au schimbat regulile jocului - stimulente, doar pentru cine munceste (Video)
Foto: Realitatea Tv

Presedintele ANAF Sorin Blejnar a declarat luni ca stimulente vor primi doar acei angajati care au contribuit la eradicarea evaziunii, nu oricine are un salariu mic. El a mai precizat ca banii nu vor intra in conturile angajatilor luni, pentru ca, spune el, mai are si alta treaba decat sa verifice listele in functie de care se acorda sporurile.

"Mai avem si alta treaba. Aceste trei zile de chinuri m-au facut sa am o mapa foarte groasa, principala noastra grija e sa avem incasari. Este o chestiune de logica: daca listele nu se avizeaza azi, evident ca banii nu ajung in conturile angajatilor azi", a spus Blejnar, asigurand ca "nu vor fi abuzuri nici in acordare, nici in neacordare".

Intrebat care sunt criteriile pe care vor fi acordate stimulentele, Blejnar a specificat ca doar acei angajati care au muncit vor primi, indiferent daca au salariu mic sau mare.

"Faptul ca o persoana are 4-5 milioane si acea persoana nu a facut nimic pentru aceasta institutie performant, sunt motive pentru ca acea persoana sa nu ia stimulente. Persoane care nu muncesc si au venitul mic nu trebuie sa ia aceste stimulente.

Dar daca un sofer participa timp de 10 nopti cu Garda Financiara la anumite investigatii si sta noaptea si ajuta la manipularea marfurilor, acea persoana merita si ea o mica bucatica din aceste stimulente", a explicat seful ANAF.

Intrebat daca existe probleme in acordul cu FMI, avand in vedere ca o delegatie a Fodului este asteptata peste doua zile la Bucuresti, Blejnar a precizat ca totul se desfasoara in parametri normali.

"Activitatea a reintrat in normal, nu mai sunt proteste. Atat ca s-au schimbat regulile jocului. O sa ia bani doar cei care muncesc", a conchis Blejnar.

Si ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu a declarat ca au existat abuzuri, directorii din teritoriu punandu-se in varful listei de stimulente.

"Directori nu trebuie sa fie beneficirii acestor stimulente pentru ca nu au rezultate, multi dintre ei nu au rezultate", a spus Ialomitianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Sorin Blejnar Gheorghe Ialomitianu, #stimulente Finante criterii performanta, #abuz stimulente Finante , #proteste